Menu +

BER-TRE 2:3 : Horácká Slavia nedala Medvědům líznout medu

Reportáže
Velmi překvapivý, nicméně pro fanoušky Horácké Slavie příjemný výsledek, uhrála Třebíč na ledě Berounských medvědů, na němž zvítězila 3:2. Třebíčští sice po první třetině brankou Novotného prohrávali 0:1, nicméně druhé dějství vyhráli 2:0, a tak do závěrečné části vstupovali s jednobrankovým vedením. Poslední dvacetiminutovka skončila remízou 1:1, a proto si hosté odvážejí sladkou odměnu v podobě tří bodů. Ziskem všech bodů Horácká Slavia přeskočí v tabulce Havířov, jenž si připsal pouze bod za prohru v prodloužení v Kadani. Paradoxem je, že zápas proti Berounu rozhodl dvěma brankami útočník Jiří Beroun, jenž se tak stal nejlepším hráčem utkání.
Sdílejte článek
 
20.kolo, sobota 22.11.2003
BER BER
2:31:0, 0:2, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Novotný (Horčička, Slížek), 48. Holub (Vaněček, Besser) - 23. Beroun (Sobotka), 29. Sobotka (Bouz, Kučný), 44. Beroun (Bouz, Oliva). Rozhodčí: Machačný - Dongres, Kantořík. Vyloučení: 7:11, navíc Eiselt (Beroun) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 1200.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Jež - Holub, Vaněček, Ševc, Dlouhý, Ovčačík, Jareš, Dobrovolný - Besser, Šinágl, Gengel - Klimenta, Frolík, Eiselt - Horčička, Slížek, Novotný - Toma, Pabiška, Víšek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Koťátko - Mazanec, Meňhart, Kališ, Kučný, Černý, Hrbáček - Topol, Žiška, Mráz - Beroun, Sobotka, Duba - Bouz, Oliva, Lála.

Komentář k zápasu

Foto: Viktor Burkert

Berounští Medvědi do zápasu vstupovali jako jasný favorit - od Horácké Slavie je totiž v tabulce dělilo úctyhodných 22 bodů! Utkání začalo zcela podle předpokladů. Už ve třetí minutě totiž překonal Koťátka Jiří Novotný a poslal domácí do jednobrankového vedení - 1:0. I v následné přesilovce se Beroun ukazoval ve skvělém světle, ovšem liberecký brankář ve službách Třebíče se začal rozchytávat k famóznímu výkonu. Hosté se poprvé vážněji osmělili v osmé minutě, kdy před berounským brankářem neprostřelil klubko těl Martin Sobotka. Ve 13. minutě přišla další obrovská příležitost Moravanů. Chybu v berounské rozehrávce využili k rychlému brejku, na jehož konci byla střela Duby, kterého ale excelentním zákrokem vyrážečkou vychytal Petr Jež. Z následného protiútoku prozměnu zahrozili domácí a vynutili si další přesilovou hru, v níž pěkně pálil Slížek, ale Koťátka nepřekonal. Když se pak v 19. minutě z tlaku před brankou hostí neprosadila trojice berounských "mladých pušek" Besser, Šinágl a Gengel, šlo se do kabin za hubeného vedení Medvědů 1:0.

