Menu +

TRE - HAV 4:2 - První tříbodová domácí výhra, základem využité přesilové hry

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští hokejisté čekali na první domácí tříbodové vítězství až do osmého kola. Zápas s Havířovem jednoznačně rozhodla disciplína a využité přesilovky. Zatímco hosté z Havířova se nechávali někdy i zbytečně vylučovat a stejně zbytečně diskutovali s rozhodčími, Třebíčští jejich fauly nemilosrdně trestali. Jen v první třetině to bylo třikrát z hokejek Tomáše Kalába, Michala Vodného a Silvestera Kuska. V závěru první dvacetiminutovky snížil Drtil a v polovině utkání dal Slezanům gólem na 3:2 z přesilovky naději kapitán Jiří Krisl. Jenže Červenobílí dnes měli v přesilovkách i trochu štěstí, když Kalábovo nahození v poslední minutě druhé periody tečoval do správného prostoru Luboš Horký 4:2. To byl poslední gól zápasu, protože třetí třetinu odehráli Třebíčští výborně takticky a snaživé hosty už do žádného většího tlaku nepustili.
Sdílejte článek
 
8.kolo, sobota 30.9.2017
TRE TRE
4:23:1, 1:1, 0:0
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Kaláb (Dolníček, Horký), 12. Vodný (D. Mikyska, T. Havránek), 15. Kusko (R. Zohorna, T. Havránek), 40. Horký (Kaláb, Dolníček) – 19. Drtil (P. Beránek, Postnikov), 31. Krisl (Sikora). Rozhodčí: Čech, Skopal – Polák, Kotlík. Vyloučení: 2:8. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1043. Střely na branku: 25:25. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Kaláb, L. Vágner, Hort, D. Mikyska, Spurný, Čejka – Horký, Dolníček, Erat – Vodný, Jan Wasserbauer, T. Havránek – Kratochvíl, R. Zohorna, Kusko – Paták, Tadeáš Král, Malec.
AZ RESIDOMO Havířov: Dolejš – Krisl, R. Havel, Postnikov, Drtil, Staněk, Petran – Kanko, Matai, Sikora – Pořízek, Hudeček, M. Kalus – P. Beránek, Maruna, Gřeš – Kotala, Cihlář, L. Bednář.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování zápasu vyhráli hosté, ale do výraznější akce se nedostali. Střelu Lukáše Horta ukryl havířovský brankář Dolejš do své výstroje. Kratochvílovo nahození tečoval před brankou Král. Dolejš byl však pozorný a kotouč schoval do lapačky. Havránkovo nahození Dolejš jen pohledem zkontroloval. Třebíč se po chybě havířovské obrany dostala do velké šance, která však brankou neskončila. Kotalovu střelu vytěsnil Vejmelka pravým ramenem do ochranné sítě. Krisl si za pád pod nohy vykoledoval u rozhodčích dvě minuty a Třebíč si zahrála první přesilovku. Horácká Slavia početní výhodu rychle využila. Roman Erat přihrál přes šířku kluziště Tomáši Kalábovi, který rychlou střelou překvapil Dolejše a domácí tak rázem vedli. Třebíčští byli při chuti a snažili se své jednobrankové vedení navýšit. Havířov se znovu provinil proti pravidlům a třebíčská přesilovka byla na světě. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Michal Vodný dostal přihrávku od Dalimila Mikysky a ranou bez přípravy zvýšil na 2:0. Domácí tak zužitkovali i svou druhou početní výhodu. Havířovští se vůbec nemohli dostat do pásma a třebíčská aktivita jim dělala velké problémy. Havířov nedokázal s Horáckou Slavií držet krok a dopustil se dalšího faulu, který domácí znovu potrestali. Rána Silvestera Kuska si našla cestu až do sítě a Třebíč si tak už v první třetině vytvořila mohutný náskok. Horácká Slavia držela neskutečné tempo, proměnila tři své přesilové hry v krátkém sledu a na ledové ploše naprosto dominovala. Další přesilovka domácích brankou neskončila. Staněk dostal parádní přihrávku a řítil se sám na Vejmelku. Ten si ovšem s jeho pokusem poradil. Následně se však Havířovu podařilo snížit. Drtilova rána zapadla do třebíčské sítě a hosté se mohli radovat ze své první branky.

