Menu +

Čtvrtfinále se vrací do Třebíče za stavu 1:1. Hrát se bude ve středu i ve čtvrtek

Reportáže
L i to mě ř i c e - Druhé utkání čtvrtfinálové série, na které dorazilo kupodivu méně diváků, než na to první, mezi Litoměřicemi a Horáckou Slavií Třebíč začalo stejně, jako to úvodní. Tedy vedoucí brankou bílých hvězd. Tu zařídil Matěj Psota po asistenci Martina Dočekala netradiční částí těla - obličejem. Na rozdíl od předchozího utkání však hosté hráli aktivní hokej a soupeři odskočili až do vedení 3:0. V poslední minutě první třetiny parádně z trestné ujel Antonín Bořuta, inkasoval přesný pas od Martina Dočekala a parádně z mezikruží zavěsil - 0:2. O třetí gól třebíčského týmu se postaral kapitán Ladislav Bittner, který v přesilovce parádně tečoval střelu Antonína Bořuty - 0:3. Domácí na tento gól rychle odpověděli. Do úniku pláchl po dvaceti vteřinách Přemysl Svoboda a procedil puk přes výstroj znovu výborného Jana Mičána 1:3. Vítězství pečetil čtvrtým gólem do prázdné litoměřické kasy Michal Vodný - 1:4. Vyrovnaná série se teď stěhuje na třebíčský led, kde se budou hrát jistě dva zápasy a to ve středu a ve čtvrtek od 17:30. Na utkání zveme všechny fanoušky, hráči budou vaši podporu v cestě za postupem hodně potřebovat!
Sdílejte článek
 
, neděle 10.3.2024
LTM LTM
1:40:2, 0:0, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 43:44 Ton (P. Svoboda; 5/5) – 09:31 Psota (Dočekal, Bittner; 5/5), 19:13 Bořuta (Dočekal; 5/5), 43:23 Bittner (Bořuta, Vodný; 5/4), 59:43 Vodný (Vodička; 5/5). Rozhodčí: Zubzanda, Bejček – Polák, Komínek. Diváci: 1332. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 38:30 (7:12, 14:10, 17:8). Zblokované střely: 10:7. Vhazování: 31:34. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
Sestavy
HC Stadion Litoměřice: Cichoň – Krutil, Jebavý, Tůma, Tomek, Černohorský, Husák, Benda – Costa, Jícha, Kordule – P. Svoboda, Kuťák, Ton – Žmola, M. Vitouch, Hrabík – Sihvonen, Korkiakoski, Plos.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Vodička, Štebih, Baláž, Bořuta, Furch, Kříž, Poizl – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Michálek, Vodný – Ondráček, Malý, Maty. Svoboda – Michalčuk, Kučera, Matě. Svoboda.

Komentář k zápasu


  • VSTUPENKY NA ČTVRFINÁLE CHANCE LIGY ZDE

  • Začátek zápasu patřil Třebíči. Horáci chtěli napravit sobotní nezdar a vyrovnat sérii na 1:1. Hned ve 2. minutě měl velkou šanci Jakub Malý, sám před Cichoněm ale neuspěl. Přesto se Horáci i ve druhém zápase čtvrtfinále dostali do vedení, když v čase 09:31 doklepl puk za záda litoměřického brankáře Matěj Psota. 0:1 Horáci byli i po tomto momentu lepším týmem na ledové ploše. V dalších šancích neuspěli Dočekal či Ferda. Další gól padl těsně po ubráněném oslabení borců v červeném, to se do samostatného úniku dostal Antonín Bořuta a nekompromisní bombou pod horní tyč nedal Cichoňovi šanci. 0:2

    Také úvod druhé periody zastihl v lepším rozpoložení bílé hvězdy. Ovšem příležitosti Radima Ferdy a Matyáše Svobody jen vyprášily betony brankáře Stadionu. Domácí zvýšili obrátky až po polovině zápasu. Svoboda s Kordulem si vylámali zuby na Mičánovi a Jícha trefil před prázdnou bránou tyč. Když neuspěl ani Ondřej Hrabík, šlo se do kabin za stavu 2:0 pro Třebíč.

    Hned v první minutě závěrečného dějství mel velkou šanci Kordule, jenže k jeho smůle puk nenasměroval mezi tři tyče. Následně putoval na trestnou lavici Jakub Černohorský a Horáci zvládli výhodu přesilové hry znamenitě. V čase 43:23 tečoval puk mimo dosah Oldřicha Cichoně Ladislav Bittner. 0:3. Jenže hned o dvacet vteřin později dorazil puk za Mičána Petr Ton. 1:3. Další snížení už ale Třebíč Litoměřicím nedovolila. Naopak. V čase 59:43 pojistil srovnání série gólem do opuštěné klece Michal Vodný. Bílé hvězdy triumfovaly 4:1. Zápasy číslo tři a čtyři jsou na programu ve středu, respektive ve čtvrtek v Třebíči.






    Ohlasy trenérů

    František Ptáček - HC Stadion Litoměřice: Soupeř si šel za vítězstvím, hrál organizovaně a čekal na příležitost, na naši chybu, a to se mu povedlo. Jak už jsem říkal, soupeř výborně brání a tentokrát to potvrdil. Nepustili nás téměř k ničemu a zaslouženě vyhráli.

    Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes bude hodnocení střízlivé. Z hráčů bylo od prvního vhazování cítit, že nechtějí domácí pustit do dvoubodového vedení. Opanovali jsme první třetinu, vyhráli jsme ji 2:0. Strašně si cením toho, že až na pár výpadků, kdy nám soupeř ujel do přečíslení, jsme hráli organizovaně. Ve třetí třetině jsme sice po gólu na 3:0 dostali takový trochu laciný gól na 3:1, ale se závěrem zápasu jsme si poradili výborně a srovnali jsme sérii. Jedeme dál, hráči dostali pochvalu, protože to byl opravdu týmový výkon od prvního do posledního hráče. Chtěl bych také poděkovat fanouškům, kteří nás přijeli takhle daleko podpořit. Byli slyšet a jsem rád, že si s námi užili vítězství. Věřím, že je to dostatečná pozvánka na středu pro všechny naše fanoušky. Hrajeme doma a zápas číslo tři bychom chtěli zvládnout. K tomu naše skvělé diváky samozřejmě potřebujeme, aby nám pomohli a byli naším šestým hráčem.

    Podobné články

    Reportáže

    Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

    17.03.2024
    Reportáže

    Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

    16.03.2024
    Reportáže

    V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

    16.03.2024