Menu +

Letošní příprava herně dobrá, výsledkově příliš ne

Aktuální zprávy
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie Třebíč mají za sebou plnou porci naplánovaných přípravných zápasů před začátkem nového prvoligového ročníku.
Celkově tak sehráli jedenáct přípravných zápasů. Herně byli ve většině z nich soupeřům minimálně vyrovnaným týmem. Výsledkově však příliš ne. Hlavní slabinou zůstávalo proměňování šancí a malá efektivita hry při přesilovkách.
Poslední příprava proti druholigovému soupeři z Velkého Meziříčí však naznačila, že hráči góly dávat nezapomněli. Připomeňme si ve stručnosti odehrané přípravné zápasy.
Sdílejte článek
 

Letošní herní příprava začala hráčům Horácké Slavie v úterý 1. srpna, kdy doma přivítali Hradec Králové, poslední jedenáctý zápas pak byl odehrán v pátek 8. září na domácím ledě proti soupeři z 2. ligy týmu HHK Velké Meziříčí.

K první přípravě do Třebíče přijel tradiční soupeř, prvoligový tým z Hradce Králové. Královehradečtí byli dle postavení v tabulce po minulé sezóně mírnými favority a také to potvrdili především vlastní efektivitou při proměňování gólových příležitostí. V tomto směru především předčili hráče Horácké Slavie a zvítězili 4:2. Když jim hodně pomohly zejména dva slepené góly na začátku druhé třetiny. Zápas to byl hraný ve slušném tempu, ale zákonitě s řadou nepřesností vyplývající z této fáze přípravy.

Za druhou přípravou cestovali slávisté na Slovensko, do Skalice k utkání s místním extraligovým týmem. Více než dvě třetiny se ve Skalici hrál vyrovnaný zápas a to herně i výsledkově a domácí rozhodli o vítězství až lepším výkonem v závěrečné fázi zápasu. Přesto byli trenéři po utkání s výkonem mužstvo vcelku spokojeni. Projevil se náročný program v tréninku i cestování na Slovensko. Skalica zvítězila 4:1 (0:0, 2:1, 2:0).

Třetí příprava se odehrála na ledě Komety Brno, jednoho z největších překvapení loňské sezóny. Zápas proti celku, který má v kádru řadu zkušených bývalých extraligistů je vždy dobrou průpravou na mistrovskou sezónu. To potvrdil i tento zápas v Brně. Kometa zvládla zápas o něco lépe a dokázala využít i více třebíčských vyloučení. Definitivu výsledku však dali domácí až při power-play Horácké Slavie v poslední minutě utkání, kdy upravili výsledek na konečných 3:1.

Další zápas na ledě soupeře zavedl Horáckou Slavii tentokrát do Olomouce. V hanácké metropoli se hrál opět velmi vyrovnaný duel, domácí vedli ještě šest minut před koncem 2:0, ale Petr Zahradník a David Dolníček stanovili konečný výsledek na remízovou podobu v poměru 2:2. V Olomouci se hrál rychlý hokej s řadou šancí a třebíčští mohli v samotném závěru dokonce zvítězit pokud by lépe zvládli střeleckou koncovku.

V pořadí čtvrtý zápas v řadě v pozici hostujícího týmu odehrála Horácké Slavia na ledě nováčka soutěže v Havlíčkově Brodě. S tímto zápasem nebyli příliš spokojeni trenéři, když po utkání kritizovali přístup některých hráčů, zejména nedisciplinovanost a zbytečná vyloučení. Právě ta rozhodla o cenné výhře pro domácí Rebel. Častá hra v oslabení nepochybně stála třebíčské borce mnohem lepší výsledek než konečnou porážku 3:5.

Šestá příprava se hrála už v domácím prostředí v Třebíči. K odvetě prvního vzájemného duelu přicestovala Kometa Brno. O výsledku utkání rozhodly poslední dvě minuty druhé třetiny, nejprve dal na 1:0 domácí Marek Laš, ale hosté ihned odpověděli gólem do šatny obránce Martínka a nerozhodný stav 1:1 vydržel až do konce. Třebíčští byli herně aktivnější a v závěru měli výhodu dvou více než minutu trvajících dvojnásobných přesilovek 5:3, nedokázali je však využít.

Následovala odveta proti Skalici opět na domácím ledě. V dobrém vyrovnaném zápase se dlouho čekalo na první gól. Dali ho domácí slávisté a měli tak velkou výhodu, hosté ale potvrdili svoji zkušenost a dvěma góly českých hráčů Finka v 51. minutě a Valy v 53. výsledek otočili na konečných 2:1 ve svůj prospěch. V závěru domácí ještě nevyužili přesilovku 5:3, což je stálo lepší výsledek než jen těsnou porážku v zápase chudém na góly.

Po dvou domácích duelech následovala další odveta, tentokrát v Hradci Králové. A opět se hrálo dlouho bez branek, až do poslední třetiny zápasu. Řada vyloučení stála třebíčské hokejisty alespoň remízu ve vyrovnaném utkání. Třebíčští dlouho sahali alespoň po nerozhodném výsledku, když druhou domácí branku vstřelil Roubík až 2 sekundy před koncem 60. minuty.

Nejsmolnější zápas přišel v domácí odvetě proti Rebelům. Třebíčským se podařilo dostat do dvoubrankového vedení a kráčeli k prvnímu vítězství v přípravě. Po dvou třetinách v zápase zaslouženě vedli 2:0 a zdálo se, že hosté se zpátky do zápasu už nedostanou. V rozmezí 41. a 44. minuty ale Rebelové třemi góly z toho dvěma při vlastní dvojnásobné přesilovce otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Domácí ještě dokázali vyrovnat, hosté vzápětí přidali svoji čtvrtou trefu a cenné vítězství 4:3 z třebíčského ledu už nepustili.

Náročný zápas v Mladé Boleslavi proti jednomu z největších favoritů nového ročníku 1. ligy přinesl kvalitní utkání zásluhou obou mužstev. Domácí favorit měl více umu při proměňování šancí. Třebíčské tak opět porazilo to co bylo slabinou celé jejich přípravy, nevyužívání šancí. V Boleslavi se k tomu navíc přidala i smůla, když střelám třebíčským stály v cestě tyče domácí branky. A tak trefa Davida Dolníčka ze závěrečné třetiny zůstala osamocena, kdežto domácí přesně zamířili čtyřikrát.

K poslední přípravě do Třebíče místo virózou sužovaných hráčů Blanska nakonec neplánovaně přijel nováček 2. ligy z nedalekého Velkého Meziříčí. Před Horáckou Slavií tak stála víceméně povinnost soupeře z nižší soutěže porazit. Domácí konečně našli tu správnou mušku a dokázali úspěšně zacílit hned šestkrát. Soupeře tak bez problémů porazili nakonec 6:1, když byla střelecky dvakrát úspěšná nová posila útočník Lukáš Handlovský a dokázali trenérům i fanouškům, že střílet góly a vítězit nezapomněli.

Podobné články

Aktuální zprávy

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

před 3 dny
Aktuální zprávy

Neopakovatelná nabídka, měj doma kousek stadionu i ty

před 3 dny
Aktuální zprávy

Jak postupuje rekonstrukce? Připravujeme prodej upomínkových předmětů s částí hrací plochy i stadionu

21.04.2024