Menu +

Třebíčská defenziva vítá výraznou posilu, přichází zkušený Jiří Hunkes

Aktuální zprávy
T ř e b í č - Horácká Slavia vítá do obranných řad velkou a zkušenou posilu, kterou je Jiří Hunkes. Obránce se zkušenostmi nejen z české extraligy, ale i z KHL a reprezentace posílí mladou třebíčskou defenzivu. Před náročnou a aktraktivní sezónou, kterou očekávají všichni napříč celou Chance ligou jde o výraznou posilu, v Třebíči o jednu z největších za posledních několik let.
Sdílejte článek
 

Jiří Hunkes už se nějakou dobu v Třebíči připravuje, ale k podpisu ročního kontraktu došlo až v pondělí 16. srpna. Krátce po podpisu smlouvy, na níž ještě zasychal čerstvý inkoust, jsme sympatickou posilu krátce vyzpovídali

“První kontakt s třebíčským klubem byl přes trenéra, ptal se mě, co mám v plánu a jestli bych nešel hrát za Třebíč. Bylo to v době, kdy jsem zrovna zvažoval svou budoucnost a nakonec jsme se domluvili a dnes jsme podepsali smlouvu,“ přibližuje nová akvizice Horácké Slavie, jak se rodilo její angažmá ve městě památek UNESCO.

Jiří HUNKES
Post: obránce
Narozen: 31. 7. 1984 v Brně
Výška: 183 cm
Váha: 84 kg
Držení hole: Pravá

  • Jiří Hunkes o Chance lize: „Myslím si, že soutěž je to kvalitní, je v ní mnoho mladých rychlých a kvalitních hráčů, určitě to není lehká soutěž, má svoji kvalitu.“

  • Zkušenosti, to je to, co by měl Jiří Hunkes do obranných řad přinést především. Mimo jiné si už vyzkoušel i Chance ligu a to předloni ve Vsetíně. Nyní ji okusí znovu, to už ale bude v dresu s bílou hvězdou na dresu. “Myslím si, že soutěž je to kvalitní, je v ní mnoho mladých rychlých a kvalitních hráčů, určitě to není lehká soutěž, má svoji kvalitu.“ přidává nová posila svůj pohled na naši druhou nejvyšší hokejovou ligu, která bývá někdy označována za nejrychlejší domácí soutěž, protože na rozdíl od extraligy není tolik svázána taktikou.

    Tak zkušený hráč bude jistě hrát v týmu podstatnou roli, už toto téma probíral s koučem? “Na toto téma jsme se ještě nebavili, bude na to ještě čas. Pravda je, že v týmu budu nejstarší, tomu už asi neuteču. Dohoda je zatím na jeden rok, v mém věku už si myslím, že by se delší smlouvy ani uzavírat neměly,“ končí s úsměvem krátké povídání nyní už třebíčský obránce.


  • Kamil Pokorný o Jiřím Hunkesovi: „Hráč, který má odehráno téměř pět set zápasů v extralize, hrál KHL i reprezentoval, je někdo, kdo tyhle bohaté zkušenosti v kabině předá. Jirku určitě využijeme do přesilových her i do klíčových situací zápasů.“

  • Chybět nemůže ani komentář a pohled hlavního trenéra třebíčského týmu Kamila Pokorného, který příchod špičkového obránce již před nějakou dobou avizoval. Nyní se podařilo vše dotáhnout do zdárného konce. Příchod zkušené posily si kouč samozřejmě velmi pochvaluje.

