Menu +

BER-TRE 6:4 - Ani čtyři vstřelené branky na body nestačily

Reportáže
T ř e b í č - V Berouně odehráli Třebíčští dramatické utkání, brankáře Kamila Jarinu dokázali čtyřikrát překonat, jednou se to povedlo Petru Obdržálkovi. Přesto odjíždí bez bodu. Hosté už od třetí minuty prohrávali a vždy, když dokázali vyrovnat, což se jim povedlo celkem čtyřikrát, přišlo oslabení a další gól v jejich síti. Do třetí třetiny nastoupil do branky Michal Nedvídek a udržel čisté konto, když poslední gól dali Medvědi v power-play do prázdné branky.
Sdílejte článek
 
28.kolo, sobota 8.12.2007
BER BER
6:43:2, 2:2, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Martinec (Kupec, Braniš), 13. Tvrzník (Novotný, Šinágl), 15. Šinágl (Novotný, Tvrzník), 32. Nedorost (Slížek), 38. Slížek (Nedorost, Braniš), 60. Šinágl (Novotný, Tvrzník) - 7. Dolníček (Hrbáček), 17. Šurek (Obdržálek, Oliverius), 25. Obdržálek (Zahradník), 34. Hrbáček (Sláma L., Přibyl). Rozhodčí: Šindler - Dančišin, Matějíček. Vyloučení: 7:7. Využití: 4:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 800. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 6:4.
Sestavy
Medvědi Beroun 1933: Jarina - Gudas, Braniš, Kameš, Jelínek, Lukačovič, Výborný - Besser, Slížek, Nedorost, Tvrzník, Šinágl, Novotný, Jankových, Křesťan, Straka, Rudovský, Heřman, Kupec, Martinec.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (41. Nedvídek) - Hrbáček, L. Sláma, B. Sláma, Bulička, Kolafa, Kaláb - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Obdržálek - Šurek, Zahradník, Nahodil - Burian, Krätzer, Látal.

Komentář k zápasu

V divoké první třetině využila obě mužstva po dvou přesilovkách. Do vedení šli domácí už v polovině 3. minuty, když střela obránce Martince doplachtila až do pravého horního růžku nepozorného Luňáka - 1:0. Hosté srovnali v 7. minutě, když na trestné lavici seděl berounský Heřman. Zcela volný Dolníček měl před Jarinou dost času, aby svoji ránu nasměroval nad jeho rameno - 1:1. Vzápětí mohli Třebíčští přidat další gól, ale Šurek v dorážce ztroskotal na Jarinovi a puk z brankoviště odklidili obránci Medvědů do bezpečí. Ve 13. minutě to v přesilovce Berouna vypadalo, že už skončí bez úspěchu, ale pak nahrávku Novotného zpoza brany přetavil Martin Tvrzník nekompromisně ve vedoucí gól - 2:1. O minutu později šel na trestnou lavici Látal a zodpovědnost v koncovce vzal na svoje bedra opět skvěle hrající Novotný, z jehož bojovnosti a přesné přihrávky tentokrát těžil přesně zakončující Šinágl - 3:1. Jenže i Třebíč odpověděla stejnou mincí a při vyloučení Křesťana pokořil Jarinu ranou po ledě mezi betony zblízka Michal Šurek - 3:2.

I ve druhé dvacetiminutovce pokračovaly střelecké hody. Nejprve v 25. minutě překvapil Jarinu ranou z otočky Obdržálek a berounský gólman si jeho střelu srazil do sítě - 3:3. Medvědi pak ubránili téměř minutovou dvojnásobnou přesilovku, aby poté sami v početní výhodě udeřili. To po Slížkově křížné nahrávce střílel z voleje Nedorost a puk propadl Luňákovi za brankovou čáru - 4:3. Jenže ani toto vedení Berounu dlouho nevydrželo. Při vyloučení Lukačoviče ztratil ve středním pásmu puk Šinágl a vzápětí třebíčský kapitán Hrbáček dělovkou od modré čáry vyrovnal - 4:4. Medvědi ale ještě do druhé přestávky strhli znovu vedení na svoji stranu. Ke skvělému sólu se, jak jinak než v přesilovce, rozjel Ladislav Slížek a pohotovou střelou dal pátý gól - 5:4.

Ve třetí třetině brankové dostihy skončily. V brance Třebíče nahradil slabšího Luňáka Nedvídek, který už za svoje záda žádnou střelu nepustil. Medvědi se pak zejména v závěrečných deseti minutách museli bránit tlaku Horácké Slávie, ale gólman Jarina byl ve všech případech pozorný. Hosté nevyužili ani dvouminutovou přesilovku, kterou Beroun skvěle ubránil, a tak museli minutu a půl před závěrečnou sirénou sáhnout ke hře bez brankáře, ale nakonec inkasovali šestý gól. To Petr Šinágl vypíchl obráncům puk a zavezl ho do opuštěné klece - 6:4.



Ohlasy trenérů

Karel Najman (Beroun): „Dnes to byl nervy drásající boj, když člověk má nůž na krku a musí vyhrát, tak je to hodně složité. Myslím si, že dnes jsme to utkání zvládli, i když určitě byly vidět věci, které by tam být neměly. Za svou dobu u mužstva si nepamatuji, že bychom dali šest gólů, ale zase jsme inkasovali čtyři góly, což je moc.“

Josef Horešovský

Josef Horešovský

Josef Horešovský (Třebíč): „Dali jsme venku čtyři branky, což je na náš tým poměrně hodně, ale přesto jsme nebodovali. Z naší strany byla hra dozadu hodně slabá, dostávali jsme góly v přesilových hrách. Způsob rozhodování každého rozhodčího je jiný. Dnešní sudí byl velmi přísný, vylučoval za každý náznak a ti hráči se pak špatně orientují. To nás ale neomlouvá, oslabení jsme dnes sehrávali hodně špatně a obdrželi jsme v nich čtyři góly. Nemůžu říct, že by nás brankář podržel, dostal dva laciné góly. Když to shrneme, všechno tak to dá dnešní výsledek, ale na čtyři branky venku se dá určitě bodovat.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024