Menu +

Klobouček pánové! Třebíčští hokejisté se rvou o play-off, otočili duel s Přerovem

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie mají v poslední době až nehoráznou smůlu na zranění. Místo aby se před rozhodující částí sezóny marodka vyprazdňovala, tak se spíše plní. Ani to však nezabránilo bojovníkům s Bílou hvězdou na hrudi vyhrát další veledůležité utkání. I když po první třetině trošku smolně prohrávali 0:2 brankami Černého a Pláška mladšího, dokázali Třebíčští zápas s Přerovem otočit a brankami Kratochvíla, Vágnera a Nedbala urvat další tři cenné body. V závěru museli odolávat power-play soupeře, ale i za pomoci výborného Karla Vejmelky v brance to zvládli. Už ve středu je čeká další neméně důležité utkání v Litoměřicích a v sobotu pak přivítají na svém ledě Slavii Praha.
Sdílejte článek
 
44.kolo, pondělí 29.1.2018
TRE TRE
3:20:2, 2:0, 1:0
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 25. P. Kratochvíl (Erat, Nedbal), 26. L. Vágner (Ferda, Süss), 49. Nedbal (Erat, Kusko) – 2. R. Černý (F. Dvořák), 16. Plášek ml. (R. Pšurný, Zbořil). Rozhodčí: Přikryl, Barek – Lučan, Špringl. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1174. Střely na branku: 24:30. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – D. Mikyska, Nedbal, L. Vágner, Kaláb, Čejka, Jiří Wasserbauer, Spurný – Erat, T. Havránek, P. Kratochvíl – Gajarský, Kusko, Kristl – Malec, Mlynář, Paták – Süss, Ferda.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Malina, Chmelíř, Zbořil, M. Novotný, Pala, R. Černý, Padrnos – T. Doležal, T. Sýkora, Šlahař – Plášek, Pšurný, Plášek ml. – Milan Procházka, F. Dvořák, Goiš – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl.

Komentář k zápasu

V rámci 44. kola byl na programu hned po sobotním duelu na Kladně další zápas, a to doma s pátým Přerovem. Třebíčští na Kladně nejen prohráli, ale hlavně přišli o klíčové hráče, v dnešním zápase se alespoň vrátil do sestavy Petr Kratochvíl. Třebíčští na Zubry umí, v minulé sezóně vyhráli všechny vzájemné duely a letos s tímto soupeřem zaváhali pouze jednou.

První náznak šance měli domácí, konkrétně Erat našel rozjetého Mikysku na pravé straně, tomu se nabízel před bránou Havránek, ale nahrávka se mu nepovedla. Asi o půl minuty později vyhrál buly v útočném pásmu Dvořák, puk se dostal přesně na hůl ROBERTA ČENÉHO, jenž využil toho, že Vejmelka téměř nic neviděl a střelou ho překonal. Od tohoto momentu působili hosté jistěji na puku, další šance přišla ve čtvrté minutě, kdy Třebíčští zbytečně ztratili puk a ten se dostal k Doležalovi, ovšem toho Vejmelka skvěle vychytal. Po pravé straně rychle pronikl Procházka, jenž puk nahrával před bránu na hůl Goiše, ale brankáře nepřekonal. Třebíč poté působila lepším dojmem a vypracovala si i první velkou šanci. Kratochvíl vybojoval puk za bránou a poslal ho před bránu na volného Havránka, ten ale trestuhodně minul. Zubři dostali možnost přesilovky, kterou skvěle zahráli, a nakonec se prosadil střelou příklepem KAREL PLÁŠEK mladší. Domácí se ale nevzdávali, Erat krásně uvolnil Kristla, ale ten z dobré pozice nepřekonal Klimeše, puk se lehce opřel i o tyčku.

