Menu +

JUN: TRE - KOL 6:7 - Junioři půl zápasu prospali, rozhodl gól kopnutý bruslí

Reportáže
T ř e b í č - O tom, že se nevyplácí nehrát od začátku až do konce, se přesvědčili junioři Horácké Slavie v zápase s Kolínem. První třetinu totiž prohráli zaslouženě vysoko 1:4. Od poloviny zápasu ale zlepšili všechny herní činnosti a byli lepším celkem. Dokázali vyrovnat až na 6:6, jenže po celý zápas nepřesný sudí Pokorný v poslední minutě uznal hostům gól evidentně kopnutý bruslí a před tím doslova vydolovaný zpod těla brankáře. Hosté tak v Třebíči vyhráli, i když po tomto vítězsztví zůstala divná pachuť.
Sdílejte článek
 
17.kolo, neděle 25.11.2012
TRE TRE
6:71:4, 3:2, 2:1
KOL KOL
Statistiky
Branky a nahrávky: 20. Paták (Vlašín), 25. Paták, 36. roupec, 37. Paták (Vondráček), 48. Paták (Pavlas), 57. Vlašín (Horký, Paták) - 3. Fiala (Semirád), 10. Kočí (Skála), 16. Šifta (Semirád), 19. Jelínek (Šifta), 23. Pospíšil (Jelínek), 38. Šifta (Spitzer, Semirád), 60. Pospíšil). Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Rampír. Vyloučení: 4:5, navíc Horký 2+10 úder do oblasti hlavy a krku, Marek - 10 ze nesportovní chování, Vlašín - OT za hrubost (všichni TRE) - Pospíšil - 2+10 za úder do oblasti hlavy a krku, Filal - OT, Výborný - OT za hrubost (všichni KOL). Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 4:5, 4:6, 6:6, 6:7, .
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Máj (Vejmelka) - Pavlas, roupec, Vondráček P., ščerban, Paták, juráň, Pelikán, Vlašín, Marek, Tvarůžek, Donutil, Horký, Pálka, Mašek
HC Kolínští Kozlové: Herman (Moravec) - Výborný, Kadlec, špringl, Fiala, Skála, Herwig, Kočí, Vágner, Semirád, Spitzer, Šifta, Jelínek, Pospíšil, Chmelíř

Komentář k zápasu

Třebíčští junioři začali zápas velmi špatně. První třetinu doslova prospali a prohráli ji vysoko 1:4. Svoji hru plnou pohybu a šancí začali hrát prakticky až od poloviny zápasu, kdy převzali iniciativu a postupně začali stahovat velké manko. To se jim podařilo v čase 47:05, kdy na 6:6 srovnával Vlašín. Jenže v už bežící poslední minutě uznal rohodčí Pokorný sedmý gól Kolína evidentně kopnutý bruslí a před tím ještě vyšťouraný z pod ležícího gólmana Máje.

Domácí se ještě pokusili o vyrovnání, ale hosté dokázali hru rozkouskovat a hubené jednobrankové vedení uhájili.

Nutno podpotknout, že rozhodcovská trojice Pokorný - Klouda, Rampír tento duel totálně nezvládla. Lze pochpoit nějakou nepřesnost při posouzení ofsajdu, nebo jeden dva nedobře posouzené fauly. Ale gól v poslední minutě evidentně kopnutý bruslí, to už bylo trochu moc i na některé jinak klidné diváky. Jen těžko lze pochopit argument hlavního rozhodčího, který při odchodu do kabin prohlásil, že třebíčští kluci byli až příliš velcí frajírci. Co to má společného s posuzováním zápasu, ví snad jen pan rozhodčí Pokorný, jestli vůbec.

Nehledě na fakt, že hostující střídačka od první minuty při každém zákroku po všech třech sudích pokřikovala různé, více, či méně publikovatelné výrazy a to zcela beztrestně. Nelze se pak divit, že se vypjatá atmosféra přenesla i na led a v závěru utkání došlo k několika potyčkám a nesportovním zákrokům na obou stranách. Opět posuzovaných různě.



Roman Mejzlík po utkání JUN TRE - KOL 6:7

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024