Menu +

TRE – SLA 2:0 – Třebíč doma přehrála pražskou Slavii a bere tři body

Reportáže
T ř e b í č - Zápas byl soubojem dvou Slavií, začátek měli lepší domácí, ve druhé minutě protlačil puk za Patrika Polívku Karel Nedbal a poslal svůj tým do vedení. Pražané ke konci první třetiny přidali, ale gól se jim nepovedlo vstřelit. Druhá třetina začala tak, jak skončila první, větší aktivitou hostů, ale postupem času měli více ze hry především Třebíčští. Krásnou branku přidal Radim Zohorna a domácí zaslouženě vedli o dvě branky. Poslední část Bílé hvězdy perfektně odbránily, Pražané ani neměli na konci možnost odvolat brankáře Polívku, a tak tři body zůstaly doma. Karel Vejmelka si připsal čisté konto, další zápas čeká Třebíč v sobotu, kdy jede na led Havířova.
Sdílejte článek
 
20.kolo, středa 1.11.2017
TRE TRE
2:01:0, 1:0, 0:0
SLA SLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Nedbal (Tadeáš Král, L. Vágner), 37. R. Zohorna (Kusko, Nedbal). Rozhodčí: Čech, Skopal – Reich, Zedník. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1126. Střely na branku: 21:28. Průběh utkání: 2:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – L. Vágner, Nedbal, Půža, Furch, Čejka, Hort – Erat, Dolníček, Vodný – T. Havránek, Jan Wasserbauer, Horký – R. Zohorna, Kusko, Kristl – Paták, Tadeáš Král, Gajarský.
HC Slavia Praha: Polívka – J. Drtina, J. Novák, Barák, Kasík, Ryzák, A. Růžička – Kopta, Nedvídek, L. Krejčík – Jankovský, Šafránek, Vracovský – M. Ondráček, Kubica, M. Kadlec – Šteiner, Furch, Šmerha.

Komentář k zápasu

Utkání dvou Slavií, které jsme v Třebíči dnes sledovali, měli téměř po celou dobu v režii domácí hráči, a to i přes absenci některých borců. Hned 2. minuta zápasu přinesla uklidnění na domácí hokejky. S pukem se za bránu dostal obránce Karel Nedbal, který šikovně zasunul kotouč k levé tyčce a brankáře Polívku tak i možná trochu nachytal v nepozornosti.

V 8. minutě to mohlo být pro Horáckou Slavii ještě veselejší, když v přesilové hře nahrával Vodný Eratovi k druhé tyčce, tomu však kotouč z hole sjel a zkušený forward tak kotouč netrefil podle svých představ.

Po většinu třetiny diktovali tempo hry domácí borci, Slávisté z Prahy se k šanci dostali jen ojediněle, proto Karel Vejmelka, který přijel do rodné Třebíče pomoci, neměl příliš mnoho práce a Třebíč tak první třetinu zaslouženě vyhrála, i když mohla i vyšším, než jednobrankovým rozdílem.

Dobře organizovanou hru Třebíče jsme sledovali i během druhého dějství. Horácká Slavia se sice nedostávala do tolika šancí jako v úvodní třetině, ale Pražané nedokázali tak nějak najít protihru a když už se do šance dostali, byla to střela, kterou třebíčský gólman dobře viděl a ukryl ji do své výstroje, hosté se tak ani nedostávali k dorážkám.

V závěrečných minutách prostřední třetiny Třebíč jakoby malinko přidala a dokázala soupeře zatlačit. Souvislejší tlak v útočném pásmu hned přinesl ovoce v podobě druhé branky. Ve 37. minutě si najel s kotoučem mezi kruhy Radim Zohorna a povedenou střelou přidal uklidňující, druhou branku.

V závěrečné třetině domácí spíše vyčkávali, ale nutno podotknout, že dobrou hrou ve střední třetině se Pražané nedostávali k nějakým šancím vedoucím ke snížení dvoubrankového manka. Navíc, kdykoliv byla příležitost, domácí z protiútoku zahrozili.

Menší tlak Slavie Praha jsme registrovali snad až v závěru, rozhodující byl ale fakt, že obrana domácích nedovolila soupeři odhodlat se k závěrečné power play a i když čelil Vejmelka v závěru několika nebezpečným pokusům, čisté konto nakonec udržel a pomohl své Horácké Slavii ke třem bodům!

Tiskovka po utkání Třebíč - Slavia Praha 2:0



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř- Horácká Slavia Třebíč Já musím dnes kluky pochválit. Všechno co jsme jim řekli, tak splnili. Nějaký výpadek tam na začátku druhé třetiny byl, ale jinak jsme odehráli zápas z dobré obrany a v dobrém pohybu. A když už si soupeř šanci vytvořil, Karel Vejmelka to pochytal. Dnes jsme si ty tři body zasloužili.

Jan Srdínko- Slavia Praha Pro nás je to zklamání, ne, že bychom zpochybňovali kvalitu soupeře, ale nejsme spokojeni s naši předvedenou hrou. No a bez branky se nedá vyhrát. To byl asi rozdíl mezi námi a Třebíčí. I když jsme nezačali špatně, při první šanci soupeře jsme dostali branku a to nás zmrazilo.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024