Menu +

Sdílejte článek
 
11.kolo, neděle 25.10.2015
TRE TRE
9:8sn 3:2, 4:4, 1:2
VAM VAM
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Michálek ( Sigmund ), 6. Lupač (Nejedlý, Bednář ), 17. Michálek (Sigmund, G. Havelka), 28. Bednář ( Lupač, Nejedlý ), 38. Sigmund ( Erat ), 39. Dvořák ( Erat ) 40. Nejedlý ( Bednář, Lupač ), 60. Michálek ( Dvořák, G. Havelka ) sam. nájezd Nejedlý . Vyloučení: 5:6, navíc Strnad (HST) 10 minut os.trest . Využití: 1:0 . V oslabení: 1:1. Diváci: 60 . Střely na branku: počet střel soupeře 39 .
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Juda - Strnad, Erat, Svoboda, Pacalová, Havelka - Michálek, Sigmund, Dvořák, Nejedlý, Bednář, Dundálek, Pacal, Lupač, Válek, Pavelka, Trnka.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Bartoněk (Oczadly) - Bláha, Brázdil, Cvečka, Fojtášek, Grygařík, Kamas, Kašpar, Kitzberger, Kubenka, Kuchařík, Kundrát, Lukáš, Mikuš, Pernický, Škrhla.

Komentář k zápasu

Kdo přišel na utkání, rozhodně nelitoval, bylo se na co dívat od začátku až do konce. Hned z prvního útoku domácí zahrozili, Michálek ale svou velkou šanci neproměnil. Soupeř však nezaváhal a hned v 19. sekundě zápasu proměnil svůj samostatný nájezd hostující útočník a vybojoval tak pro svůj tým vedení. To se ale třebíčským mladíkům nelíbilo a tak v 6. minutě využil přesilovou hru a napravil tak svoji neproměněnou první šanci Michálek, který svou střelou srovnal stav na 1:1. Netrvalo to ani 18 sekund, kdy hned z buly hostující gólman sice vyrazil střelu před sebe, proti dorážce Lupače byl ale bezmocný. Soupeř se nechtěl nechat zahanbit a i on předvedl několik pěkných akcí. Po jedné z nich v polovině třetiny zachytil přihrávku Cvečka a srovnal stav utkání na 2:2. Ve 14. minutě se domácí museli bránit přesilové hře, a hned na jejím začátku vyslal soupeř jedovatou střelu, kterou domácí brankář zneškodnil. Nakonec to ale byli domácí hráči, kdo měl v této části poslední slovo a Michálek svou další brankou dal soupeři najevo, že je střelecky při chuti. Na konci třetiny dostali domácí příležitost skóre navýšit, když soupeř krátce po sobě dostal dva tresty. Tuto přesilovou hru ale nevyužili a část si odnesli do další třetiny.

Kdo si po první části myslel, že pět branek za třetinu je vrchol zápasu, ten se ve druhé části hry nestačil divit. Domácí hráči začali třetinu přesilovkou 5:3, kterou ale nevyužili, i když se do velké šance dostal opět dobře hrající Michálek. Soupeř ale tuto nevyužitou přesilovou hru tvrdě potrestal a srovnal tak stav na 3:3. Domácí hráči odpověděli soupeři po necelých pěti minutách nádhernou kombinací celé lajny, po které zvýšil skóre Bednář. Hostující hráče tato branka nastartovala k výbornému výkonu a během čtyř minut nasázeli do domácí branky tři góly. Rázem tak otočili stav utkání ve svůj prospěch ze 4:3 na 4:6. Pak ale, zřejmě ukolébáni výsledkem, trochu předčasně usnuli na vavřínech a začali úřadovat domácí hráči. Při vlastním oslabení výborně přihrál Erat Sigmundovi a ten krásným únikem přes ledovou plochu snížil stav utkání na 5:6. Za necelou minutu to byl znovu Erat, kdo našel dobře postaveného Dvořáka a ten srovnal stav na 6:6. A i další minuta byla hostujícím hráčům osudná, to když Nejedlý dostal svou brankou domácí tým do vedení. Ve druhé části tedy padlo osm gólů a domácí šli do kabin s náskokem jedné branky.

Střelecké hody pak pokračovaly i v poslední části utkání. Hned v úvodu vyslal soupeř jedovatou střelu na domácího gólmana, který neměl skákavý puk úplně pod kontrolou a následně zneškodnil ve své lapačce další pěknou akci soupeře. Ve 44. minutě si Bílé hvězdy zahrály přesilovou hru, ale stejně jako ony i soupeř dal branku při vlastním oslabení a srovnal tak stav na 7:7. Po skončení přesilové hry hostující útočník vyslal prudkou střelu od modré, kterou však domácí brankář zlikvidoval svojí vyrážečkou. Poslední tři minuty se Horácká Slavia hnala za vítězstvím a ostřelovala soupeřovu svatyni ze všech stran, byli to ale hosté, kdo se radovali ze vstřelené branky poté, kdy hostující útočník nahodil z rohu kluziště před branku kotouč a domácí bek si jej srazil bruslí pod svého brankáře do vlastní sítě. Necelé dvě minuty před koncem zápasu tak Třebíčští prohrávali 7:8. Když už se pomalu chystali na power play, našel ideálně mezi kruhy 55 vteřin před koncem Dvořák Michálka a ten střelou zápěstím z mezikruží dovršil další hattrick, srovnal a poslal utkání do nájezdů za stavu 8:8! Nájezdy rozhodl pro domácí ve čtvrté sérii Radim Nejedlý, který se trefil parádně nad lapačku gólmana.



Ohlasy trenérů

Karel Vejmelka - SK Horácká Slavia Třebíč: „Takové utkání se hraje jednou za pět let. Ani jednomu týmu se nechtělo pořádně bránit, takže šlo na gólmany hodně střel, které se navíc ujaly, a proto bylo utkání hodně divoké a muselo se přihlížejícím divákům velmi líbit a ještě dlouho se na ně bude vzpomínat. Ovšem ta zátěž pro nás pro trenéry, to byla pecka ..... Ale i taková utkání se v dnešním hokeji hrají a pro diváky je to lepší, než když to skončí třeba 1:0. Byl to zápas s extrémním počtem střel, s extrémním počtem branek, brankáři to museli nějak skousnout , stejně jako my trenéři. Pozitivní je, že bereme dva body za dnešní utkání a držíme se tak na špici tabulky.

Podobné články