Menu +

TRE – VSE 0:1 – Třebíčští doma poprvé prohráli, v zápase se Vsetínem padl jediný gól

Reportáže
T ř e b í č - V sedmém přípravném zápase před nadcházející prvoligovou sezónou přivítala Horácká Slavia Třebíč celek Vsetína, který postoupil do WSM Ligy. Po první bezbrankové třetině se zapsal mezi střelce hostující Vávra, čímž rozhodl o vítězi utkání – což v tu chvíli ještě nikdo z přítomných diváků netušil. Třebíčští trenéři sáhli dvě minuty před koncem utkání k power-play, ale ani ta k brance nevedla. Oba soupeři se znovu utkají v generálce na WSM Ligu ve Vsetíně ve čtvrtek 31. srpna.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 24.8.2017
TRE TRE
0:10:0, 0:1, 0:0
VSE VSE
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Vávra (Teper, Janáček). Rozhodčí: Marek, Pokorný - Rampír, Roupec. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Střely na branku: 20:12. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál - Spurný, Vágner, Čejka, Hort, Sedláček, Brančík, Wasserbauer Jiří - Erat, Dolníček, Novák - Vodný, Veselý, Kratochvíl - Kusko, Wasserbauer Jan, Paták - Kadlec, Král, Mlynář - Malec.
VHK Vsetín: Šurý - Frolo, Ostrčil, Teper, Janáček, Holomek, Dundáček, Žák - Markovič, Pokorný, Březina - Slováček, Podešva, Vávra - Kajaba, Šilhavý, Vrána - Finsterle, Karafiát, Hořanský - Vítek.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání byl vyloučen hostující Vávra, po jeho návratu domácí Kadlec, bezbrankový stav s minimem střel zůstal ovšem zachován. Vsetín hrál tvrdě a na trestnou musel Holomek. Druhá výhoda už byla z pohledu Třebíče aktivnější, ale hostující obrana odolala. I v dalších minutách měli brankáři obou týmů díky kvalitní hře do obrany minimum zákroků. Skóre nezměnili Kusko, ani Vávra. Také vyloučení domácího Kratochvíla zůstalo nepotrestané.

Dalším vyloučeným byl Veselý a to už pěknou souhru Tepera s Vávrou zakončil druhý jmenovaný přízemní střelou z první. Při signalizované výhodě mířil Král nad. Třebíčští se neprosadili ani po faulu Ostrčila. Stav nezměnili ani Král s Kadlecem, ani Dolníček. Karafiát pálil z mezikruží nad. Jeho další tečovaná střela mířila mimo. Nahození Vágnera do klubka hráčů před bránou Šurý vyrazil. V závěru třetiny se neprosadil při přesilové hře z bezprostřední blízkosti Dolníček.

Na sklonku početní výhody zakončoval Kratochvíl. Vrána ve slibné pozici po zrychlení z mezikruží přestřelil. Slováček Dostála nepřekonal. Malec vypálil z první jen do Šurého. Eratovu ránu schoval vsetínský brankář do lapačky. Domácím se naskytla příležitost po vyloučení Hořanského – minutový tlak Dolníčkovy formace volal po gólu, ale nedovolal se. A protože ani Kratochvíl s Veselým Šurého nepřekonali, zkusili Třebíčští více než dvouminutovou hru bez brankáře, leč bez úspěchu.

Také závěrečná dovednostní soutěž patřila hostům. Postupně se prosadili Teper mezi betony, zkušeně Dundáček a pohotovou střelou Vrána. Z domácích se trefil Kusko – obstřelil Šurého.



Luboš Jenáček po utkání Třebíč - Vsetín 0:1

Martin Sobotka po utkání Třebíč - Vsetín 0:1



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Zaprvé mrzí porážka před domácím publikem. Druhá věc, dostali jsme jeden gól, což není špatná vizitka. V obranné činnosti byla spousta chyb. Byl to úporný zápas, hodně osobních soubojů, těch šancí moc nebylo.

Luboš Jenáček - VHK Vsetín: My jsme určitě dneska nesehráli dobré utkání. Nám se ten náš výkon nelíbil. Měli jsme snad dvanáct střel za celý zápas a se štěstím jsme vyhráli 1:0, hlavně díky výkonu gólmana Šurého.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024