Menu +

Horácká Slavia Třebíč v Českých Budějovicích padla tím nejtěsnějším možným rozdílem

Reportáže
T ř e b í č - Po výhře nad Havířovem se třebíčští hokejisté vydali na horký budějovický led, kde se utkali s favorizovaným Motorem. Ten byl v minulém zápase sesazen z prvního místa tabulky a dělal si tak zálusk na návrat do čela ligy. Plány Českých Budějovic se však začaly hroutit už v první minutě zápasu. Erat poslal přesný pas Tomáši Kalábovi, který střelou švihem rozvlnil českobudějovickou síť. Bílé hvězdy se tak dostaly do vedení už po 36 sekundách zápasu. Vyrovnání však na sebe nenechalo dlouho čekat. Bárta se opřel do své střely a kotouč skončil v pravém horním rohu Dostálovy branky. Dostál s touto střelou nemohl nic dělat, jelikož měl úplně zakrytý výhled. Ve druhé třetině hráči Motoru otočili zápas. Luboš Rob svou tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě, a České Budějovice poprvé v utkání vedly. Více branek už nepadlo, a Třebíč tak těsným skóre na ledě Motoru padla. České Budějovice se po této výhře vrátily na vrchol tabulky WSM ligy.
Sdílejte článek
 
35.kolo, pátek 29.12.2017
CEB CEB
2:11:1, 1:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. M. Bárta (Doktor, Vráblík), 33. Rob (Heřman, Jonák) - 1. Kaláb (Erat, Dolníček). Rozhodčí: Zubzanda, Vokřál – Kreuzer, Belko. Vyloučení: 4:7, navíc Dolníček (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6421. Střely na branku: 42:12. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (59. Gába) – Kutlák, Kučný, Fillman, Pýcha, F. Novák, Vráblík, Kachyňa – L. Květoň, Galamboš, Nedorost – Dostálek, Vlček, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – M. Bárta, Doktor.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Čejka, Nedbal, Hort, Kaláb, Půža, Furch, Jiří Wasserbauer, Spurný – Erat, Dolníček, Kratochvíl – Vodný, Kusko, Kristl – Malec, T. Havránek, Ferda – Süss, Matěj Novák.

Komentář k zápasu

Třebíč nezačala utkání na ledě favorita vůbec špatně. Rychlý útočný výpad zakončoval Petr Kratochvíl, který dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy, odkud svižnou střelou zamířil ale jen mimo tři tyče. Třebíčským první akce utkání tedy nevyšla, za to ta druhá už byla z pohledu hostí úspěšná. Tomáš Kaláb dostal pas na modrou čáru a jeho pokus si našel cestu až do Kváčovy sítě. Neuplynula ani minuta a od srovnání stavu nebyl daleko Peter Galamboš, jenž se proháčkoval mezi dvěma obránci až k brance. V její blízkosti ale zavěsit nedokázal. Neuchytila se ani následná střela Filipa Nováka od modré čáry. Ta prosvištěla těsně kolem horního růžku Dostálovy klece. O něco lépe si počínal Michal Bárta. Vystihl hostující rozehrávku na modré útočné čáře Motoru a vydal se s pukem na holi do akce. Bártův následný pokus skončil naprosto přesně v horním růžku třebíčské svatyně – 1:1. Nebezpečná situace nastala v brankovišti Českobudějovických, když Petr Kváča nedokázal zkrotit klouzající kotouč. Naštěstí pro hokejisty z jihu Čech se Petr Kratochvíl a ani jeho spoluhráči k pořádné dorážce nedostali. Gólem neskončila ani šance na opačné straně kluziště. Tehdy Zdeněk Kutlák chytře poslal před brankoviště puk odrazem od zadního mantinelu. Václav Nedorost ale z velmi dobré pozice brankovou konstrukci netrefil. Ačkoliv měl Motor po první třetině střeleckou převahu, skóre bylo po dvaceti minutách nerozhodné.

