Menu +

Smutný Filip Luňák říká, tohle se nám nemůže stávat

Ohlasy po utkání
T ř e b í č - Přípravné období na další ročník první ligy se pomalu chýlí ke svému závěru. Horácká Slavia si k dalšímu přípravnému utkání pozvala tým z nedalekého Havlíčkova Brodu, s nímž v prvním měření sil na jeho ledě prohrála. Doma, před vlastními diváky však chtěla tuto porážku odčinit a poprvé v přípravě zvítězit. Třetí, hodně nepovedená třetina však rozhodla o tom, že ani tentokrát nemohli domácí hokejisté po utkání zvednout hokejky nad hlavu na znamení radosti z výhry. Naopak, z výhry 4:3 se radovali Pokorného Rebelové.

Fotografie z utkání najdete ZDE.

Sdílejte článek
 
Před závěrečnou třetinou vše vypadalo pro domácí tým dobře. Vedl 2:0, hra byla z jeho strany pohledná a nic nenasvědčovalo tomu, že třetí třetina bude pro Slavisty pohromou. Třebíčští totiž přišli na ledovou plochu až poté co na kostce už vypršel čas pro přestávku a rozhodčí jim za to udělil dvouminutový trest. Nažhavení Rebelové i všichni rozhodčí už v tu dobu byli připraveni ke hře a malou omluvou pro domácí tým může být jen skutečnost, že domácí časoměřič vynuloval časomíru v době, kdy na ní ještě běžel čas vymezený pro přestávku, a to celých padesát sekund. Domácí pak vlastní nekoncentrovaností doslova promrhali pracně vybudovaný dvoubrankový náskok a Rebelové naopak dokonale využili zaskočenosti třebíčského mužstva.

TRECHO

Kapitán Bedřich Ščerban otevřel skóre zápasu

Kapitán Horácké Slavie Bedřich Ščerban zhodnotil utkání následujícími postřehy: „Ta koncovka nás hrozně trápí, i když dneska už to bylo lepší. Pak však přišel dvouminutový blackout, v němž jsme ten zápas prohráli. Je to znak nevyzrálosti mančaftu.“

Začátek třetí třetiny zcela zboural pro Třebíčské dosud dobře se vyvíjející průběh utkání. Pozdní nástup na ledovou plochu ocenil hlavní rozhodčí dvouminutovým trestem pro domácí celek, a protože již jeden trest Třebíčským běžel ze druhé třetiny, Rebelové rázem dostali zadarmo přesilovku pěti proti třem.
„Nejsem si úplně jist zda to byla naše technická chyba, protože podle mých informací časoměřič vynuloval časomíru v době, kdy na ní do konce přestávky zbývalo ještě padesát vteřin. Spíš bych řekl, že my jsme šli načas, ale časoměřič zřejmě z horlivosti, když viděl, že rozhodčí už je na ledě, tak hodiny vynuloval. Mělo ještě běžet padesát sekund a nestalo by se, že bychom přišli pozdě k začátku třetiny:“ vysvětluje kapitán domácího celku nedorozumění na začátku třetí třetiny.

Rebelové se této poskytnuté šance chopili a beze zbytku ji využili. Již po půlminutě bylo sníženo na 2:1 a za necelé další tři minuty již hosté vedli 3:2. Domácí ještě vyrovnali Martinem Sobotkou, ale rychlá čtvrtá branka v jejich síti znamenala znovu vedení Rebelů, tentokrát 4:3. Tento stav i přes tlak Horácké Slavie a její krátkou power-play vydržel až do konce zápasu.
„Po minulé sezóně nám odešli střelci, ať už Lukáš Květoň, nebo Pavel Kubiš, kteří vždycky tu branku dokázali dát. A když nedali v jednom zápase, povedlo se jim to v tom následujícím. Zatím takového střelce nemáme a to nám hodně chybí. Snažím se mladším spoluhráčům pomoci a věřím, že až nějaký gól dají, začnou si věřit a ty góly budou dávat pravidelně.

TRECHO

Lukáš Handlovský zvyšoval pěknou brankou nad Hronkovo rameno na 2:0

Sezóna je dlouhá osm měsíců a já jsem optimista. Mančaft máme v základu dobrý a opravdu tomu chbí maličkost. Ty branky jsou samozřejmě nejvíce rozhodující, ale někdy chybí jen troška, štěstíčka aby puk spadl do branky a ne vedle. Já veřím, že mužstvo se zvedne a začne ty branky dávat.“

Branku, která znamenala vedení domácích o dva góly vstřelil Lukáš Handlovský, který před touto sezónou útok Horácké Slavie posílil. I on viděl příčinu porážky hlavně v nástupu do třetí třetiny a z něj vyplynuvších přesilovek. „Špatně jsme nastoupili do třetí třetiny, hráli jsme v oslabení tří proti pěti a dostali jsme rychlé branky. V oslabení tří proti pěti je to těžké ubránit a nám se to nepovedlo.“

Po vyrovnávací brance Martina Sobotky na 3:3 přišla rychlá odpověď Rebelů v podobě branky na 4:3 v jejich prospěch: „Tam jsme si nepohlídali obránce, který sjížděl od modré, byl z toho další gól a to už se nám pak otočit nepovedlo.“

Lukáš Handlovský také popsal branku, kterou dal svému týmu dvougólový náskok: „Dostal jsem přihrávku od Jiřího Olivy, nabruslil jsem si mezi kruhy a vystřelil jsem. Ani nevím kudy se puk do branky dostal.“

TRECHO

Filip Luňák předvedl několik výborných zákroků, ale ani to na výhru nestačilo

„Moje největší přání před začátkem první ligy? Určitě aby se mi střelecky dařilo:“ uzavřel Lukáš Handlovský.

Smutný byl po utkání brankář Filip Luňák. I přesto, že podal velmi dobrý výkon, nakonec čtyřikrát lovil puk ze své sítě.
Odehráli jsme výbornou druhou třetinu. Myslím, že zlom přišel před třetí třetinou, kdy jsme přišli pozdě a šli jsme do oslabení pěti proti třem. Od prvního do posledního hráče jsme se na to nesoustředili, dostali jsme rychlé góly na 2:2, třetí gól byl tečovaný puk, při čtvrtém góle si myslím, že ten hráč se ustřelil a šlo mi to přes rameno. Tam, když jsme dali na 3:3, to chtělo podržet, uklidnit hru, bohužel jsme zase riskovali a dostali jsme gól na 4:3.

Filip Luňák nehledal výmluvy a hlavní příčinu prohry vidí ve vlastních řadách: „Myslím, že rozhodla naše vlastní blbost. Druhou třetinu jsme odehráli parádně, obránci to perfektně odbránili, navíc jsme dali dva góly. Pak přišla taková chyba, musíme si to vysvětlit tady mezi sebou. Tohle se nám nemůže stávat."

Podobné články

Ohlasy po utkání

Klíčový byl třetí zápas, říká Štebih o čtvrtfinále. Co mistrovství světa nebo dovolená?

20.03.2024
Ohlasy po utkání

Věděli jsme, že nám soupeř nedá vydechnout. Hráli jsme trpělivě, říká Ondřej Baláž

14.03.2024
Ohlasy po utkání

Vybrali jsme těžší cestu, musíme vyhrát, říká Kamil Pokorný

13.03.2024