Menu +

SDO: TRE - FRM 3:2 - Zasloužené vítězství Bílých hvězd

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští přivítali na domácím ledě soupeře z Frýdku Místku, který po neúspěšném vstupu do sezóny posílil a přivezl posily z extraligových týmů Třince, Poruby a Havířova.
Sdílejte článek
 
8.kolo, neděle 11.10.2015
TRE TRE
3:22:1, 0:1, 1:0
FRM FRM
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Michálek (Sigmund), 5. Sigmund, 41. Sigmund (Dvořák) - 5. Kozůbek (Vilček), 23. Matějka (Opletal). Rozhodčí: Paulík - Brabec, Kotrba. Vyloučení: 5:2 . Diváci: 35. Střely na branku: 38.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Juda - Strnad, Erat, Svoboda, Pacalová, Pavelka, Michálek, Sigmund, Dvořák, Nejedlý, Bednář, Dundálek, Lupač.
HC Frýdek-Místek: Dobečka - Kozůbek, Pažický, Prokop, Srníček, Krzák, Kolář, Matějka, Puzoň, Kanovský, Veselý, Hysek, Vilček, Bernovský, Voznička, Opletal, Kopeček.

Komentář k zápasu

Začátek utkání se našim hráčům povedl a hned na konci první minuty po pěkné přihrávce Sigmunda skóroval Michálek. Radost třebíčských hráčů ale zkazil soupeř za necelé čtyři minuty, když v páté minutě srovnal stav Kozůbek. Štěstěna ale stála na domácím ledě a tak radost soupeře z vyrovnání trvala něco málo přes půl minuty, kdy po krásné individuální akci zvýšil na 2:1 Sigmund. Pět minut před koncem první třetiny měli domácí příležitost své vedení navýšit, bohužel ale přesilovou hru 4:3 nevyužili.

Druhá třetina ale byla pod vedením hostujícího týmu. Nejen, že ve čtvrté minutě dokázali srovnat stav na 2:2, ale celou třetinu na ledě dominovali a byli lepším celkem. Díky výbornému výkonu obou brankářů se skóre do konce třetiny už nezměnilo.

Do třetí třetiny nastupovalo pouze jedenáct třebíčských hráčů, zraněný Svoboda musel zůstat na střídačce, a tak proti šestnácti hráčům soupeře mělo jedenáct třebíčských statečných jasnou taktiku - dobře bránit v pěti, nefaulovat, čekat na příležitost a šance proměnit. Tato taktika slavila svůj úspěch hned na začátku třetiny, kdy ve 41. minutě našel Dvořák Sigmunda, jehož střela zapadla za rameno soupeřova brankáře. S vypětím všech sil se nakonec domácím podařilo ubránit těsný výsledek i přes velký závěrečný tlak hostí, kteří hráli posledních 40 sekund power play s výhodou 6 proti 4 a před domácí brankou byla v samotném závěru pěkná mela.





Ohlasy trenérů

Karel Vejmelka - Sk Horácká Slavia Třebíč: Klukům musím moc poděkovat za bojovnost a srdnatost, závěr byl na krev a vydali se ze všech sil. Je to hrozně cenné vítězství a důležité tři body do tabulky.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024