Menu +

KAD - TRE 1:2 - Třebíčští vyhráli popáté v řadě a atakují elitní šestku

Reportáže
T ř e b í č - Úplně poslední utkání roku 2016 zavedlo hokejisty Horácké Slavie Třebíč na led Kadaně. Hosté sehráli na severu Čech výborný duel, po první třetině vedli 1:0 brankou Václava Čejky, ve druhé třetině se trefil Matěj Pekr a bylo to už 2:0. Krátce na to hlavní rozhodčí neuznal třetí gól Červenobílých. Ty to ale v konečném součtu nemusí vůbec mrzet, protože Trhači se už zmohli jen na snížení z hole Kůsovy. Bílé hvězdy zvládly i vypjatý závěr utkání, v němž hosté hráli více než minutu a půl power-play. Třebíčští si tak připsali pátou výhru v řadě a stále atakují šestou pozici vyrovnané tabulky WSM Ligy, o kterou budou bojovat 4. ledna doma proti Frýdku-Místku.
Sdílejte článek
 
37.kolo, pátek 30.12.2016
KAD KAD
1:20:1, 0:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 52. Kůs (Chlouba, Trefný) – 12. Čejka (Malec), 33. Pekr (Hort, Dolníček). Rozhodčí: Sýkora – Malý, Šimán. Vyloučení: 3:4, navíc Milfait (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Střely na branku: 28:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Sestavy
SK Kadaň: Strmeň – Trefný, R. Černý, D. Šimek, J. Tomeček, Šafář, L. Chalupa, Cestr – Kůs, Hejcman, Chrpa – Kohout, Chlouba, O. Beránek – Vaněk, M. Zadražil, Wágner.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Niko, Přibyl, Čejka, Lojek, Blaha, Hort, Jiří Wasserbauer – Erat, Dolníček, Pekr – Malec, Psota, R. Zohorna – T. Havránek, Jan Wasserbauer, Kristl – Milfait, Mrázek, Paták – Huňa.

Komentář k zápasu

Úvod závěrečného zápasu letošního kalendářního roku přinesl opatrný hokej, ani jednomu z týmů se dlouho nedařilo vytvořit si vážnější akci. To prolomil až ve 12. minutě Zohorna, jenž po Kristlově výzvě zpoza branky trefil jen dobře postaveného Strmeně.

Za pouhých 11 sekund se ovšem bílé hvězdy ujaly vedení. Václav Čejka se na modré opřel do puku a nedal Strmeňovi šanci. Vyrovnání měl na hokejce Kůs, jenž pláchl třebíčské obraně, v tváří tvář Vejmelkovi ale neuspěl. Gólman Třebíče zneškodnil i pokus Hejcmana v 16. minutě.

Kadaňští se ve druhé třetině hnali za vyrovnání, ale dopláceli na chabou koncovku. Ve 29. minutě mohl srovnat krok Wágner, jenž prosvištěl mezi hostujícími obránci, nicméně nedotáhl bekhendové zakončení. Na druhé straně se po Hortově střele před Strmeněm bil Pekr, ale na vytáhlého brankáře Trhačů nevyzrál.

Ačkoli hosté ve druhé periodě tahali za kratší konec, ve 33. minutě zvýšili vedení na 2:0. Hortova nahození Strmeň vyrazil pouze na hokejku Matěje Pekra, který se zblízka nemýlil. V závěru druhé části kadaňské dvakrát pozlobil Erat, domácí obrana v čele se Strmeněm vše zvládla.

Na začátku závěrečného dějství mohl poslat Třebíč do třígólového trháku Mrázek, který ovšem minul poloodkrytou branku. Na druhé straně vyslal dělovku Chrpa, střela se zastavila o tyč Vejmelkovy klece.

Trhači neházeli flintu do žita a v 52. minutě se dočkali snižující branky. Chlouba našel mezi kruhy Jaroslava Kůse, na jehož tvrdou ránu pod horní tyč Vejmelka nedokázal zareagovat. Kadaňští se snažili o vyrovnání, v závěru zkusili hru bez brankáře, avšak skóre zápasu se již nijak nezměnilo.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck - SK Trhači Kadaň: Vnímali jsme důležitost utkání, ale okolnosti nám nebyly příznivé. Rozpadly se nám vlastně všechny lajny, které byly k dispozici. Beránek se nám vracel po zranění a bylo to na něm vidět. První třetina byla vyrovnaná, myslím si, že i více šancí bylo na naší straně. Hráči typu Roman Chlouba nebo Jarda Kůs musí střílet z tutovek a měli by si alespoň jednou prosadit, ten gól nám chyběl. Výborně zachytal Jan Strmeň. Takové to nakopnutí, nabuzení, které tým potřeboval, se neobjevilo. Ve druhé třetině bohužel byla chyba od kluků po buly, což by se stát nemělo. Bohužel byl z toho rozhodující gól. Ve třetí třetině jsme se snažili od nějaké dvanácté, čtrnácté minuty o maximální tlak. Bylo tam hodně střel, hodně šancí, Chrpova tyčka, šance Darka Hejcmana, který to udělal laxně a mohl trefit prázdnou bránu. Zázračný Vejmelka, kterému to dneska vyšlo a byl strůjcem vítězství Třebíče, spíš než naše nešikovnost v zakončení. V power-play mohlo jít více puků do brány, ale tlak byl a střely také. Jak říkám, pokusíme se držet nějak tuhle sestavu pohromadě, alespoň do důležitého zápasu s Mostem. Uvidíme, co to udělá. Věříme, že se nám vrátí do sestavy Osmík, který by mohl být k dispozici. Čekáme, jak to dopadne s Nickem Hlavou, který je pro první lajnu velice důležitý. Zatím to je bez nich a bez dalších kluků z Varů, kde je marodka. Je před námi Most, klíčový zápas.

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme získali velmi důležité tři body a jsem moc rád, že jsme rok 2016 zakončili vítězstvím. Strašně bychom si přáli, abychom stejně zahájili i rok 2017. K zápasu s Kadaní jsme jeli v kombinované sestavě, protože Jan Zdráhal má zranění v dolní polovině těla a Tomáš Bartejs měl horečky, proto zůstal doma a léčil se. I přesto jsme hráli velmi dobře, mladí kluci Lukáš Hort i Jirka Wasserbauer podali výborné výkony a když na sobě budou dál pracovat, mohou být platnými členy týmu a mohou se posouvat dál. V důležitých momentech nás dnes podržel brankář Karel Vejmelka, ať už za stavu 0:0, nebo když jsme vedli o jeden gól. Podali jsme dnes kvalitní a kompaktní týmový výkon. Bylo velmi důležité, že jsme šli do vedení, protože pak jsme mohli soupeře v daných situacích dobře napadat, forčekovat a držet na distanc od naší brány v souladu s naší taktikou určenou pro zápasy venku. Po vítězství se vše hodnotí trošku líp, nechci příliš rozebírat neuznanou branku. Z prvního pohledu se zdálo, že to byl gól, ale na videu to až tak jasně vidět není. Na závěr přeji všem fanouškům vše nejlepší do roku 2017.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024