Menu +

Devatero pohádek Karla Čapka

Aktuální zprávy
Málokdo ví, že největší láskou ředitele klubu dr. Karla Čapka je Karel Čapek. Ředitel klubu studoval podrobně život a dílo svého jmenovce na vysoké škole a uvědomil si, že oba mají mnoho společného. „Podobně jako já i on tíhnul ve škole spíše k humanitním oborům, i on zakončil vysokou školu doktorským titulem,“ všiml si ředitel klubu. V knihách dr. Karla Čapka hledal dr. Karel Čapek často inspiraci.
Sdílejte článek
 
V 80. letech se stal Čapek reprezentačním trenérem žen a setkal se s řadou problémů, o kterých do té doby neměl ani tušení. „Řada z hráček již měla děti a stálo spoustu práce přesvědčit maminky, že nejdůležitější věcí jejich života je vstřelit dnes večer branku,“ uvedl trenér, který se díky Čapkově knize Matka stal velice dobrým psychologem. Jednu z klíčových útočnic dokonce přesvědčil, aby na světový šampionát odjela již sedm týdnů poté, co přivedla na svět trojčata. Sedmnáctiletou obránkyni zase přesvědčil, aby odložila plastickou operaci nosu až po skončení hráčské kariéry. Bývalou modelku, která byla v reprezentaci brankářskou jedničkou, zase přiměl, aby přibrala 30 kilogramů a zabírala tak větší část branky. „Nebylo to jednoduché, ale Čapkovy knihy nabídly nepřeberné množství informací. S takovými znalostmi pak nebylo nic nemožné. Když se někdy holky šprajcly a odmítaly poslušnost, využil jsem knihy Továrna na absolutno.“

Současný ředitel klubu stál u vzestupu třebíčského hokeje. Vybudovat ve městě hráčské a finanční zázemí rovněž nebylo lehké. „Začali jsme tady stavět na zelené louce. Neměli jsme žádné zkušenosti," vzpomíná dr. Karel Čapek mladší. Za to, že se z Třebíče stalo tradiční prvoligové město, vděčí zejména knize Adam Stvořitel. „Byla to pro mě obrovská inspirace. Není totiž důležité jen tak nahodile něco udělat, ale vytvořit fungující organismus, který se stane nedílnou součástí našeho kraje. Nebýt této knihy, první liga by se tu dneska nehrála.“

V prvoligových bojích se snaží využít jiných knih Čapka staršího. „Proti Písku používám taktiku z knihy Válka s mloky, protože jak známo, mloci se v písku často pohybují. Karel Čapek navíc také věnoval celou knihu životu pana Šrámka, který je nyní v klubu jednatelem,“ říká dr. Karlel Čapek, který se hodlá inspirovat dílem dr. Karla Čapka i v roce 2004. „Rádi bychom třebíčským fanouškům připravili letos pohádkové okamžiky. Inspiraci nemohu hledat jinde než ve společném díle bratrů Čapkových Devatero pohádek.“



Odkazy na silvestrovské články na dalších hokejových webech

V Plzni oznámilo vedení klubu plán na vybudování nejmocnějšího hokejového klubu na světě. Na pomoc si přizvalo peníze Billa Gatese, zedníky a americký tank. ČTĚTE ZDE.

HC Slavia Praha oznámila všem fanouškům kolaudaci nové hokejové haly, která vznikla na Teslínech v brdských lesích a bude sloužit jak hokejistům tak fotbalistům. ČTĚTE ZDE.

V Českých Budějovicích ohlásil návrat na led útočník Jaroslav Pouzar, který s sebou přivede dva kamarády z Edmontonu Wayna Gretzkého a Jarri Kurriho. ČTĚTE ZDE.

Ve Vsetíně se redakce podívala do zákulisí off-line rozhovorů s hráči, zdařilý fotopříběh ČTĚTE ZDE.

IHC Písek má podobně jako Třebíč v čele muže velkého jména. Písecký předseda Šrámek jde ve stopách slavného píseckého rodáka Fráni Šrámka a píše básně. Není bez zajímavosti, že Karel Čapek věnoval Šrámkovi celou knihu... Písecký příběh NALEZNETE TADY.

A na závěr všem lidem dobré vůle popřáli hodně lásky hokejisté druholigové Hvězdy Brno. Že jdou skutečným příkladem, na památné fotografii UVIDÍTE ZDE.

Pokud jste až dosud mysleli, že je vše uvedené pravda, vezměte si prášek a vězte, že jde o silvestrovský žert!

Podobné články

Aktuální zprávy

Další dvě jména na soupisce: Pokračují Matyáš Svoboda a David Michalčuk

včera
Aktuální zprávy

Fanoušci děkujeme! HST si převzala výhru v projektu Puky pomáhají

11.04.2024
Aktuální zprávy

HST hlásí nové trenéry, oba jsou úspěšní odchovanci klubu

11.04.2024