    “V první řadě jsem rád, že jsme se domluvili, i když ta jednání probíhala delší dobu. Nakonec to ale všechno klaplo. Jsme rádi, protože potřebujeme pro mužstvo hráče Jirkových zkušeností. Hráč, který má odehráno téměř pět set zápasů v extralize, hrál KHL, reprezentoval v mládežnických kategoriích, odehrál pak zápasy i v seniorském reprezentačním týmu, takový typ hráče do kabiny k našemu mladému mužstvu potřebujeme. Potřebujeme někoho, kdo by tyhle bohaté zkušenosti v kabině předal. Jirku určitě využijeme do přesilových her a věřím, že i do klíčových situací zápasů, které v jednotlivých utkáních přicházejí. Jirka se připravoval sám, od nás teď dostane větší prostor k tréninku, už je s námi týden na ledě a pokud všechno dobře půjde, měl by se příští týden v domácím zápase zapojit i do přípravných střetnutí.“


    Dosavaní kariéra Jiřího Hunkese

    Jiří Hunkes se narodil před sedmatřiceti lety 31. července 1984 v Brně, před dvěma týdny tedy oslavil sedmatřicáté narozeniny. V jihomoravské metropoli také začal ledním hokejem, je odchovancem brněnského hokeje.

    Ve své bohaté kariéře vystřídal několik velkých angažmá. Jen v  extralize odehrál 491 zápasů, v nichž si připsal 124 bodů za 29 gólů a 95 nahrávek. Připomeňme si alespoň v krátkosti kariéru nové posily obranných řad HST.

    Ještě jako junior přestoupil v sezóně 2000 – 2001 do Třince, kde působil až do ročníku 2005 – 06. Velký úspěch zaznamenal v roce 2002 na světovém mistrovství do 18 let konaném v Piešťanech a Trnavě, kde získal bronzovou medaili. Zajímavostí jistě je, že v závěru sezóny sezoně 2004/2005 pomohl Prostějovu k postupu do první ligy. V sezóně 2006 – 2007 si poprvé vyzkoušel zahraniční štaci ve finské nejvyšší soutěži, kde vystřídal kluby Rauman Lukko a Lahden Pelicans. Následoval návrat na česká extraligová kluziště, konkrétně do Liberce, kde hrál až do sezóny 2010 – 2011. Hned první rok, tedy ročník 2007 -08 se s Bílými Tygry probojoval až do semifinále extralgy. Další „zahraniční“ angažmá pak přišlo v klubu KHL Lev Poprad a Lev Praha. To byly sezóny 2011 – 12 a 2012 – 13. Po zániku Lva Praha následoval návrat do Liberce, který ovšem trval jen jednu sezónu. Tu následující tedy 2014 – 15 přišlo znovu stěhování, tentokrát opět do KHL, konkrétně do celku Lada Togliatti. Následující dva ligové ročníky strávil Jiří Hunkes v nejvyšší německé soutěži, kde oblékal dres Schwenninger Wild Wings. Po návratu do české extraligy pak sezóny 2017 -18 a 2018 – 19 pomáhal svými zkušenostmi týmům Pardubic a Litvínova. Ročník 2019 – 20 byl členem kádru Vsetína, kam nastoupil až od října a stihl 31 zápasů, v nichž si připsal velmi slušných 13 kanadských bodů za dva góly a jedenáct asistencí. Minulou sezónu nastupoval opět v zahraničí, tentokrát v týmu Hormadi Anglet v nejvyšší francouzské soutěži. Kromě klubových zkušeností domácích i zahraničních soutěží má Jiří Hunkes zkušenosti i z reprezentačního týmu ČR, za který odehrál 12 duelů.

    Jiří Hunkes v dresu Liberce (zdroj foto: www.hcbilitygri.cz)

    Jedná se o typ velmi zkušeného pracovitého obránce s držením hole na pravou stranu a ideálními hokejovými parametry. Právě zkušenosti jsou přesně to, co mladá třebíčská defenziva do náročné sezóny velmi potřebuje. Hodně štěstí a radosti z hokeje v našem dresu!

  • Jiří Hunkes na eliteprospects.com

  • Aktuální soupiska HST

  • Podobné články

    Aktuální zprávy

    Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

    včera
    Aktuální zprávy

    Neopakovatelná nabídka, měj doma kousek stadionu i ty

    včera
    Aktuální zprávy

    Jak postupuje rekonstrukce? Připravujeme prodej upomínkových předmětů s částí hrací plochy i stadionu

    před 3 dny