Na začátku druhé periody byl na dvě minuty vyloučen Havel a domácí si zahrály v pořadí už pátou přesilovku v utkání. Domácí si však nevytvořili výraznější šance a početní výhodu neproměnili. Dvě sekundy před koncem trestu hostů byla Horácká Slavia potrestána dvouminutovým trestem za příliš mnoho hráčů na ledě. Třebíčští hokejisté srdnatě bojovali a ubránili se. Vágnerova střela minula havířovskou branku. Lukáš Hort se v rohu kluziště dopustil nedovoleného zákroku a Havířov si zahrál přesilovku. Vejmelka skvěle vytěsnil Krislovu ránu mimo tři tyče. Napodruhé už se však Jiří Krisl nemýlil a hosté tak snížili na jednobrankový rozdíl. Beránek vyhodil puk mezi diváky a početní výhodu si zahrály také domácí. Vágnerovu bombu našel Dolejš ve své lapačce. Jakoby už dnes těch trestů nebylo rozdáno dost. Další trest vyfasoval havířovský Petran. Mikyskovu ránu a i následující dorážku si Dolejš pohlídal. Hosté se dopustili technického přestupku, hráli v šesti a Třebíč další přesilovku využila. Devět sekund před koncem druhé třetiny tečoval Kalábovu ránu Luboš Horký a bylo to 4:2.

Jako první vystřelili ve třetí třetině hosté. Vejmelka však se střelou neměl sebemenší problémy. Kotala se snažil zasunout kotouč za Vejmelku, ale nebyl úspěšný. Zohorna objel havířovskou branku a málem překonal brankáře Dolejše. Krislova dělovka orazítkovala jen plexisklo. Havířov se hrnul do útoku a snažil se vstřelit kontaktní branku. Spurného rána byla sklepnuta hokejkou a málem skončila v havířovské brance. Vágnerovu ránu si Dolejš pohlídal. Krisl přidal další střelu, ale proti Vejmelkovi neobstál. S Havránkovou střelou si Dolejš poradil. Hosté obléhali Vejmelkovu branku bezúspěšně. Krislova dělovka trefila do helmy Václava Čejku. Ten se ovšem rychle zvedl z ledu a pokračoval v zápase. Vedení už si Třebíč pohlídala a vyhrála za tři body.



Tiskovka po utkání Třebíč - Havířov 4:2



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Začátky zápasů nám v minulých utkáních nevycházely a my jsme dnes chtěli do utkání nastoupit koncentrovaně. Chtěli jsme být aktivní, což se nám podařilo. Dokázali jsme v první třetině využít tři přesilové hry a dostali jsme se do vedení, což nás uklidnilo. Myslím si, že nás to uklidnilo až moc. Havířov byl od druhé třetiny lepším týmem. Hodně jsme hazardovali s výsledkem utkání, ale Karel Vejmelka nás podržel svými zákroky. Soupeř sice snížil na rozdíl jedné branky, ale nás uklidnil gól na 4:2 před koncem druhé třetiny. Ve třetí třetině jsme se soustředili hlavně na obranu a výsledek jsme si pohlídali. Jsem rád, že jsme získali tři body s tak silným soupeřem. Jsem rád, že se hráčům povedly přesilové hry a byl bych rád, kdyby to takhle pokračovalo dál. V dalším zápase nás čeká českobudějovický Motor. My nesmíme jít bezhlavě do útoku a musíme dobře bránit. Chceme co nejdéle držet bezbrankový stav a potrápit favorita.

Martin Janeček - AZ Havířov: Já budu dnes hodně kritický, jelikož jsme dnes odbyli začátek utkání. Hráli jsme velmi lehkovážně. Třebíč hrála velmi chytře a čekala na naše fauly, které přišly. Třebíč nás za naše fauly v první třetině třikrát potrestala. Vyrovnaný hokej se hrál až ve druhé třetině. To už ovšem bylo pozdě a Třebíč zápas zvládla. Ve třetí třetině jsme hodně stříleli a snažili jsme se srovnat utkání. Chybělo nám štěstí, které jsme si ale za těch prvních dvacet minut zápasu nezasloužili.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024