Menu +

TRE - HBR 3:4 po nájezdech - v samostatných nájezdech podlehla Horácká Slavia Rebelům

Reportáže
T ř e b í č - V dalším zápase na domácí půdě se Horácká Slavia utkala s celkem HC Rebel Havlíčkův Brod. Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří již v sedmé minutě vedli zásluhou Vomely . V devatenácté minutě se po krásné akci podařilo soupeři srovnat. Další gól padl až v třiadvacáté minutě, kdy se Havlíčkův Brod dostal do vedení. Za domácí srovnal hned o tři minuty později Rehák. Důvod k radosti měli až ve čtyřiačtyřicáté minutě opět hosté, když se dostali do vedení 3:2. Do konce třetiny dokázali domácí již pouze srovnat chytrým gólem Dolníčka. Na řadu přišlo prodloužení, ve kterém několikrát podržel domácí tým gólman Filip Luňák. V prodloužení gól nepadl, takže následovaly samostatné nájezdy. Diváci mohli vidět sedm dramatických sérií, po kterých se mohli díky rozhodujícímu gólu Borovanského radovat hosté z výhry 4:3. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
37.kolo, středa 17.1.2007
TRE TRE
3:4sn1:1, 1:1, 1:1 - 0:0
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Vomela (Oliva), 26. Rehák (Ščerban), 51. Dolníček (Rehák) - 19. Jelínek Petr (Borovanský , Šulc), 23. Endál (Borovanský), 44. Borovanský (Jonáš), 66. Borovanský (samostatné nájezdy). Rozhodčí: Šír - Bryška, J. Novák. Vyloučení: 9:10, navíc Dolníček (Třebíč) trest do konce utkání, Třetina (Havlíčkův Brod) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1700. Střely na branku: 32:40.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Ščerban, Rehák, Vomela, Šefčík, Hrbáček, Sláma, Dvořák, Bulička, Laš, Dolníček, Pšurný, Handlovský, Oliva, Přibyl, Čech, Zahradník, Látal, Kundela, Kubica, Buček.
BK Havlíčkův Brod: Neruda - Jelínek A., Kolář, Procházka, Šulc, Pavlík, Drtina, Charousek, Krpálek, Jonáš, Jelínek P., Borovanský, Ondráček, Kreuzer, Varga, Fábry, Čermák, Třetina, Endál, Malát, Kraučuk.

Komentář k zápasu

Derby mezi Horáckou Slavií Třebíč a Havlíčkovým Brodem bylo bohaté na šance a hned tu první měl domácí Kubica, který však neuspěl střelou mířenou mezi Nerudovy betony. Když ani o chvíli později neuspěl před hostující brankou nebezpečně dorážející Lukáš Handlovský dostali se ke slovu také Rebelové z Havlíčkova Brodu, kteří se sice na delší dobu usadili v obranném pásmu Horácké Slavie, nedokázali z toho však vytěžit žádnou nebezpečně vyhlížející šanci. Větší problémy nadělala domácímu Luňákovi střela ze 7. minuty, kdy okamžitě po vhazování vypálil na domácí klec Havlíčkobrodský Ondráček. V čase 6:17 se poprvé v zápase zaradoval velmi slušně zaplněný třebíčský stadion. Od modré čáry vypálil velmi přesně Lukáš Vomela a Horácká Slavia slavila se ujala vedení v zápase. Ve 12. minutě nabídl domácí obránce Hrbáček hostujícímu celku přesilovou hru. Horácké Slavii se hra v oslabení podařila téměř na výbornou, soupeř se nedostal s kotoučem k větší blízkosti domácího brankáře. Ve 14. minutě mohlo být vedení Třebíče již dvougólové, ale děkovali brankářovi Nerudovi, který nejprve vyrazil střelu Michala Pšurného, který se ještě pokoušel o okamžitou dorážku, ale ani ta neskončila za zády hostujícího brankáře. Hosté udeřili až v 19. minutě. Borovanský nahrál od mantinelu před branku volnému Petru Jelínkovi, který pohodlně vyrovnal. Po úvodní třetině tak mužstva odcházela do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Prostřední část utkání začali lépe Rebelové. Jelínek se pokoušel překvapit Luňáka efektivním objetím branky ale i u druhé tyče byl připravený beton domácího brankáře. Ve 23. minutě vypálil tvrdou střelu na Luňáka Brodský Kolář. Domácí strážce branky si poradil i s touto střelou, kterou vyrazil do ochranné sítě. Větší aktivita se Havlíčkobrodským vyplatila v 23. minutě. Vedení na stranu Havlíčkobrodských Rebelů strhl Lukáš Endál. O minutu později měl vyrovnání na hokejce třebíčský odchovanec Marek Laš, který v samostatném úniku nastřelil pouze tyč Nerudovi klece. Třebíč nasadila drtivý tlak. V 25. minutě neprotrhl smůlu Třebíče ani David Dolníček, jehož dorážka mířila do odkryté klece. Tentokrát jeho střelu zastavil mrštný skok po kotouči, který předvedl Stanislav Neruda. Až 26. minuta byla pro Horáckou Slavii Třebíč tou šťastnou. Po Ščerbanově přihrávce pálí od modré Denis Rehák. Neruda tuto střelu pustil za svá záda. Po této vstřelené brance se jakoby obě mužstva již tolik netlačila do útoku a jakmile se o to jeden z týmů pokusil byla vždy připravena obrana, která nepouštěla svého soupeře k větší šanci. Až v 37. minutě namířil střelu z útočného pásma na domácího brankáře Šulc, ale jeho střelu pokryl Filip Luňák svoji lapačkou. Pár vteřin před skončením druhé třetiny ujel domácím obráncům Brodský Varga, ale parádním zákrokem ho vychytal Luňák. I po druhé části hry bylo skle nerozhodné tentokrát 2:2.

