Menu +

Sdílejte článek
 
ČF4, pátek 23.3.2007
TRE TRE
1:41:0, 0:1, 0:3
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Dolníček (Čech) - 26. Eiselt (Král, Rozsíval), 42. Šindel (Eiselt, Rozsíval), 58. Gombár (Král, Gulaši), 60. Šindel (Král). Rozhodčí: Fraňo - Rozlílek, Hauser. Vyloučení: 11:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2100. Střely na branku: 26:42. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička - Ščerban, Rehák - Hrbáček, Sláma - Lučka, Kaláb - Šefčík, Bulička - Laš, Dolníček, Dibelka - Čech, Zahradník, Pšurný - Přibyl, Oliva, Látal - Burian, Kubica, Kundela.
BK Mladá Boleslav: Altrichter - Gulaši, Nedoma - Majeský, Bauer - Jindra, Drábek - Kolda, Ťupa - Gombár, Král, Zdráhal - Eiselt, Šindel, Rozsíval - Paroulek, Lipina, Sedlák - Kadlec, Piecha, Nouza.

Komentář k zápasu

Již úvodní minuty utkání slibovaly pro oko hokejového diváka velmi zajímavý hokej. První vážnější šanci si vytvořili Mladoboleslavští, když ve 2. minutě ujížděl na osamoceného Martina Růžičku Šindel. Domácí gólman zachoval klid a svoji lapačkou šanci zastavil. Ve 4. minutě si také Třebíč vytvořila první akci, která na rozdíl od té hostující skončila za zády Altrichtera. Po závaru protlačil kotouč do brány David Dolníček a Horácká Slavia se stejně, jako v předchozím utkání ujala vedení 1:0. V 6. minutě si Třebíč zahrála přesilovou hru. Na trestnou lavici odjel pykat hostující Sedlák. Mladá Boleslav ovšem třebíčské hokejisty téměř k ničemu nepustila, a proto skončila první početní výhoda v zápase nevyužita. V 10. minutě se také hosté dočkali přesilovky. Mladá Boleslav zamkla domácí do obranného pásma. První, kdo zkoušel štěstí byl hostující Nedoma. Jeho ránu zastavil obětavě kapitán Třebíče Bedřich Ščerban. Když se neujala ani rána od modré, kterou tentokrát vyslal Bauer, i první přesilovka hostů skončila bez brankového efektu. I po přesilovce hrála Boleslav v útočném pásmu, ale ani další série nebezpečně vypadajících akcí neskončila za brankovou čárou. V 18. minutě byl za katr poslán domácí Ščerban. Hra se tak opět přesunula do obrané třetiny domácích. Tentokrát se Třebíč ubránila bez větších problémů a úvodní část hry tak vyhrála 1:0.

Ve 21. minutě ujela do přečíslení domácí dvojice Marek Laš a Lubor Dibelka. Ač byla akce pohledná, branky jsme se nedočkali. O minutu později opět musel po závaru řešit ošemetnou situaci domácí Růžička, ale opět úspěšně. Ve 25. minutě hrála Boleslav přesilovku. Svůj důraz se před brankou snažil uplatnit hostující Rozsíval. Růžička však i v leže dokázal kotouč ukrýt do své výstroje, domácí stále drželi těsné vedení. To už ovšem po následující akci neplatilo. Richard Král přihrál Václavu Eiseltovi, který se nemýlil a vyrovnal střelou do odkryté klece - 1:1. Domácí se po inkasované brance tlačili do útoku. Altrichter nejprve vychytal z blízkosti Zahradníkovu střelu a poté střelu Dibelky. Asi největší šanci domácích na vstřelení branky ve 2. třetině měl opět Dibelka, který po Lašově přihrávce netrefil odkrytou klec. Když Třebíč nevyužila dvě minuty před koncem 2. třetiny přesilovku 5 na 3, odcházelo se do kabin tentokrát za nerozhodného stavu.

Ačkoli se domácí Růžička snažil, jak jen mohl, střela Šindela ze 42. minuty skončila v bráně a Boleslav se ujala vedení 1:2. Třebíčští fanoušci vycítili, že je ta pravá chvíle a hnali domácí hráče do útoku. Ovšem ve 43. minutě zhatil plány na rychlou třebíčskou odpověď hlavní rozhodčí, který poslal na trestnou lavici domácího Slámu. Růžička se v třebíčské kleci opět činil, když dokázal svým betonem vyrazit těžkou střelu hostujícího Paroulka. Více ale hráčům Mladé Boleslavi dovoleno nebylo a Třebíč se po vypršení trestu opět hnala do útočného pásma. Ve 47. minutě promarnil další velkou šanci domácí Zahradník, který se neodhodlal překonat hostujícího brankáře, který byl téměř mimo bránu a zvolil nahrávku na obránce, který trefil pouze bránící hráče Mladé Boleslavi. Na domácích již bylo znát vyčerpání, ale stále bojovali. V 58. minutě však pohřbil veškeré domácí naděje Michal Gulaši, který prostřelil od modré Martina Růžičku - 1:3. Domácí si vyžádali oddechový čas a zkusili ještě hru v šesti mužích v poli. Třebíč již snížit nedokázala a gólovou tečku za vítězstvím hostujícího celku učinil střelou do prázdné brány Šindel.

Třebíč tak na domácím ledě po bojovném výkonu podlehla Mladé Boleslavi 1:4. V neděli se série stěhuje na mladoboleslavský led, kde může také skončit. Ovšem třebíčští fanoušci věří, že se Třebíč jen tak nevzdá a bude bojovat o prodloužení série.



Ohlasy trenérů

Jiří Režnar – Mladá Boleslav: „My jsme dneska zvolili trošku jinou taktiku než včera. Včera jsme to chtěli hrát trošku víc zezadu, dostali jsme brzo gól, nechtěli jsme otevřít hru, protože víme, že Třebíč je nepříjemná, když vede. Dneska jsme zvolili trošku jinou taktiku, ale zase jsme se dostali do toho deficitu, že jsme prohrávali 1:0, ale pořád jsme věřili, že prostě to se musí zlomit, že tady prostě musíme vyhrát, protože není možné, abychom prohráli tři zápasy, nebo čtyři zápasy v sezoně 2:1 s Třebíčí. Hráči chtěli, jako včera, tak i dnes, dnes jsme hráli ještě více srdíčkem, zaplať pánbůh jsme to zvládli. … Bylo vidět dneska prostě to, že ten rozhodčí včera a dneska ten metr takový… Protože víme, že tady v Třebíči hráči, když cítí hokejku, padají, bohužel dneska rozhodčí na to neskočil a hrálo se tak, jak se mělo. Tak to má být, nic víc, nic míň.“

Jiří Otoupalík – Třebíč: „Můžu jenom našim klukům poděkovat. My jsme dneska dvě třetiny drželi s Boleslaví krok, byla to z naší strany dá se říct taková trošku už křeč. Všichni se vydali, prostě už ty síly scházely. Boleslav nás už ve třetí třetině přehrávala, i brankově, takže mi nezbývá nic jiného, než Boleslavi poblahopřát k vítězství. Jak říkám, bylo cítit, že ta síla na nějaký zvrat, už tam asi není. … Já se nemíním s nikým hádat, já mám úplně jiný názor na tohleto. Nebudu to rozvádět.“


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články