Menu +

Z Frýdku-Místku se Třebíč vrací bez bodů

Reportáže
T ř e b í č - Svěřencům trenéra Kamila Pokorného se nevyvedla první perioda, ve které soupeř rozvlnil třebíčskou síť celkem třikrát. Místo v třebíčském brankovišti pak zaujmul Jan Mičán, který vystřídal svého kolegu, ale i on na konci druhé periody inkasoval. Rysi pak přidali i pátou branku, na kterou už ale bílé hvězdy odpověděly. Třebíčská parta dokázala upravit stav až na 5:2, ale konečné slovo měli domácí, kteří v závěru ještě přidali šestou trefu. Všechny body tedy zůstaly v Moravskoslezském kraji.
Sdílejte článek
 
16.kolo, středa 26.10.2022
FRM FRM
6:23:0, 1:0, 2:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Vrdlovec (Svačina, Dostálek), 7. Zeleňák (Kowalczyk, Geidl), 15. Lyszczarczyk (Hotěk, Haas), 38. Vrdlovec (Teper, Lyszczarczyk), 45. Dostálek (Adámek, Svačina), 54. Lyszczarczyk (Haas) – 49. Tureček (Psota, Dočekal), 51. Bittner (Bořuta, Dočekal). Rozhodčí: Zavřel, Jaroš – Král, Otáhal. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 709. Střely na branku: 20:39. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 6:2.
Sestavy
HC Frýdek-Místek: Švančara – Š. Havránek, Teper, Kowalczyk, Zeleňák, Sova, Adámek, Ročák – Dostálek, Vrdlovec, Svačina – Lyszczarczyk, Haas, Hotěk – A. Zeman, Bednář, Geidl – Ramik, Matěj, Macháček.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (15. Mičán) – Bořuta, Tureček, Hunkes, Forman, Furch, Poizl – Dočekal, Bittner, Holec – D. Michálek, Psota, Vodný – Malý, Ferda, Mácha – Meluzín, Šilhavý, Mat. Novák – Svoboda.

Komentář k zápasu

Rysi začali svou cestu za vítězstvím již v páté minutě, kdy v útočné akci pokračoval Vladimír Svačina, který adresoval kotouč zpoza branky na dojíždějícího Daniela Vrdlovce. Třebíčský strážce svatyně po předešlém zákroku nebyl v ideální pozici a nemohl tak s pokusem frýdeckomísteckého útočníka moc dělat. Na 2:0 pak prudkou ranou od modré zvýšil Vojtěch Zeleňák, a domácí si tak v krátkém čase vytvořili slušný náskok. Do tříbrankového trháku poslal Frýdek-Místek Alan Lyszczarczyk, který v přečíslení 3 na dva dorazil za Jekelova záda střelu Hotěka. Třebíč pak sáhla ke střídání brankářů.

Jan Mičán si držel neprůstřelnost až do konce druhé periody, kdy měl zakrytý výhled a marně hledal střelu Daniela Vrdlovce, která mu propadla výstrojí a skončila za brankovou čarou. Rysi nepolevovali a v závěrečném dějství svým důrazem v brankovišti zvyšoval Vlastimil Dostálek.

Pak přišla chvíle bílých hvězd. Nejprve Matěj Psota našel úplně volného Davida Turečka, který si sjel na střelu a obral brankáře Švančaru o nulu. A neuplynulo mnoho času a Horácká Slavia o sobě dala vědět znovu. Tentokráte se prosadil nejlepší střelec Chance ligy Ladislav Bittner, jehož prudká rána z kruhu proskákala výstrojí brankáře domácích. Poslední slovo měli ale stejně rysi, za které na konečných 6:2 skóroval Alan Lyszczarczyk.

Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Z dnešního utkání jsme všichni zklamaní. Věřili jsme, že venkovní smůlu konečně protrhneme. Bohužel jsme z prvních pěti střel inkasovali hned tři góly, což s námi hodně zatřáslo. I přes to jsme hráli aktivně a vytvářeli jsme si dobré šance a příležitosti ke snížení. O přestávce jsme hráče nabádali k většímu důrazu v osobních soubojích. Pak jsme dostali čtvrtý gól v oslabení, což nám situaci ještě víc zkomplikovalo. Ve třetí třetině jsme sice dali dva góly, jenže už v čase, kdy bylo těžké se zápasem něco udělat. Znovu opakuji, že špatný zápas jsme neodehráli, ale zatřásly s námi ty rychlé góly v prvních pěti minutách. Musíme také zapracovat na důrazu před brankou a odražené puky rychleji odklízet do bezpečí. Musíme se na všechny situace znovu podívat, rozebrat si příčiny... Musíme se s tím poprat my sami, nikdo jiný to za nás neudělá, to si musí každý jeden z nás uvědomit.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024