Ve 44. minutě se opět Havlíčkův Brod dostal do jednobrankového vedení. Odražený kotouč po střele Jonáše pohodlně dorazil do odkryté domácí klece Michal Borovanský. Ve 47. minutě se domácí David Dolníček pokusil vyslat do dalšího samostatného úniku Marka Laše. Laš však tentokrát nedokázal přihrávku zpracovat. Ve 48. minutě se nepodařilo ideálně Luňákovi rozehrát od své branky a ihned se toho pokusil využít hostující Jelínek, který ve snaze vybojovat kotouč udeřil domácího gólmana bruslí do hlavy. Luňák byl otřesený a musela se přerušit hra. Po chvíli byl domácí strážce opět na nohou připraven střežit domácí klec. V 50. minutě odešel zaprotesty na trestnou lavici hostující Třetina. Horácká Slavia měla velkou šanci na vyrovnání pro Třebíč nepříznivého výsledku. Horácké Slavii se přesilová hra podařila využít přesně po jedné minutě a jedné vteřině. David Dolníček vystřelil na Nerudu z pravé strany a zpoza brankové čáry, střela však odrazem od brankáře Nerudy prošla do sítě a opět bylo vyrovnáno. Jak domácí, tak Havlíčkův Brod si vytvořili ještě několik šancí, ale v brankách na jedné či druhé straně stáli dobří brankáři a díky tomu dospělo utkání do prodloužení.

V první minutě prodloužení se nejprve šikovně podél mantinelu probíjel domácí Pšurný a poté na druhé straně vypálil na Luňáka ostrou střelu Kreuzer. Ani v jednom případě útočníci neuspěli a prodloužení pokračovalo. Další akci hostů zakončoval v 63. minutě Jonáš, tentokrát jeho střela jen těsně minula tyčku branky. Když o výsledku zápasu nerozhodlo ani pětiminutové prodloužení na řadu přišlo mezi fanoušky oblíbené trestné střílení.

Samostatné nájezdy se jely velmi dlouho, protože na obou stranách, jak již bylo řečeno, stáli vynikající brankáři a když se jednomu z týmů podařilo proměnit, soupeř nezahálel a trestné střílení proměnil také. Nakonec měli o trochu více štěstí hostující Rebelové, když rozhodující nájezd proměnil střelou mezi betony brankáře Luňáka Michal Borovanský, který zajistil Havlíčkovu Brodu dva body do tabulky. Třebíčští se museli spokojit s jedním ligovým bodem.



Ohlasy trenérů

Petr Novák – Havlíčkův Brod: "My musíme být po zápase maximálně spokojení, protože si z Třebíče z horké půdy z derby odvážíme dva body a já musím poděkovat manšaftu, který podal bojovný výkon. Všichni hráči, kteří nastoupili, do toho dali všechno. I těch pět juniorů, co hrálo, v podstatě nám tady odvedlo práci, kterou jsme ani nečekali. A musím poděkovat i našim divákům, kteří sem přijeli a hodně nás povzbuzovali.“

Jiří Otoupalík – Třebíč: "Přesně to, co jsme očekávali, přijel Havlíčkův Brod s urputnou obranou. My jsme měli problémy se přes ně prosadit, vlastně po celé utkání jsme měli převahu a takový to štěstíčko nám scházelo. Havlíčkův Brod využil našich tří chyb, které jsme udělali tím, že nám vstřelil tři branky. My nemůžeme našim hráčům nic vytknout, prostě bojovali, dřeli. Taková utkání se taky někdy hrají, že to štěstíčko na naši stranu se nepřiklonilo, takže nakonec to došlo na samostatné nájezdy a to už je vabank, takže si Havlíčkův Brod odváží dva body, my máme jeden. Říkám, vzhledem k utkání, k jeho vývoji, dobrý bod pro nás."


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024