Menu +

Příští týden chceme mít jasno o sestavě pro ligu, říká Roman Mejzlík

Ohlasy po utkání
T ř e b í č - Už devátý přípravný duel před ostrými prvoligovými boji mají za sebou hokejisté Horácké Slavie. Diváci viděli v přípravě zatím asi nejméně povedené utkání, které jihlavští hosté zaslouženě vyhráli, a nutno říci, že se na toto vítězství ani moc nenadřeli. Domácí jim totiž tuhle výhru svým výkonem hodně usnadnili.
Sdílejte článek
 

Jihlava byla po celé utkání agresivnějším mužstvem a prakticky celý zápas kontrolovala. Nepředváděla nějaké skvělé kombinace, nebo trvalý tlak, ale i to stačilo na pohodlné vítězství 4:2. V agresivitě a pohybu se Jihlavským vyrovnala snad jen lajna mladíků ve složení Meidl – Ostřížek – Křenek, kteří byli za svoji aktivitu odměněni vyrovnávací brankou z hole Davida Křenka.

David Křenek

“Soupeř byl dnes lepší hlavně v agresivitě, což je věc, která nám momentálně nejvíc chybí. Prohráli jsme zaslouženě, protože Dukla byla lepší v celém utkání. My jsme zahrozili jen občas v přesilovkách,“ poněkud posmutněle hodnotil po zápase trenér Horácké Slavie Roman Mejzlík

V dresu Horáků se objevily hned dvě nové tváře. Radima Ostrčila si třebíčské publikum dobře pamatuje z minulé sezóny, zcela novým hráčem byl Radek Meidl, který přišel do Třebíče z Olomouce a zatím je zde na zkoušce. Urostlý útočník s agresivním stylem hry ale předvedl, že by mohl být platným členem kádru.

“Hodnotit Radka Meidla po dnešním utkání je těžké, protože kvůli oslabením a přesilovkám se do toho moc nedostal. Tenhle útok to dnes ale zvládl docela slušně, i když jsme tam museli udělat jednu změnu na poslední chvíli,“ zůstává třebíčský kouč v hodnocení poměrně střízlivý.

Mílovými kroky se blíží mistrovská utkání a příprava ve všech týmech vrcholí. Všichni jsou si vědomi faktu, že vstup do soutěže je velmi důležitý a může určit ráz celé sezóně.

“Sestava pro ligu už dostává konkrétnější obrysy, ale musíme být trpěliví a pracovat dál. Přišli zase noví hráči, které jsme chtěli vidět a dát jim příležitost. Uvidíme jak se to bude dál ubírat. Definitivně jasno bychom chtěli mít během příštího týdne, protože toho času do začátku soutěže už moc není. Potřebujeme tým dát definitivně dohromady, aby naše hra byla lepší než v zápase s Duklou, ví moc dobře lodivod střídačky Horácké Slavie.

Kromě výše zmiňovaných hráčů byl v Třebíči na zkoušce i rtuťovitý útočník ze Zlína Zdeněk Okál. Ten si svými výkony řekl o místo v kádru a byl dopsán na soupisku.

“Už se vyjasnila situace u Zdeňka Okála, který zůstává v Třebíči, připraveni do sezóny budou i Radim Ostrčil a David Ostřížek,“ informuje Roman Mejzlík.

Aby byla informace kompletní zeptali jsme se na situaci ohledně pohybu v kádru mužů i sportovního manažera Horácké Slavie Kamila Pokorného.

“Hodně jsme stáli o Radima Ostrčila a jsme rádi, že jednání s Kometou dopadla dobře a Radim za nás může hrát. Samozřejmě má vyřízen i střídavý start zpět do Komety, takže je možné, že když ho Brno bude potřebovat, k nějakému zápasu si ho stáhne zpět. Radim u nás hrál minulou sezónu, takže prostředí tady zná a my zase víme, co od něj můžeme čekat.
U Davida Ostřížka zatím ještě není zcela jasno. Jsme s Třincem předběžně domluveni, ale všechny papíry ještě nejsou uzavřeny, takže zatím čekáme. Až vše bude kladně vyřízeno, dopíšeme ho na soupisku. Radek Meidl z Olomouce je zde zatím na zkoušce, uvidíme, jak se ukáže,“
doplnil informaci sportovní manažer Horáků Kamil Pokorný.

Podobné články

Ohlasy po utkání

Klíčový byl třetí zápas, říká Štebih o čtvrtfinále. Co mistrovství světa nebo dovolená?

20.03.2024
Ohlasy po utkání

Věděli jsme, že nám soupeř nedá vydechnout. Hráli jsme trpělivě, říká Ondřej Baláž

14.03.2024
Ohlasy po utkání

Vybrali jsme těžší cestu, musíme vyhrát, říká Kamil Pokorný

13.03.2024