Menu +

TRE-BER 2:4 : Třebíč s Medvědy zápasila srdnatě, přesto nezvítězila

Reportáže
T ř e b í č - Stará Třebíč se vrací, napadlo asi mnohé diváky při sledování zápasu mezi Horáckou Slavií a berounskými Medvědy. A měli asi pravdu – domácí zapomněli na svůj špatný herní projev z minulých utkání a s Berounem sehráli více než vyrovnanou partii. V zápasu tak rozhodovaly individuální chyby, které nakonec i rozhodly o výsledku – přesto, že Třebíč vedla, musela nakonec sklonit hlavu před šťastnějšími Středočechy. Trenéři provedli určité změny v sestavě – v obraně nastoupil vsetínský Jiří Kučný a místo Josefa Kučery, který v předcházejících zápasech dvakrát neoslnil, se mezi tyče postavil Filip Luňák. Toho je potřeba za jeho bravurní výkon pochválit, domácí mnohokrát podržel a rozhodně si řekl o to, aby chytal i v dalších zápasech. Dalším třebíčským hráčem, který se proti Berounu předvedl, byl Michal Kaňka, jenž vsítil oba góly Horácké Slavie.
Sdílejte článek
 
7.kolo, sobota 4.10.2003
TRE TRE
2:41:1, 1:1, 0:2
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. a 28. Kaňka (u první Oliva, u druhé Mazanec) - 51. a 60. Horčička, 4. Lažo (Šinágl), 35. Eiselt. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1. Diváků: 970.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák – Suchý, Kališ, Mazanec, Kučný, Hrbáček, Kříž, Pecka, Dusík – Holý, Žiška, Fryauf – Lála, Oliva, Kaňka – Hrůza, Dolníček, Sobotka – Mráz, Zahradník, Topol.
Medvědi Beroun 1933: Kopřiva – Jelínek, Vaněček, Ševc, Veber, Chotěborský, Sláma, Ovčačík, Besser – Šinágl, Gengel, Lažo – Pabiška, Eiselt, Toma – Horčička, Novotný, Víšek – Křesťan, Hájek.

Komentář k zápasu

Oliva proti Kopřivovi – brankář byl úspěšnější než útočník
Ve druhé minutě šance Lály a Kaňky a ihned poté pokus Horčičky na druhé straně ukázaly, že ani jeden tým nechce hrát na obranu. Bylo tedy otázkou, kdo dá gól jako první. Ve 4. minutě bylo jasno – po nepříliš promyšleném střídání domácích se předvedl Lažo ukázkovým golfákem a poslal svůj tým do vedení – 0:1. V 5. minutě mohl srovnat Holý, ale jeho střela těsně minula Kopřivovu branku. Mezi 8. a 9. minutou hráli domácí pět proti třem, ale touha po gólu jim svazovala ruce tak, že si kloudnější šanci nevytvořili. Další přesilovka jim ale vyšla mnohem lépe, již se nenechali odstavovat od puku a vytvořili si tlak, který vyústil ve vyrovnávací branku. Kopřiva nedokázal pokrýt tvrdou Olivovu střelu, k ní se dostal důrazný Kaňka a vsítil první branku svého týmu – 1:1. Třebíč byla na koni, v 18. minutě se Medvědi měli co ohánět, aby se ubránili mladému triu Hrůza-Dolníček-Sobotka. Poté se ke slovu dostali i hosté, ale na Luňáka nemohli najít recept. První část hry tak skončila smírně 1:1.

Na další branku se čekalo déle než v předchozí třetině, brankáři totiž spolehlivě kryli jak Novotného či Veberovu střelu na straně Středočechů, tak Olivovu dělovku na straně Třebíče. Až teprve na začátku 28. minuty při úniku dva na jednoho si hostující obranu vychutnali Mazanec s Kaňkou, který svým druhým gólem poslal Třebíčské do vedení – 2:1. První vedení na domácím ledě v této sezóně Třebíč pořádně povzbudilo, a tak v následujících minutách hosté nevěděli kam dřív skočit. Krizi vyřešil až Besser, který přerušil hru posunutím branky, za což si odjel odpočinout na trestnou lavici. Horácké Slavii se však přesilovka vůbec nepovedla, ba naopak – Suchý udělal strašnou minelu za vlastní brankou, puk v podstatě odevzdal Eiseltovi a ten si perfektní kličkou zkušeně vychutnal Luňáka – 2:2. Eiselt mohl skórovat ještě v závěru třetiny, ale sám proti Luňákovi tentokrát neuspěl. Ani prostřední část tedy neměla vítěze, soupeři se rozešli opět s výsledkem 1:1.

V poslední třetině se potvrdila zkušenost hostů. I když domácí měli určité šance, stačila jediná chyba a bylo po bodech. V 51. minutě se uvolnil Horčička, jenž svojí dělovkou Luňákovi z jeho klece vymetl všechny pavučiny. Třebíčský gólman si sice sáhl na letící puk, ten byl ale o zlomek rychlejší než brankářova lapačka, a tak skončil v šibenici třebíčské branky – 2:3. Třebíčští museli hrát více dopředu, a tak nebyla nouze o časté úniky hostů. V 56. minutě se Luňák předvedl v situaci tři proti jednomu a zachoval tak naději pro své barvy. Jenže jeho kolegové v útoku neměli štěstí a srovnat se jim stále nedařilo. Necelou půlminutu před koncem vsadili domácí trenéři vše na jednu kartu a zkusili hrát power-play. Jenže vše rozhodla chyba už v rozehrávce, kdy sice Třebíčští vyhráli puk, ale obrana jej ihned poté předala Horčičkovi, který střelou do prázdné branky jen potvrdil výsledek. Třebíč tak na domácím ledě opět nebodovala, přesto se předvedla velmi dobrým výkonem, který si zasluhoval alespoň bod.



Ohlasy trenérů

Řekli po utkání
Otakar Vejvoda (trenér HC Beroun): "Přijeli jsme sem po nešťastném zápase s Jihlavou. Chtěli jsme to spravit, což se nám podařilo. Hra byla ale asi 50procentní ve srovnání s tím, co jsme hráli s Jihlavou, dělali jsme moc chyb. Přesto se nám podařilo zápas dovést do vítězného konce."

Ladislav Kolda (trenér SK HS Třebíč): "Čekali jsme, že Beroun bude ve fazóně, pro nás to byl těžký soupeř. Přesto jsme dokázali zvrátit stav 0:1, kterého jsme se obávali. Dostali jsme se do vedení, bohužel chyba při vlastní přesilovce za brankou, která se snad ani nedá komentovat, nás totálně srazila do kolen. Podle mě to byl zlomový okamžik zápasu.
V brance byl Luňák, odchytal dobrý zápas. Určitě nezklamal, spoustu věcí vychytal. Kučného jsme nabádali, aby hrál jednoduchý hokej, ale někdy chtěl tvořit. Jinak jsme s jeho výkonem byli spokojeni. Myslím, že by nám tady mohl v určité fázi pomoci."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024