Menu +

MBL-TRE 7:0: O utkání rozhodlo 200 sekund

Reportáže
(původní zpravodajství z Mladé Boleslavi) Třebíč nastoupila k utkání s několika změnami ve složení jednotlivých formací. S Mladou Boleslaví dokázala hrát vyrovnanou partii pouze prvních osm minut, kdy si vytvořila i slibné šance. Mladá Boleslav po třech slepených gólech ovládla ledovou plochu a uštědřila nakonec Horácké Slavii sedm branek. V brance začal Josef Kučera, kterého po druhém gólu vystřídal Stanislav Neruda. Ani on však mladoboleslavskou kanonádu nezastavil.
Sdílejte článek
 
6.kolo, středa 1.10.2003
MBL MBL
7:03:0, 3:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a přihrávky: 10. Vrbata (Kristek), 11. Kadlec (Slanec, Vála), 14. Vyskočil (Postl), 21. Metlička (Oliverius, Postl), 32. Kadlec (Vála), 33. Vrbata (Pazdera, Žák), 60. Oliverius (Toužimský).
Rozhodčí: Lacina - Řešátko, Ondráček. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:0. Diváci: 1564.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Šindelář - Vála, Míka, Toužimský, Vyskočil, Zeman, Pazdera, od 36. min. Meňhart, M. Holý - Kadlec, Král, Slanec - Metlička, Oliverius, Postl - Kristek, Vrbata, Žák - Krupka, Sirotek, Weiss.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučera (12. Neruda) - Mazanec, Kališ, Suchý, Dusík (25. Pecka), Hrbáček, Kříž - R. Holý, Žiška, Oliva - Lála, Dolníček, Fryauf - Mráz, Sobotka, Topol, od 15. min. Hrůza, Zahradník, Kaňka.

Komentář k zápasu

Nejnižší letošní návštěva viděla v Mladé Boleslavi vítězství nad Horáckou Slavií Třebíč. Hosté nastoupili do zápasu s několika změnami v sestavě. Pouze na střídačce zůstal levý křídelník Michal Kaňka, místo něj dostal příležitost David Dolníček. Do základní sestavy se navíc vrátil obránce Petr Suchý.

Do 10. minuty hrála Třebíč v Mladé Boleslavi vyrovnanou partii, místy soupeře i přehrávala. V několika dobrých šancích se objevil obránce David Mazanec, ale gólman domácích Šindelář byl vždy na místě. V čase 9:49 však Třebíč inkasovala první gól. Při signalizovaném vyloučení přihrál zpoza branky Kristek před branku osamocenému Davidu Vrbatovi a ten poslal Boleslav do vedení. Uběhlo pouhých 31 vteřin a přišla další rána hostům do týlu. Po chybě brankáře Kučery zvýšil na dvoubrankový rozdíl Jiří Kadlec. Po druhém gólu vystřídal Kučeru Stanislav Neruda, který tak prožil svou letošní prvoligovou premiéru mezi tyčemi. Horácká Slavia si pak vypracovala příležitost, když Holý tečoval střelu Kališe, ale Šindelář hostům bravurním zákrokem zkazil radost. Přesně 200 sekund po úvodním gólu Mladé Boleslavi při vyloučení Dusíka přihrál Vyskočil zcela volnému Martinu Postlovi a ze sítě lovil puk poprvé i Neruda. Od 15. minuty naskočila do hry i čtvrtá třebíčská řada. V závěru třetiny se tvrdými střelami prezentovali obránci Suchý s Mazancem, ale červené světlo ani jeden z nich nerozsvítil.

Na začátku druhé třetiny fauloval obránce Kališ a Mladá Boleslav využila další přesilovku. Oliverius našel Pavla Metličku a už to bylo 4:0. Ve 25. minutě vyslal od červené čáry tvrdou ránu obránce Vyskočil a Nerudu od ostudy zachránila až horní tyč. Sotva se utkání přehouplo do své druhé poloviny, pátý gól v hostující síti stejně přišel. Po samostatné akci prostřelil brankáře Nerudu mezi betony Jiří Kadlec. Ve 33. minutě na hrozivých 6:0 upravil David Vrbata, když dorazil do sítě tvrdou Pazderovu střelu od modré.

Ve třetí třetině si domácí hlídali svůj náskok. Přesto se Boleslavští dopustili dvou faulů, ale Třebíč početní výhodu ani jednou nevyužila. Během závěrečné části se v několika velkých šancích objevil útok vedený Oliveriem, šance měl i Kadlec, ale stav se neměnil. Za zmínku stojí na druhé straně pouze šance Hrůzy po přihrávce Fryaufa. Smutný večer pro Třebíč dovršil v čase 59:12 při hře čtyř proti čtyřem Michal Oliverius. Hosté nakonec dohráli zápas pouze se třemi hráči na ledě, když na trestné lavici seděli Kaňka a Mráz...



Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Třebíče): Vydrželi jsme dnes hrát pouze 8 minut. Poté jsme opět přestali hrát. Utkání rozhodla druhá branka, kdy udělal chybu brankář Kučera. Bohužel, tým netáhnou opory...

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024