Menu +

Sobotní šlágr kola! Třebíč vyzve druhý tým tabulky - Ústí nad Labem

Pozvánky na zápas
T ř e b í č - V pořadí již 4. kolem pokračuje 1. hokejová liga v sobotu 22. září 2012. Vedoucí tým 1. hokejové ligy Horácká Slavia Třebíč hostí atraktivního soupeře a jednoho z favoritů soutěže HC Slovan Ústečtí Lvi. Severočeši vstoupili do sezóny velmi solidně, když třikrát zvítězili a potvrdili, že i v tomto ročníku budou chtít hrát o čelo tabulky. V zápase půjde o přímý souboj prvního týmu tabulky s týmem druhým, což je ta nejlepší pozvánka pro všechny fanoušky.
Utkání Horácká Slavia Třebíč – HC Slovan Ústečtí Lvi začíná v sobotu 22. září 2012 v 17:30 hodin na Zimním stadionu města Třebíče – MANN+HUMMEL ARÉNĚ.
Sdílejte článek
 

Okénko do novodobé historie ústeckého hokeje

Největším úspěchem v novodobé historii hokeje v Ústí nad Labem byla sezóna 2006/2007, kdy se mužstvo mohlo radovat z postupu do extraligy. Účinkování v ní však bylo z pohledu Severočechů pouze epizodní a trvalo jen jedinou sezónu. Severočeši se od té doby zatím marně pokoušejí mezi naši hokejovou elitu vrátit. Nejinak tomu bylo i v sezóně minulé. Ústečtí však ani na několikátý pokus návrat do extraligy nezvládli, když ve finále 1. ligy prohráli po sedmizápasové bitvě s Chomutovem a v klubu po tomto neúspěchu nastaly výraznější změny viditelné nejen v hráčském kádru. V něm by měli větší úlohu hrát hokejisté mladší a střední generace. Dosud tým táhli především starší zkušení borci Jan Alinč, Jan Klobouček, Rok Pajič, Jiří Zeman nebo David Pazourek, kteří patřili mezi výrazné opory minulých sezón. Po prohraném prvoligovém finále na sedm zápasů s Chomutovem však v týmu skončili. Jejich kvalitu a zkušenost tak budou muset nahradit jiní. Viditelně se také snížil rozpočet klubu na sezónu oproti minulým letem. A ke změně došlo i na trenérském postu. Mužstvo nově vedou Jaromír Šindel a Jiří Mička. Po snížení rozpočtu pak vedení klubu muselo přehodnotit cíle týmu do nové sezóny. O okamžitém postupu do extraligy se již nehovoří. Severočeši však mají stále kvalitní kádr a lze předpokládat, že budou hrát opět o čelo prvoligové tabulky. Novým kapitánem Lvů se stal zkušený forvard Jaroslav Roubík. Brankářskou jedničkou by měl být Vladislav Koutský. V obraně bude tým spoléhat na výkony Petra Hořavy, Lukáše Špeldy, Zbyňka Skleničky nebo Kamila Černého. V útočných řadách Lvů najdeme řadu kvalitních borců, za všechny lze jmenovat Robina Kováře, Tomáše Sýkoru, Davida Ludvíka nebo extřebíčského Marka Laše. Severočeši vstoupili do sezóny mírným zaváháním na domácím ledě, když Benátky porazili až po nájezdech, v dalším kole vyhráli v Kadani a v tom minulém doma přehráli Jihlavu.

Třebíči se daří, potvrdí to i v zápase s Ústím?

To, že budou hokejisté Horácké Slavie Třebíč po třech kolech jediným týmem v soutěži, který zatím neztratil ani bod a stane v čele tabulky, to by typoval před začátkem nové sezóny asi málokdo. Třebíčští si však své dosavadní postavení vybojovali poctivými výkony. Navíc jde zatím opravdu jen o začátek sezóny a dosavadní výsledky budou hráči muset potvrdit i v dalších zápasech. Již nejbližší soupeř, hokejisté z Ústí nad Labem, nepochybně velmi dobře prověří aktuální formu týmu z čela tabulky. Fanoušci se jistě mohou těšit na napínavý hokej, který nabídne kvalitní podívanou. Vzhledem ke zkušenostem budou v utkání mírnými favority hostující hokejisté, ale o výsledku se samozřejmě rozhodne na ledě.

Pokorný versus Šindel! Pikantní duel i pro trenéry

Každý, kdo sleduje třebíčský hokej moc dobře ví, že na soupisce Ústeckého Slovanu je Marek Laš, odchovanec Horácké Slavie, který má k Třebíči stále velmi silné vazby. Vždyť v minulé sezóně odehrál za Horáky v základní části 44 zápasů, v nichž si připsal 33 bodů za 14 branek a 19 asistencí a byl tak jedním ze strůjců doslova zázračného postupu do play - off.

Nejen pro Marka Laše bude mít sobotní šlágr kola zvláštní příchuť. Na lavičce hostů se jako hlavní trenér objeví Jaromír Šindel, na té třebíčské už třetí sezónu vládne Kamil Pokorný. Oba jmenovaní se sešli jako kolegové na jedné, třebíčské střídačce v sezóně 2009 - 2010. Jaromír Šindel navíc v Horácké Slavii působil v roli sportovního manažera, takže zdejší prostředí velmi dobře zná. Bude velmi zajímavé sledovat, zda se oba trenéři dokáží něčím překvapit a jak budou svá mužstva koučovat. Další důvod k tomu nenechat si tento zajímavý zápas uniknout.

Poslední odehrané zápasy hokejistů HC Slovan Ústečtí Lvi:

Ústí – Benátky 4:3 (SN) (1:0, 0:0, 2:3 – 0:0 – 1:0), branky: Handlovský, Poživil, Hořava, Roubík.

Kadaň – Ústí 3:5 (2:1, 0:1, 1:3), branky: Rod, Kovář, Laš, Roubík,Ludvík

Ústí – Jihlava 3:1 (1:1, 1:0, 1:0), branky: Tůma, Roubík, Ludvík.

Hokejisté Ústí nad Labem nastoupili v minulém kole v této sestavě:

Koutský - L. Poživil, K. Černý, F. Pavlík, Sklenička, P. Hořava, L. Špelda, Vl. Brož, Holomek - R. Kovář, Roubík, Ludvík - Matai, Rod, Handlovský - D. Tůma, T. Sýkora, M. Čermák - Kloz, Daniel Boháč, Laš.

Horácká Slavia Třebíč nastoupila v minulém kole v této sestavě:

Čiliak - Kadela R., Rangl, Malena, Sláma, Zdráhal, Dlapa, Dietz - Čech, Dolníček, Čuřík - Kadela E., Dočekal, Vondráček - Burian, Ostřížek, Marosz - Křivohlávek, Káňa, Přibyl.

Utkání Horácká Slavia Třebíč – HC Slovan Ústečtí Lvi začíná v sobotu 22. září 2012 v 17:30 hodin na Zimním stadionu města Třebíče – MANN+HUMMEL ARÉNĚ.

Podobné články

Pozvánky na zápas

Bílé hvězdy čeká rozhodující pátá bitva o postup do semifinále!

16.03.2024
Pozvánky na zápas

Série se přesouvá na třebíčské kolbiště! Pokračování je na programu ve středu a ve čtvrtek!

12.03.2024
Pozvánky na zápas

Čtvrtfinále je tady! Bílé hvězdy jej načnou dvojzápasem v Kalich aréně!

08.03.2024