Menu +

Junioři Duklu přestříleli, ale na výhru chybělo štěstíčko

Reportáže
T ř e b í č - K důležitému utkání zajížděli junioři do Jihlavy, se kterou se od začátku sezóny přetahují o první místo v tabulce. V bojovném zápase Třebíčští Duklu přestříleli 46:24, ale štěstí se od nich tentokrát odvrátilo. Přestože v utkání od čtvrté minuty vedli brankou Petra Buriána nakonec o branku podlehli a odvážejí si porážku 3:2. Na vedoucí tým tabulky, jihlavslou Duklu, tak v současné době třebíčští mladíci ztrácí již čtyři body. Do konce soutěže však zbývá ještě dvanáct kol a šance na postup do extraligy ještě stále žije. Juniory v následujících dvou kolech čekají zápasy doma s Novým Jičínem a Šumperkem.
Sdílejte článek
 
28.kolo, neděle 8.1.2006
JIH JIH
3:22:1, 1:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Dušátko (Vaškovič), 14. Vaškovič (Dušátko, Rezek), 25. Krča (Vaškovič) - 4. Burián (Kurial), 32. Bulička.. Rozhodčí: Kubeš - Špringl, Tasch. Vyloučení: 7:7 navíc Burián 10 min. Střely na branku: 24:46 Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Svoboda - Lukačovič, Dvořák, Novák, Pekárek V., Cakl, Kružík - Rezek, Dušátko, Vaškovič - Man, Vlk, Blanár - Krča, Hrbatý F., Dolana
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Kaláb, Mauritz, Jedlička, Pálka, Raus, Bulička, Popela - Sobotka, Fiala, Nahodil - Dostál, Burián, Kurial - Laš, Burian, Vlašín - Kejda, Krčál

Komentář k zápasu

Na dramatický duel si do ochozů Horáckého zimního stadionu našlo cestu 300 diváků, což byla nejpočetnější návštěva na juniorce v této sezoně. A zajímavé momenty na sebe nenechaly dlouho čekat. Hosté totiž už ve 3. minutě dostali výhodu přesilovky pět na tři. V ní ovšem vynikl jihlavský gólman Svoboda, který pochytal všechny šance Horácké Slavie. V následné početní převaze jednoho muže v poli se už ale trefil Petr Burian, který přesně zamířil do volného prostoru mezi betonem a vyrážečkou domácího brankáře, 0:1. O 5 minut později se naskytla možnost přesilovky i Dukle a trošku šťstnou střelou z velice ostrého úhlu zařídil vyrovnání Jan Dušátko, 1:1. Ve 14. minutě pak strhl vedení na stranu Jihlavy Lubomír Vaškovič, posila ze Znojma. Za stavu 2:1 se šlo poprvé do kabin.

První vážná akce 2. části hry hned znamenala branku. Ve 25. minutě vyslal perfektní přihrávkou Vaškovič do brejku Krču a ten zakončil svůj blafák pod betony gólmana Míči. Stav 3:1 vydržel do 32.minuty, kdy se trefil hostující Pavel Bulička, jenž nahodil při signalizované výhodě ze středního pásma na Svobodu, kterému kotouč nešťastně prošel až do sítě, 3:2. Jihlavský gólman inkasoval velice smolný gól, který trochu zkazil dojem z jeho jinak bezchybného výkonu.

Úvod 3. třetiny začal náporem hostujícího mužstva, ovšem bez úspěchu. Poslední část hry přinesla spíše taktický souboj, Dukla se soustředila zejména na obranu. Šikovný hráč hostí Marek Laš nedostal ani kousek volného prostoru od Michala Blanára, který na něj byl nasazen jako osobní obrana. Svůj úkol zvládl znamenitě, hlídal si Laše při každém jeho střídání a hru mu náležitě znechutil. Největší šance Třebíče na vyrovnání přišla v 15. minutě, kdy se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho, gólman Svoboda však stihl kotouč zastavit ještě na brankové čáře. Až do samotného závěru hosté tlačili, ovšem Jihlavští odolali a vyhráli klíčový zápas o 1. místo.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024