Na začátku druhé třetiny dostali třebíčští hokejisté výhodu v podobě přesilové hry. V ní mohl jít do samostatného úniku Martin Heřman, ale byl zastaven. O chvíli později už ale sudí z řad Horácké Slavie vylučoval. Kratochvíl si šel odsedět menší trest za podražení. Ve hře čtyři na čtyři, která trvala zhruba minutu a půl, měl hned několik dobrých příležitostí, jak jí do vedení, domácí tým. Ani jednu z nich ale nezužitkoval. Po polovině zápasu se českobudějovičtí hokejisté nadechli k velkému náporu, ze kterého nakonec vzešel vedoucí gól. Luboš Rob si sjel do optimální střelecké pozice a střelou rozradostnil domácí fanoušky, kteří si našli cestu do Budvar arény v hojném počtu. Na nohou se domácí diváci málem ocitli, když Václav Nedorost našel v přečíslení dva na jednoho přihrávkou Lukáše Květoně. Ten ale pohotovou střelou minul pravý horní roh Dostálovy branky. Puku se následně ujal opět Václav Nedorost, nabruslil před hostující branku, nicméně bekhendový pokus ze strany českobudějovického útočníka zůstal jen na výstroji Lukáše Dostála. Po dvou periodách tedy 2:1 pro domácí.

Poslední dějství zápasu započali lépe českobudějovičtí hráči. Dostál nezkrotil střelu Martina Heřmana, což znamenalo skrumáž v brankovišti Třebíče. Z té ale nic výraznějšího nakonec nebylo. Po pěti odehraných minutách nastala v základní hrací době situace nevídaná. Oba týmy kvůli vyloučením hrály ve třech hráčích. Tato situace vyhovovala spíše Motoru. Michal Bárta využil prostoru na ledě a dostal se do nájezdu, ale Dostál jeho pokus vykopl betonem. Také štěstí stálo při Třebíči, a to chvíli po Bártovu pokusu. Tentokrát pálil Václav Nedorost, jehož pokus se štěstím vytěsnil Lukáš Dostál na břevno své branky. Před koncem posledního klání sezóny to ještě zkusili Třebíčští v šesti hráčích s odkrytými zády. Ve stejném čase inkasoval hit od některého z hráčů, jenž stál před brankou, Petr Kváča a ze zápasu tak odešel. Na poslední minutu a půl tak nastoupil mezi tři tyče Motoru David Gába. V těchto posledních okamžicích jsme ale žádnou vážnější situaci neviděli. Motor tak zvládl poslední utkání roku 2017 a zakončil ho tedy nejlépe, jak mohl.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: „Chtěli jsme hrát dobře z obrany, se zajištěným středním pásmem a pozlobit domácí směrem dopředu. Jenže během první třetiny nám dva hráči odpadli a dohrávali jsme se třemi lajnami, z toho jedna byla složena z juniorů. V útoku jsme toho tedy moc nepředvedli a soupeř měl navrch. Vedoucí branka nám pomohla, jenže školáckou chybou jsme nechali domácí vyrovnat. Potom se nám dařilo udržovat kontakt a pořád jsme žili v naději, že se povede třeba přesilovka a srovnáme. Motor ale byl jednoznačně lepší, my jsme na víc neměli.“

Luboš Rob - ČEZ Motor České Budějovice: „Hru Třebíče jsme studovali na videu. Je to houževnatý soupeř, který hraje v naší aréně velmi dobré zápasy. První rychlý gól nás samozřejmě zaskočil, postupně jsme se však dostávali do tempa a chtěli Třebíč přetlačit. Začalo se nám to dařit zhruba od půlky úvodní třetiny. Po přestávce jsme šli do vedení, jenže skóre bylo pořád těsné, a tak jsme hráli těžké utkání až do samého závěru. Musím říct, že jsme si zasloužili vyhrát. Za celý Motor přeji všem, aby nám i v novém roce zůstali věrni, bavili je naše výkony a zvládli jsme ho hlavně ve zdraví.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024