Menu +

Junioři: Trenér Jiří Burian říká - rozhodlo třebíčské srdíčko

Ohlasy po utkání
T ř e b í č - Boj o první místo v tabulce nabídlo derby juniorské ligy na jihlavském ledě. Oba celky nasadily do zápasu to nejlepší co mohly, a tak utkání slibovalo výborný hokej. To se potvrdilo a asi dvě stovky diváků viděli skvělé představení, v němž tím, kdo určoval tempo a směr zápasu byli po všech stránkách lepší hosté. Hráče Horácké Slavie přijel do Jihlavy podpořit autobus fanoušků, kteří si po konečném hvizdu užili společně s hráči zaslouženou radost. O zhodnocení zápasu jsme požádali trenérskou dvojici Třebíčských, Richarda Adámka a Jiřího Buriana. Z hráčů pak kapitána týmu Petra Rause a brankáře Pavla Míču.
Sdílejte článek
 
Hlavní trenér třebíčské juniorky Richard Adámek po zápase zářil spokojeností. Přiblížil nám jak se mužstvo na tento důležitý zápas připravovalo. “Vlastně žádnou speciální přípravu jsme neměli. Minulý týden jsme hodně bruslili. Nevěděli jsme přesně koho budeme mít k dispozici, takže nějaký nácvik herních situací jsme neprováděli. Nakonec jsme měli k dispozici Marka Laše, Pavla Buličku a Honzu Bulu, kteří nám opravdu hodně pomohli. Chtěli jsme zde dnes tyto hráče mít, protože Jihlava má silný tým a my jsme chtěli uspět.“

TRECHO

Realizační tým juniorů- nahoře zleva Richard Adámek, Jiří Burian, dole Jiří Míča, vedoucí týmu

Nakonec nastříleli Třebíčští Dukle osm branek, lépe bruslili a utkání zaslouženě vyhráli. Já jsem o tom vůbec nechtěl před zápasem mluvit, Jirkovi Burianovi jsem to řekl až pět vteřin před koncem, ale opravdu se mi zdálo, že dneska 8:2 vyhrajeme. Je to ale výsledek, kterému jsem před zápasem nevěřil a byl jen v mých snech. Teď je to realita a jsem za to velmi rád.

Asistent Richarda Adámka Jiří Burian viděl příčiny úspěchu svého mužstva takto: “Myslím, že rozhodlo naše srdíčko, které v tomto mužstvu je opravdu třebíčské. Máme zde samé odchovance a i kluci, kteří nás dnes posílili jsou odchovanci Třebíče a bylo vidět, že chtějí hrát. U Jihlavy mi to přijde jako takový profesorský hokej. Mají tam jednu řadu z mužů, která je ale poskládaná z nejihlavských hráčů. To jsou kluci, kterým je asi jedno jestli vyhrají, nebo prohrají. Podle mě na jejich straně to srdíčko takové jako u nás nebylo.“

Jiří Burian vysekl svým hráčům ještě další poklonu: Další věcí, která rozhodla bylo naše výborné bruslení. Kluci, které zde máme jsou už z dorostu od pana Mejzlíka velmi dobře natrénovaní a to co natrénovali na ledě prodávají. Máme jedenáct hráčů ročníku 1988 a ti kluci bruslí skvěle. Pět dopředu, pět dozadu. Dneska opravdu potvrdili, že na to mají. Samozřejmě, že to nebylo úplně vždy, to je hokej, ale v drtivé většině případů jsme jak vpředu, tak vzadu byli včas. Jihlava měla za zápas tak tři, čtyři gólovky. Obě branky jsme dostali při oslabení, jednu při pěti proti třem, jednu při pěti proti čtyřem, takže kluci nás opravdu potěšili a klobouk dolů před nimi.“

TRECHO

Petr Raus, kapitán juniorky Horácké Slavie

Již v neděli čeká juniorku Horácké Slavie další střetnutí. Tentokrát se představí na domácím ledě, kde přivítá Orlovou. V neděli už nebudeme mít k dispozici kluky, kteří nás dnes posílili, takže proti Orlové to musíme odehrát s kádrem, se kterým hrajeme celou sezónu. Dneska to byla taková výjimka, že jsme zde měli Marka Laše a Honzu Bulu. Ti za nás letos odehráli první zápas, takže v neděli se vrátíme k, řekl bych standardnímu složení mužstva,:“ dívá se již k nedělnímu utkání Jiří Burian.

