Menu +

TRE-CHO 0:6 : Přes jednoznačný výsledek se bojovalo do samého konce

Reportáže
T ř e b í č – Zápas Třebíče proti Chomutovu začal slibně, a i když domácí po první třetině prohrávali 0:2, viděli v ní diváci velmi solidní hokej. Pak však rozhodčí zbytečně přiškrtili hru, důsledkem čehož nakonec byly tři předčasné odchody do šaten, tři desetiminutové a spousta nízkých trestů. Mimo to o svoji registrační kartu přišel Mazanec, jehož originální protest proti verdiktu sudích bude řešit disciplinární komise. Od druhé třetiny se jen málokdy hrálo pět proti pěti, hra tak byla velmi narušena, což odnášely oba týmy. Pochvalu si zaslouží diváci, kteří Horáckou Slavii dokázali povzbuzovat až do úplného konce.
Sdílejte článek
 
11.kolo, sobota 18.10.2003
TRE TRE
0:60:2, 0:3, 0:1
CHM CHM
Statistiky
Branky: 2. Gergel (Charousek), 9. Szákal (Liška, Charousek), 24. Koláček (Révay), 37. Jíra (Nosek, Koláček), 40. Jeslínek (Kostourek), 58. Mikšovic (Jeslínek). Vyloučení: 9:10, navíc Beroun (TRE) a Révay (CHOM) 5 + OT do konce utkání za hrubost, Mazanec (TRE) 5 + OT do konce utkání + trest ve hře, Pecka, Kaňka a Kučný (všichni TRE) 10 minut OT. Využití: 0:4. Oslabení: 0:0. Diváků: 1.200. Rozhodčí: Ing. Vlček – Geisler, Holub.

Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Koťátko - Kališ, Dusík, Mazanec, Kučný, Hrbáček, Pecka, Sláma, Doležal - Valko, Žiška, Beroun - Lála, Sobotka, Kaňka - Holý, Dolníček, Topol - Hrůza, Zahradník, Mráz.
Piráti Chomutov: Jarina - Revay, Maleček, Trefný, Szakal, Liška, Ambrož - Jíra, Koláček, Zíka - Boušek, Šíp, Kostourek - Charousek, Gergel, Hahn - Polodna, Mikšovič, Jeslínek.

Komentář k zápasu

Jakub Žiška bojuje u mantinelu
První šanci měli domácí, ale Sobotka z metru Jarinu neprostřelil. Okamžitě poté se ale poprvé zablesklo na druhé straně, když se za Koťátkova záda odrazil Gergelův pokus. Hned za 22 vteřin skočil puk v třebíčské síti podruhé, ale branka nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. V šesté minutě mohl srovnat Kaňka, avšak jeho střela těsně minula chomutovskou branku. Ihned poté měli ještě šanci Holý a Kališ, ale Jarina byl bezchybný a jen potvrdil, proč je nejlepším brankářem v lize. V osmé minutě se o Jarinově kvalitách přesvědčil i Beroun, který unikl hostující obraně. Jenže v této minutě byl vyloučen Kučný a 72 vteřin poté i Kališ. Severočeši nabídnutou šanci v podobě dvojnásobné přesilovky využili – Koťátko měl zakrytý výhled, a tak Szakalova střela od modré bez problémů skončila za jeho zády. Ani poté se Třebíč nevzdávala, ve 14. minutě Jarina skvěle vybruslil Žiškův brejk, v 17. minutě Valko při přesilovce nastřelil tyč, těsně poté si na chomutovském brankáři vylámal zuby i Holý. První část hry tak skončila 2:0 ve prospěch hostů.

