Menu +

Sdílejte článek
 
9.kolo, neděle 18.10.2015
PRO PRO
1:31:0, 0:0, 0:3
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Nevřela (Kutiš) – 47. Havelka (Michálek), 47. Sigmund (Strnad), 55. Bednář (Michálek, Dvořák . Rozhodčí: Řehulka – Nazad, Spielmann . Vyloučení: 3:3 . Využití: 1:0 . Diváci: 63 .
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov:
SK Horácká Slavia Třebíč: Juda – Pacalová, Havelka, Marek, Michálek, Nejedlý, Lupač, Havelka, Strnad, Dvořák, Bednář, Erat, Sigmund.

Komentář k zápasu

Domácí tým před tímto duelem doma nepoznal hořkost porážky, proto mu Bílé hvězdy cestu za dalšími body přijely zkomplikovat.

Utkání začalo ve velmi svižném tempu a šancí na vstřelení branky bylo dost na obou stranách. Už v šesté minutě ale povolili třebíčští hráči soupeřovi početní výhodu a museli se bránit. Nahozený puk ale brankář Juda vyrazil do strany a dobře postavený útočník soupeře měl snadnou pozici pro vstřelení úvodní branky. I nadále se na obou stranách hrál otevřený hokej, ale ani jeden z devatenácti pokusů hostujících hráčů neskončil v soupeřově brance, a tak po první třetině odcházeli spokojenější domácí hráči.

Ve druhé třetině to ale vypadalo, že se nechali ukolébat hubeným výsledkem a dovolili hostům převzít otěže zápasu. Bílé hvězdy sice přestřílely v této třetině svého soupeře 10:17, nedokázaly se však prosadit v koncovce. Své týmy podrželi i oba gólmani a branka v této třetině nepadla.

Třebíčští hráči se ale nechtěli smířit s výsledkem a svůj tlak v poslední části hry ještě zvýšili. Výsledek se dostavil ve 47. minutě, kdy se nejprve z mezikruží trefil obránce Oliver Havelka a o pár sekund později, nahozením téměř od modré čáry, překvapil do té doby bezchybného domácího gólmana Sigmund. Během několika sekund tak hosté vedli 1:2. Domácí hráči museli kvůli zranění vystřídat gólmana. V 54. minutě tahem vystřelil na vyrážečku Bednář. Proti jeho střele byl domácí brankář bezmocný a hosté se tak mohli znovu radovat z navýšení skóre. Po této brance pak Bílé hvězdy utkání opanovaly, závěr zápasu si pohlídaly a do Třebíče dovezly velmi cenné body.



Ohlasy trenérů

Karel Vejmelka - SK Horácká Slavia Třebíč: „První dvě třetiny jsme se trápili v koncovce, nemohli jsme dát úvodní branku, ale věřil jsem, že jak to tam spadne, tak se utkání otočí. To se povedlo až ve třetí třetině, kdy jsme už dominovali, vstřelili tři branky a brali nakonec všechny tři body. Výhra je o to cennější, že domácí letos doma ještě neprohráli, porazili i vedoucí Warrior Brno 2:1, takže jsme určitě spokojeni a po polovině základní části máme sedm vítězství, tedy 21 bodů a pouze dvě porážky. V tabulce nám patří průběžné druhé místo."

Podobné články