Menu +

TRE - MBL 1:4 - Třebíčští si vánoční dárek nedali, Mladá Boleslav byla lepší

Reportáže
Domácí hokejisté byli v podstatě celou první třetinu pod tlakem. Prostřední část hry však přinesla změnu. Domácí se brankou Fryaufa dostali do vedení a následně měli možnost vedení navýšit. To se jim ale nepovedlo, zato hostující mužstvo dvěma rychlými brankami průběh utkání otočilo a po 10 minutách třetí branku přidalo. Poslední třetina vypadala spíše jako hra kočky s myší, kdy hosté třebíčský tým prakticky k ničemu nepustili.
Sdílejte článek
 
35.kolo, středa 21.12.2005
TRE TRE
1:40:0. 1:3, 0:1
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Fryauf (Pelán) - 28. Beck, 30. Všetečka, 38. Kadlec, 57. Šrek. Rozhodčí:Dvořák - Polonyi, Vavruška. Vyloučení: 4:7, navíc Mařík (M. Boleslav) do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 580. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář, Rehák, Lukáč, Šefčík, Ščerban, Lučka, Bulička, Sláma, Laš, Oliva, Látal, Pelán, Korotvička, Fryauf, Čech, Zahradník, Přibyl, Tatarčík, Krčál.
BK Mladá Boleslav: Mařík(Hanousek), Vyhlídal, Jelínek, Klimeš, Šrek, Řezníček, Všetečka, Havelka, Fadrný, Nouza, Kadlec, Pospíšil, Jeslínek, Beck, Vrbata, Kocák, Krupka.

Komentář k zápasu

Od začátku utkání museli domácí hokejisté čelit tlaku hostů. Hráči Mladé Boleslavi si vytvořili několik slibných šancí, které však pokryl domácí gólman Šindelář. V čase 6:08 byl za hrubost vyloučen hostující Vrbata. V následující přesilovce si domácí vytvořili nadějnou šanci, když Fryauf tvrdou střelou vyzkoušel pozornost brankáře hostí. Ani dorážejícímu Pelánovi se však puk za jeho záda dostat nepodařilo. V polovině desáté minuty domácí branku ohrozil Jeslínek a poté Pospíšil, ani jeden z nich však puk za Šindelářova záda nedostal. Třebíčští hokejisté se i nadále trápili a jen těžko se dostávali do útočného pásma. Až v čase 14:39 se hostujícímu Jelínkovi podařilo dostat puk za Šindelářova záda, naštěstí pro domácí byl odpískáno jasné postaveni mimo hru. Do konce první třetiny si hosté vytvořili ještě několik slibných šancí, avšak domácí hráče podržel Šindelář, takže skončila první třetina bez gólu.

Do druhé třetiny vstoupili domácí hráči mnohem aktivněji. Na začátku 22. minuty ještě Mařík dokázal zlikvidovat Pelánovu střelu ze strany hřiště, ale odražený kotouč již bez problému vstřelil do brány Fryauf a změnil tak skóre na 1:0. Tlak situace zřejmě neunesl brankář hostí Mařík a zasáhl svojí přilbou rozhodčího, za to byl potrestán osobním trestem do konce utkání. V bráně ho nahradil Hanousek. Šanci zvýšit na 2:0 poté propásl Laš, jeho střela projela brankoviště a odrazila se od tyčky ven. Další velkou šanci měl na hokejce v 27. minutě opět Laš, z pozice před bránou však nedal. Skóre se opět měnilo až v čase 27:26, když se puk nastřelený Beckem z boku hřiště sklouzl po noži Šindelářovy levé brusle přímo do brány, stav se tak vyrovnal na 1:1. V čase 29:07 se na trestnou lavici odebral domácí Fryauf. Následující přesilovku využil v čase 19:14 Všetečka, když od modré čáry prostřelil domácího gólmana a zvýšil tak na 2:1. Poté si domácí hráči vytvořily několik slibných šancí, které však nedokázali využít. V čase 35:49 si šel za podražení na dvě minuty "odpočinou" domácí Lukáč. Následující přesilovku v čase 37:13 využil Kadlec, když napotřetí překonal domácího brankáře a zvýšil tak na 3:1, což bylo také konečné skóre po druhé třetině.

První výraznější šancí třetí třetiny byla střela hostujícího Havelky, který však mířil nad bránu domácích. Hosté nabídli domácím dvě přesilové hry, ani v jedné z nich však gól nepadl. Hokejisté Mladé Boleslavi si klidnou hrou hlídali dvoubrankové vedení. Ani prudká střela Korotvičky v 15. minutě se za Hanouskova záda nedostala. V čase 16:10 navýšil vedení hostů na 1:4 Šrek, když od modré čáry mířil přesně pod břevno Šindelářovy branky. V posledních minutách hry se tlak Třebíče zvýšil a domácí hráči si vytvořili několik nadějných šancí, avšak skóre zůstalo nezměněno 4:1.





Ohlasy trenérů

Petr Haken ( BK Mladá Boleslav): Jsem velmi rád, že jsme dnešní zápas zvládli. V první třetině jsme byli určitě lepší než domácí, měli jsme lepší pohyb a víc šancí. Myslím, že zápas se rozhodl ve druhé třetině. Tu jsme nezačali příliš dobře. Po chybě ve středním pásmu se hráč dostal po nahozeném kotouči sám do našeho pásma a dal branku. V této fázi byli domácí lepší a pět, šest minut jsme se nedostali z pásma. Kdybychom tam dostali druhý gól, asi by ten zápas vypadal jinak. Musím poděkovat Hanouskovi, který letos vlastně teprve podruhé naskočil do branky a chytal výborně. I díky jemu mužstvo zabralo, podařilo se nám dát náhodný gól, který nás dostal do utkání. Po proměnění přesilovky na 2:1 jsme už myslím zápas kontrolovali. Třetí třetina byla z naší strany velmi dobře odehraná.

Josef Horešovský ( SK HS Třebíč): V první třetině jsme byli hodně pod tlakem. Jakmile se soupeř dostal do pásma, tak nás roztáčel v rozích a jen horko těžko jsme uhájili bezgólový stav. Pak nás zvedla ta příhoda s brankářem a vstřelený gól. Měli jsme tam optický tlak. Možná, kdybychom tam dali branku, tak se ten zápas vyvíjel jinak. Bohužel v době, kdy se nám dařilo dostat soupeře pod tlak, jsme dostali lacinou branku a vzápětí další střelou od modré čáry. Tady bohužel musím konstatovat, že se opět stalo to co se nám stává poměrně často. Mužstvo jakoby morálně přestalo existovat, přestane věřit, že by se s tím zápasem ještě něco dalo udělat. Stojí to pak mnoho práce aby hráči pak zase začali bojovat. Musím ale konstatovat, že je zde řada hráčů, jejichž kapacita není příliš velká. Jestliže se vydají v pondělí, tak ve středu už jdou na doraz a ty síly pak například v osobních soubojích chybí. Také proto pak už soupeř v utkání dominoval.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024