Běží 37. minuta – Jíra právě při dvojnásobné přesilovce zvýšil na 4:0 ve prospěch hostů.
Ve 21. minutě se Kaňka proháčkoval až před Jarinu, ale tísněn chomutovskými obránci nedokázal svůj pokus dokončit. Horácká Slavia se poté natlačila do útočného pásma, kde vydržela až do 24. minuty – v ní stačila jediná chyba třebíčské obrany, Révay s Koláčkem se vyřítili dva na jednoho a druhý jmenovaný střelou zápěstím zvýšil na 3:0 pro Severočechy. Okamžitě poté mohl další úspěch hostů přidat Mikšovic, který se ocitl tváří tvář Koťátkovi, třebíčský gólman ale jeho tutovku kryl. Ve 28. minutě se do brejku dostal Holý, ale Jarina ho vychytal tak ukázkovým způsobem, že třebíčský útočník nezvládl své emoce a málem zlomil hůl o severočeskou branku. Ve 29. minutě na Koťátkovi ztroskotal Gergel. Tentýž hráč o dvě minuty později neuspěl podruhé, když z metru trefil jenom Koťátkovu lapačku. V polovině 35. minuty se do sporu dostali Beroun s Révayem, a ačkoli rukavice shodil pouze jeden z nich, oba hráči si vysloužili pětiminutový trest a trest do konce utkání za hrubost. Do toho se přimíchal ještě Kaňka, ten pro změnu vyfasoval 10minutový osobní trest. O minutu později se Mazanec originálně ozval proti odpískanému ofsajdu – namířil na rozhodčího hokejku a jakoby vystřelil. Rozhodčí jej okamžitě poslali do šaten s pětiminutovým trestem ve hře. Třebíčský útočník tak přišel o registrační průkaz a jeho přestupek bude řešit disciplinární komise. Jeho trest navíc doplnil předchozí trest Kučného, který na trestné lavici pykal za vražení na hrazení, a tak Chomutov opět hrál pět proti třem. I tuto dvojnásobnou výhodu využili, na začátku 37. minuty změnil skóre na 0:4 Jíra. Jenže Mazancův trest pokračoval a protože jej za chvíli doplnil i Žiška za faul kolenem, hráli Severočeši opět dvojnásobnou přesilovku. Také tu využili, Jeslínek do Koťátkovy branky sklepl plachtící puk a přepsal stav na 0:5.

Hra již byla rozhodnuta, ale obě mužstva bojovala i nadále. Ve 47. minutě po vyloučení Charouska a Ambrože hráli Třebíčští pět na tři. Při přesilovce nastřelil Kališ tyč, ihned poté Žiškova střela těsně minula branku, ale to na změnu skóre nestačilo. Jedním z nejlepších hráčů Třebíče byl v tomto zápase Holý, ale ani on při svém brejku v 51. minutě na Jarinu recept nenašel. Pak měl šanci Dusík se Zahradníkem, ale také oni na chomutovském brankáři pohořeli. Na druhé straně se předvedl Koťátko proti Jírovi, ale v 58. minutě musel při přesilovce kapitulovat pošesté. Mikšovic tak ukončil toto velmi podivné a pro mnohé velmi bolestné utkání.





Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (trenér KLH Chomutov): "Čekali jsme, že se na nás Třebíč bude chtít vytáhnout a bude bojovat, což se potvrdilo. Myslím, že jsme od začátku měli zápas ve svých rukou. Pak se to zvrhlo, nevím jakou příčinou, bylo tam hodně kontaktů a vylučování. Trošku nám to usnadnilo výsledek, ani jsem nepočítal, kolik branek jsme dali z přesilovek. Hra domácích nám napomohla k tomu, že po dvou třetinách bylo rozhodnuto."

Ladislav Kolda (trenér SK HS Třebíč): "Věděli jsme, že Chomutov asi nepřehrajeme nějakou kombinací a že to budeme muset vybojovat. Bohužel jsme dostali laciný gól, tím jsme posadili soupeře na koně. Potom ta vyloučení, ať už byla nebo ne, to prostě byla chyba, ať rozhodčí pískal jakkoli. Měli jsme osobní tresty, navíc jsme hráli v hodně omezené sestavě. Soupeř to měl v klidu i přes šance, které jsme si vytvořili. Je to známka toho, že se nám nedaří. Šance tam byly, ale když ten gól nedáme, nemůžeme se dostat do zápasu a takhle to dopadne.
Mazanec dostal trest ve hře, údajně mířil hokejkou na rozhodčího s tím, že ho chce zastřelit. No, ale asi měl slepé patrony, že ho nezastřelil, nebo nevím. Jinak mu prý nic neřekl, já osobně to ale neviděl.
Stáhli jsme Dolníčka, protože nehraje to, co jsme si představovali."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024