Menu +

HAV - TRE 0:1 - Třebíčští se přibližují středu tabulky, čisté konto vychytal Pavel Jekel

Reportáže
T ř e b í č - Poslední utkání před reprezentační přestávkou odehráli hokejisté Horácké Slavie Třebíč na ledě Havířova. Odveta osmého kola vyzněla lépe pro třebíčské barvy. Zařídil to už v desáté minutě jedinou brankou utkání Luboš Horký. V té době to však ještě nikdo netušil a Červenobílí museli hodně bojovat, aby jednogólové vedení udrželi až do závěru. Výrazně k tomu pomohl i bezchybný výkon brankáře Pavla Jekela (na fotografii). Ten udržel havířovské střelce na uzdě i v závěrečné power-play a připsal si tak už druhé čisté konto v sezóně. Třebíčští se v tabulce o tři body přiblížili právě svému dnešnímu soupeři, ale také silnému středu tabulky. Nyní je čeká reprezentační přestávka. Další utkání je na programu až ve středu 15. listopadu, kdy doma přivítají České Budějovice.
Sdílejte článek
 
21.kolo, sobota 4.11.2017
HAV HAV
0:10:1, 0:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Horký (T. Havránek, Kaláb). Rozhodčí: Koziol, Fiala – Adamec, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1729. Střely na branku: 36:14. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Dolejš – Krisl, Puzič, Postnikov, Chroboček, Drtil, R. Havel – Sikora, Matai, M. Kalus – Jergl, Rác, Fronk – Kanko, Pořízek, Gřeš – Illéš, Cihlář, Macuh.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Nedbal, L. Vágner, Furch, Půža, Kaláb, Čejka – Vodný, Dolníček, Erat – Horký, Jan Wasserbauer, T. Havránek – Kristl, Kusko, R. Zohorna – Paták, Tadeáš Král, Kratochvíl.

Komentář k zápasu

AZ byl v úvodu utkání určitě aktivnějším a nebezpečnějším týmem. Hned v první minutě se zjevil volný Rác před brankou, ale trefil jen Jekela. V 5. minutě dostal krásnou přihrávku do jízdy rychlonožka Jergl, ale ani on v samostatném úniku na Jekela nevyzrál. Hosté hru postupně vyrovnali a hned ze své první velké šance v 10. minutě otevřeli skóre. Luboš Horký dostal přesnou přihrávku do jízdy mezi přihrávku mezi oba obránce a rychlým střelou kolem prvého ramene prostřelil Dolejše – 0:1.

Hra pak ubíhala v rychlém tempu a oba týmy se prezentovaly slušnou ofenzívní snahou, takže gólmani museli být v pozornosti. Gólovku jsme ale zaznamenali jen na straně AZetu. V 18. Minutě Nejprve Jekelovi kotouč po střele od pravého mantinelu vypadl a jen těsně se prohnal kolem pravé tyčky. Následně pak brankář hostů vytáhl rychlý zákrok lapačkou proti Kankovi.<úp>

Na začátku druhého dějství AZ svého soupeře mocně sevřel, ale velké šance Kanka a Mataie zůstaly nevyužity. Na druhé straně ve 25. minutě předvedl Dolejš skvělý dvojzákrok proti střele a dorážce Havránka z bezprostřední blízkosti. Ve 28. minutě se zjevil sám před Jekelem Sikora, ale ani on na strážce Třebíčské svatyně nevyzrál. Další důležitý, pohotový a i s trochou štěstí povedený zákrok předvedl Jekel o 2 minuty později. Od 32. minuty hráli domácí první přesilovku utkání. Třebíčské sice dostali pod tlak, na skóre se to ovšem nijak neprojevilo.

Hned po skončení početní výhody byl v dobré pozici před Jekelem Macuh, hotující gólman však i v leže odolal. Ve 37. minutě se po pohledné kombinaci dostali domácí ve třech před Jekela, k úspěšnému zakončení jim však kousek chyběl. Na druhé straně po dlouhé době musel zpozornět Dolejš při ráně Vágnera, kterou mírnou tečí lapačku vyrazil nad. A protože ani pár vteřin před druhou sirénou Chroboček netrefil poloodkrytou hostující branku, zůstalo skóre nezměněno.<úp>

Třetí třetinu začala šance Kanka, který ale nemířil přesně. Domácí pak celkem s přehledem ubránili své první oslabení a ve 47. minutě měli další gólovku. Tvrdou ránu od modré Jekel pouze vyrazil, následně se snažil o dorážku Matai, ale hostující branka jako by byla pro domácí střelce zakletá. Následovala další přesilovka Třebíče, ale ani v ní se hosté moc nepředvedli. To následná početní výhada AZetu se v převážné míře odehrála v pásmu hostů, jenže Jekel všechny střela zlikvidoval.

Na začátku 53. minuty mohl hosty poslat do dvoubrankového vedení Radim Zohorna, Dolejš však byl i před poloodkrytou brankou svou hokejkou proti. Chvíli na to uhlídal na poslední chvíli svou pravou tyč Jekel proti Gřešovi s Pořízkem. Od 56. minuty hráli v početní výhodně domácí, ovšem změnu výsledku to opět nepřineslo. A protože stejně tak se vedlo AZeťákům i během závěrečného náporu při power-play odváží si hosté tři body za tříbodovou výhru 1:0.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnešní vítězství bylo hodně vybojované a vydřené. Musím uznat, že domácí byli od začátku hokejovější, ale my jsme dnes vše vynahradili velkým nasazením a bojovností. Musíme poděkovat paní Štěstěně a Pavlu Jekelovi, který nás dnes výrazně podržel a na vítězství má velký podíl. Děkuji také našim fanouškům, kteří za námi jeli takovou dálku. Věřím, že vítězstvím jsme jim pomohli k tomu, že se jim domů pojede s dobrou náladou. Nám se zas bude o reprezentační přestávce lépe dýchat i trénovat. Chceme se dobře připravit na další zápasy a hlavně ten první domácí po přestávce s Českými Budějovicemi.

Martin Janeček - AZ Residomo Havířov: Dnes musím pochválit soupeře. Hosté hráli výborně s organizovanou obranou a čekáním na brejk, což se jim vyplatilo v první třetině, kdy jsme udělali jednu z mála chyb dozadu. Jinak si myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, kterému opravdu chyběly jen branky. Myslím, že i přes jejich dobrou obranu jsme se občas prosadili. Třebíči dnes pomohl výborně chytající brankář. Možná tam od nás bylo málo důrazu, ale šli jsme tomu naproti a chybělo jen trochu štěstí abychom ten zápas srovnali nebo i otočili. Nezbývá než jen smutně pogratulovat soupeři ke třem bodům.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024