Tohle vítězství je sice moc hezké, ale soutěž je dlouhá, musíme jít zápas od zápasu. Zápasů je ještě hodně a v neděli se zase začíná za stavu 0:0 a před námi budou celé tři třetiny,: vrací se „na zem“ Burian.

Kapitán Horácké Slavie Petr Raus viděl utkání takto: “ Dnes jsme odehráli výborné utkání a myslím, že stanovenou taktiku jsme do posledního puntíku dodrželi. Měli jsme hrát ze zajištěné obrany, dobře bránit a pokud to šlo, tak napadat dvěma útočníky. To se nám dařilo. Hráči Jihlavy neměli moc času na rozehrávku a jejich útoky jsme narušovali už ve středím pásmu. Navíc se nám dobře vedlo v zakončení a podržel nás gólman. Tenhle zápas neměl chybu.

Že do jihlavské sítě nasází třebíčské naděje osm branek to asi před zápasem netipoval nikdo: “Myslím, že to bylo naší dobrou hrou a vycházelo to z našeho dobrého napadání jejich rozehrávky. Překvapivě byly v jihlavské obraně velká okna. Hodně se tlačili dopředu, chodil jim do útoku pomáhat i jeden bek a tím vznikalo časté přečíslení, proto jsme se dostávali do brejků. Naštěstí jsme ty gólové situace dokázali také využít.“

Brankář vítězů Pavel Míča opět porvrdil svoje kvality, v kritických okamžicích svůj tým podržel, a přestože hosté hráli poměrně hodně oslabení, inkasoval pouze dvakrát: “Jsem rád, že utkání se nám povedlo. Škoda těch dvou branek, myslím, že se obě daly chytit. Nečekal jsem, že od takového týmu jako je Dukla dostaneme jenom dva góly, takže jsem za to rád. Celkově mám ze zápasu dobrý pocit.

TRECHO

Pavel Míča - jistota v brance třebíčské juniorky

Pavel potvrdil, že speciální příprava na tenhle zápas nebyla, ale utkání mělo svůj náboj: Brali jsme to jako každý jiný zápas. Trochu to bylo jiné v tom, že je to derby a bylo víc diváků. Jinak co se týče hry, tak bych řekl, že stejný systém hrajeme už od začátku sezóny.

Pavel Míča byl po úspěšných zákrocích diváky mnohokrát vyvoláván: “Snažil jsem se to nevnímat, ale opravdu nám to pomohlo a ti diváci v hledišti byli poznat.

Brankář má o hře ze svého místa dobrý přehled o dění na ledě a Pavel Míča proto mohl ohodnotil i přínos hráčů, kteří tentokrát juniorku Třebíče posílili: “Samozřejmě ti kluci byli na ledě znát. Pavel Bulička tu obranu skvěle vyztužil. Je na něm vidět, že hraje za áčko, Honza Bula má zkušenosti z extraligového Zlína a Marek Laš, to vidí každý, že to je výborný hráč.“

Přestože Pavel tvrdil, že se snažil vyvolávání svého jména nevnímat, několikrát divákům pokynutím hokejkou odpověděl: “Opravdu jsem se snažil to nevnímat a soustředit se na svůj výkon, ale někdy to nešlo. Diváci byli výborní, bylo to hodně příjemné,:“ spokojeně uzavřel jeden z hrdinů večera.

Podobné články

Ohlasy po utkání

Klíčový byl třetí zápas, říká Štebih o čtvrtfinále. Co mistrovství světa nebo dovolená?

20.03.2024
Ohlasy po utkání

Věděli jsme, že nám soupeř nedá vydechnout. Hráli jsme trpělivě, říká Ondřej Baláž

14.03.2024
Ohlasy po utkání

Vybrali jsme těžší cestu, musíme vyhrát, říká Kamil Pokorný

13.03.2024