Menu +

Otevřený dopis Fan Clubu zastupitelům Města Třebíče a vedení HS Třebíč

Tiskové zprávy
T ř e b í č - Uveřejňujeme text otevřeného dopisu Fan Clubu HS Třebíč zastupitelům Města Třebíče a vedení SK Horácká Slavia Třebíč, který schválila valná hromada Fan Clubu konaná dne 28.6.2005.
Sdílejte článek
 
Otevřený dopis zastupitelstvu Města Třebíče a vedení SK HS Třebíč

Není tajemstvím, že prvoligový hokej v Třebíči prochází těžkým obdobím. Zabezpečit chod prvoligového mužstva je náročné jak po organizační, tak po finanční stránce.
Bohužel se Horácké Slavii již několik sezón nedaří přivést do klubu silného generálního partnera, což je ostatně velkým problémem ve většině prvoligových klubů. Proto se nám, hokejovým fanouškům jeví jako nezbytné, aby Město Třebíč podpořilo klub nejen pomocí při kontaktech se sponzory, jak se k tomu zavázalo, ale také majetkovou a finanční účastí v klubu.
Co tím Město získá?
Kromě podílu v klubu a dobré reklamy Města Třebíče, také kontrolu nad fungováním a financováním klubu, což je jistě ku prospěchu věci. V neposlední řadě získá také uznání velké části sportovní veřejnosti a hokejových fandů ze širokého okolí.
Vždyť ještě nedávno nebyly na hokejových zápasech výjimkou čtyř i více tisícové návštěvy na utkání nejen v play-off, ale i v základní, dlouhodobé části soutěže.
Pro klub by to znamenalo velkou pomoc a to nejen po stránce finanční, ale také ve směru k podnikatelům a případným dalším partnerům, neboť účast Města Třebíč v klubu lze vnímat jako určitý druh záruky, jistoty a důvěryhodnosti klubu.
Ve všech městech, kde se první liga hraje, je Město jedním z velkých partnerů. Po sestupu Opavy a Písku je Horácká Slavia Třebíč již nejspíše posledním prvoligovým klubem bez spoluúčasti Města.
Víme, že Město určitou částkou hradí provoz Zimního stadionu Města Třebíče a za poslední dobu se na stadionu provedlo mnoho práce. Počínaje rekonstrukcí chlazení a konče třeba novým ozvučením, či opravou střechy. Za tyto investice jsme velmi rádi.
To jsou ale položky a práce, které by Město Třebíč jako majitel muselo provést tak jako tak. Provoz Zimního stadionu Města Třebíče /stejně jako provoz ostatních sportovních a kulturních zařízení v Třebíči/ by bylo nutné zabezpečit i v případě, že by se zde první liga nehrála. Uvedené opravy si vyžádalo stáří stadionu, jeho stav a v předchozích letech neinvestování do jeho oprav.
Hokej je v našem městě nejpopulárnějším a nejsledovanějším sportem. Od září do března se stará o vyplnění volného času mnoha lidí všech věkových kategorií.
Hokeji se vlastně celoročně věnuje přes dvě stovky mladých lidí. Od těch nejmenších dětí předškolního věku v přípravce, až po dospívající chlapce v extraligovém týmu dorostenců, či v juniorském týmu SK HS Třebíč.
Ti všichni vidí své vzory v hráčích prvoligového týmu. Mají možnost sledovat mnoho výborných hráčů také v týmech prvoligových soupeřů, a i to je posouvá v jejich snaze někam to v hokeji dotáhnout.
Samozřejmě jsme si vědomi toho, že Třebíč to není jen hokej, ale pokud svoji podporu a přízeň prvoligovému hokeji mohou věnovat města srovnatelná či menší než Třebíč, jsme přesvědčeni, že i naše město je schopno náš oblíbený sport odpovídajícím způsobem podporovat. První hokejová liga je celorepublikovou soutěží a účast Horácké Slavie v ní přináší Městu Třebíč reklamu, jistou společenskou prestiž a šíří jeho dobrou pověst, tak proč se bránit podpoře hokeje v Třebíči? Myslíme si, že hokej si podporu Města určitě zaslouží.
My, členové Fan Clubu vyzýváme proto, jak vedení Města Třebíč, tak vedení Horácké Slavie ke konstruktivním a věcně vedeným jednáním, tak aby jejich výsledky vedly ke stabilizaci a dlouhodobému vyřešení situace v klubu, aby třebíčský hokej měl i nadále tak dobrý zvuk, podložený kvalitními výsledky, jaký si za dobu svého působení v první lize vybudoval.

Text tohoto otevřeného dopisu schválila valná hromada Fan Clubu HS Třebíč konaná dne 28.6.2005.
Za vedení Fan Clubu Jakub Benda, Jiří Mokrý, Pavel Michal a Karel Benáček.

Podobné články

Tiskové zprávy

Kamil Pokorný v trestu, odpyká si jej při utkání se Zlínem

14.02.2024
Tiskové zprávy

Trest pro Kamila Pokorného, na střídačku nesmí až do repre přestávky

27.10.2023
Tiskové zprávy

Pavel Jekel zraněn, jeho absence bude delší

22.08.2023