Menu +

Třetí derby těsně vyhrála Dukla

Reportáže
T ř e b í č - V pořadí třetí debry Vysočiny viděl velmi solidně zaplněný třebíčský zimní stadion. Více než tři tisícovky diváků viděly utkání velmi slušné úrovně, v němž padlo nečekaně mnoho branek, celkem devět a jedna hezčí než druhá. Po herně, i pokud se skóre týká, vyrovnané první třetině se ve druhé části dostala Jihlava do tříbrankového vedení, které jak se později ukázalo nedokázali domácí již smazat. Ve třetí třetině sice hráči v červených dresech brankami Josefa Lukáče a Lukáše Květoně snížili na rozdíl jediného gólu, ale vyrovnání se již nedočkali ani v power-play. Fotografie z utkání najdete ZDE
Sdílejte článek
 
37.kolo, sobota 7.1.2006
TRE TRE
4:51:1, 1:4, 2:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Oliva (Lukáč, Fryauf), 27. Bulička (Zahradník), 41. Lukáč (Ščerban, Květoň), 49. Květoň (Oliva) - 6. Hodek (Bakus), 26. Říha (Hlouch), 30. Čachotský (Bakus, Hodek), 34. Bakus (Lukačovič), 39. Hodek (Bakus Čachotský). Rozhodčí: Havlík - Dědek, Kašík. Vyloučení: 6:6. Diváci: 1560. Střely na branku: 23:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 4:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák, Šindelář - Rehák, Lukáč - Šefčík, Ščerban - Lučka, Bulička - Sláma - Fryauf, Oliva, Květoň - Pelán, Dolníček, Korotvička - Čech, Zahradník, Látal - Laš, Tatarčík, Přibyl.
HC Dukla Jihlava: Suchan - Šmarda, Malena, Staněk, Pospíšil, Dobrovolný, Kuchyňa, Lukačovič - Čachotský, Bakus, Hodek - Rytnauer, Havel, Fiedler - Říha, Dušátko, Hlouch - Lazorišák, Altrichter, Polák.

Komentář k zápasu

Utkání celků z Vysočiny začalo ve svižném tempu. Již od začátku zápasu bylo zřejmé, že půjde o velmi napínavé derby, které slibovalo kvalitní hokej. Fanoušci obou týmů vytvořili skvělou atmosféru. V polovině 6. minuty 1. třetiny v přesilové hře Třebíče Bakus zatáhl puk po pravé staně, Luňák jeho střelu vyrazil, ale na tvrdou střelu Hodka byl krátký. Po oboustranných šancích vstřelila Horácká Slavia v 13. minutě branku a stav utkání byl vyrovnaný. Autorem gólu se stal Jiří Oliva, který zužitkoval přihrávku Lukáče a Látala a vykoupal hostujícího brankáře Suchana. Výborně hrající Lukáš Květoň omotal celou jihlavskou obranu a jeho střelu v 15. minutě zastavila tyč. První třetina utkání skončila nerozhodně za stavu 1:1.

Druhá třetina rozhodla o vývoji zápasu ve prospěch hostujících. Nádhernou akci předvedl ve 26. minutě Vladimír Říha a strhl tak vedení na stranu Dukly. Horácká Slavia odpověděla po minutě rychlou brankou Pavla Buličky, který chladnokrevně zasunul puk do brány - 2:2. Asistence: Petr Zahradník. Ve 30. minutě utkání využíla Jihlava přesilovou hru. Tomáš Čachotský střelil pod víko po asistenci Bakuse vedoucí branku Jihlavy. Dukla opět udeřila 3 minuty poté brankou Oldřicha Bakuse. Asistenci si připsal Lubomír Vaškovič. Ve 39. minutě skóruje po přihrávce Oldřicha Bakuse Daniel Hodek. Stav na konci druhé třetiny - 5:2.

Přesilovou hru 5 na 3 využil v 41. minutě tvrdou střelou od modré Jozef Lukáč po nahrávce Ščerbana. Ve 48. minutě Lukáš Květoň vstřelil čtvrtou branku Třebíče po nahrávce Martina Fryaufa a Třebíč se přiblížila k vyrovnání. Ovšem ani odvolání brankáře a závěrečný nápor v poslední minutě utkání nepřinesl Třebíči vyrovnání a stav utkání skončil po dramatickém boji 4:5 pro domácí tým. Jihlavští si tedy odvezli z Třebíče tři cenné body.





Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (trenér Dukly Jihlava): Jsem spokejen s výkonem hokejistů. Rozhodla druhá třetina utkání, kdy jsme utíkali do brejků hlavně díky zabezpečené obraně.

Jiří Otoupalík (asistent trenéra Horácké Slavie Třebíč): První třetina byla poměrně vyrovnaným. Ve druhé nás pak Dukla dostala do tlaku a vytvořila si třígólový náskok. Ve třetí třetině se nám povedlo utkání zdramatizovat, ale na vyrovnání už nám nezbývaly síly.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024