V úvodu druhé dvacetiminutovky hrála Třebíč přesilovou hru, ve které se zatím jen zastřeloval útočník Jiří Beroun. Chvíli po jeho šanci byl dokonce Jež překonán, ale gól nebyl rozhodčími uznán kvůli posunuté brance. Na radost z vyrovnání si tak hosté museli chvíli počkat. Ve 23. minutě Sobotka vyhrál vhazování po pravici berounského gólmana, který vzápětí vůbec nestačil zareagovat na přesnou ránu Jiřího Berouna, která vymetla pavučinky z rohu jeho klece - 1:1. Z protiútoku po buly ve středovém kruhu mohl strhnou vedení zpět na stranu Medvědů Jan Víšek, ale mířil těsně nad. Jeden z důležitých okamžiků přišel ve 26. minutě. V berounské třetině se Jiří Beroun napíchl na hokejku překvapeného Václava Eiselta, kterého k úžasu všech přítomných vyloučil rozhodčí na 2+2 minuty a navíc mu uložil desetiminutový osobní trest. V první části početní výhody se hosté neprosadili, ale tu druhou využít dokázali. Ve 29. minutě první střelu hostí berounští obránci zblokovali, puk se však dostal před branku, kde jej přesně trefil Martin Sobotka a poslal hosty do vedení - 1:2.
Medvědi nesložili zbraně a naopak vrhli všechny síly do útoku. Ve 31. minutě v početní výhodě nepropasíroval puk za Koťátkova záda po střele Filipa Vaněčka Jan Besser a ani následná dorážka Ladislava Gengela radost Medvědům nepřinesla. O minutku později unikl po levém křídle před Koťátka Petr Horčička, ale ležícího brankáře nedokázal přehodit. Asi největší šanci Berouna spálil ve 37. minutě Jan Víšek, který si vybruslil až před třebíčského gólmana, ale místo aby trefil odkrytou branku, tak zamířil těsně mimo.

Foto: Viktor Burkert

V poslední třetině dala Třebíč Medvědům lekci z produktivity. Ve 44. minutě totiž Petr Jež zasáhl proti pěkné akci, na jejímž konci byl Martin Bouz, ale puk ležící před brankou doslova dovezli za brankovou čáru do sebe zaklesnutí hráči Beroun s Jarešem - 1:3. Ani tato nešťastná událost Středočechy nezlomila. O minutu později se strhla mela před Koťátkem, který ale na brankové čáře odolal náporu několka hráčů v bílých dresech najednou. Ve 48. minutě ale nestačil na dělovku obránce Holuba od modré čáry a drama bylo na světě - 2:3. V 52. minutě ale nejprve pálil mimo opuštěnou branku Horčička, Jareš pak trefil pouze přemisťujícího se Koťátka a když už třebíčský brankář puk neudržel, podobně jako v 56. minutě, tak za něj na brankové čáře zakročila pevná obrana, která puk nekompromisně vstřelila přes všechny čáry. V závěru hosté zkušeně dokázali bořit berounskou rozehrávku a nedovolili domácím, kteří dokonce hráli v početní výhodě, zabydlet se v útočné třetině. Beroun tak podruhé v řadě prohrál, ale nadále si drží výbornou třetí příčku. Hosté se naopak díky překvapivé, ale zasloužené výhře posunuli na místo desáté.



Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda (Beroun): "Zápas začal výborně. Hosté se vlastně ani nedostali k puku a my jsme vedli 1:0. Pak jsme si ale mysleli, že je zápas rozhodnut. První třetina byla z naší strany asi nejhorší, co jsme letos odehráli, protože nám chybělo nasazení a bojovnost. Přestože jsme ji vyhráli 1:0, tak jsme hodně propadli a pak jsme zákonitě ve druhé třetině inkasovali. Třebíč hrála výborně v obranné třetině a dlouho nás nepouštěla do šancí. My jsme se přeci jen po třetí brance vzchopili, zápas jsme zdramatizovali, ale nebylo nám dnes asi přáno, abychom bodovali."

Ladislav Kolda (Třebíč): "Dnes jsme byli v zápase oslabeni o některé hráče, tak jsme hlavně chtěli hrát obrannou hru. Měli jsme v utkání hodně vyloučených, a tak jsme byli rádi, že jsme odskočili ve třetí třetině na rozdíl dvou branek. Přestože jsme byli většinu zápasu pod tlakem, tak jsme výhru uhájili a těší nás, že jsme potvrdili zlepšený výkon z posledního domácího utkání."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024