Ve druhé třetině domácí zlepšili svoji hru, v 25. minutě měli dokonce krátkou výhodu přesilovky pět na tři, a jakmile už nastupoval čtvrtý hráč Zubrů na led, tak Erat nahrál na volného PETRA KRATOCHVÍLA, který z levého kruhu propálil Klimeše. Po pětaosmdesáti sekundách se domácí dočkali i vyrovnání, když ujeli do přečíslení. LUKÁŠ VÁGNER hledal někoho ze svých spoluhráčů, ale puk se od brusle jednoho z hostů odrazil zpátky na jeho hůl a přesnou střelou se trefil k vzdálenější tyčce. Většinou v útočném pásmu působili Třebíčští, ale Přerov několikrát dokázal také zahrozit z protiútoků, proti střele Goiše i Šlahaře Vejmelka nezaváhal. V 35. minutě se po Zbořilově ráně puk odrazil ke Karlu Pláškovi mladšímu, který příklepem bránu minul. Konec třetiny se hrál ve čtyřech na obou stranách, ale větší šanci jsme neviděli.

Lepší nástup do třetí třetiny měli Třebíčští, velice aktivní byl opět Erat, který nejprve našel dobře postaveného Havránka a poté sám zkoušel překonat Klimeše, ale ani střela z pádu nebyla úspěšná a přestřelil bránu. Zubři zahrozili poté v přesilovce, ale Plášek minul bránu, střelu zkoušel i Zbořil s Pšurným, ale jejich pokusy zblokovali obětavě domácí hráči. Klíčový moment nastal v 45. minutě, jelikož byl vyloučen Procházka na 2+2 minuty za vysokou hůl. Této výhody Bílé hvězdy využily až ke konci, když od modré čáry propálil vše KAREL NEDBAL. Domácí tedy otočili průběh utkání na 3:2 a zbytek zápasu se soustředili hlavně na defenzivní činnosti. Ale jedné chyby se dopustili, jelikož Karel Plášek se zjevil sám před Vejmelkou, naštěstí pro domácí zasáhl na poslední chvíli obránce Kaláb. Přerov sice na konci odvolal brankáře, ale Třebíčští již žádnou šanci nepřipustili a i díky obětavé hře vyhráli 3:2. Zápas tedy tým z Vysočiny otočil ve svůj prospěch a bral důležité tři body v boji o play-off.



Tiskovka po utkání Třebíč - Přerov 3:2



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme do utkání vstoupili nešťastně, jako na Kladně, hned z úvodu jsme inkasovali branku, což kluky trochu zaskočilo. Poté jsme dostali branku navíc v přesilovce, takže jsme hráči zaskočeni. V šatně jsme si to vyříkali, že musíme začít hrát aktivně naši hru, na kterou jsme zvyklí. Což se nám poté vyplatilo. Podle mého jsme hráli dvě třetiny pak dobrý hokej a utkání tedy otočili a vyhráli 3:2. Zaplaťpánbůh, že nám vyšly i přesilovky, které jsme i v té improvizované sestavě trénovali víceméně dva dny a padly nám z toho nějaké branky, což bylo skvělé. V závěru nás podržel Karel Vejmelka, jenž měl plno skvělých zákroků. Já musím hráčům poděkovat, protože otočit na 3:2 s tak těžkým soupeřem, je pro nás velice dobré, zvlášť po té sérii porážek, co jsme teď měli. S Roman Eratem to vypadá, že ve středu by mohl být připraven, má pohmožděnou ruku. Nejedná se snad o nic vážného. Ve středu ale nepočítáme s Tomášem Mlynářem, který nebude k dispozici asi na delší dobu, vypadá to na rameno nebo klíční kost. Máme nějakou rezervu v Brně, takže povoláme mladé hráče, Matěje Nováka s Robertem Havlátem a vyrazíme s těmito hráči na zápas do Litměřic. David Dolníček zítra na led ještě nepůjde, ve středu se rozhodne, ale spíše to vypadá, že do zápasu zasáhne až v sobotu.

Petr Dočkal - HC ZUBR Přerov: V dnešním zápase nastoupil soupeř v neúplné sestavě, my jsme také nebyli kompletní, ale do první třetiny jsme vstoupili slušně. Odskočili jsme soupeři, dali jsme branky. Ve druhé třetině jsme od tohoto stylu hry ustoupili, soupeř nás začal přebruslovat. Díky našim vyloučením se dostal do utkání a srovnal skóre. Ve třetí třetině domácí dali z přesilovky vítězný gól. Gratuluji jim k výhře.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024