Menu +

Junioři: V přípravě na velké derby Vysočiny byla o gól lepší Dukla

Reportáže
T ř e b í č - V juniorském derby Vysočiny se v něděli na Z.S v Třebíči střetly týmy Horácké Slavie a Dukly Jihlava. Přestože domácí po první třetině prohrávali 0:3, dokázali utkání zdramatizovat a snížili góly Lukáše Sobotky a Petra Rause na konečných 2:3. Vyrovnat se domácím však nepovedlo ani v krátké power-play. Doplněny fotografie + dvě videa.
Sdílejte článek
 
4.kolo, neděle 25.9.2005
TRE TRE
2:30:3, 1:0, 1:0
JIH JIH
Statistiky
Branky: 30. Sobotka, 41. Raus - 2. Hrbatý F., 15. Blanár, 17. Vlk . Rozhodčí: Skoupý. Diváci: 80.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Franěk, Vlašín, Raus, Jedlička, Popela, Dostál, Burián, Sobotka, Nahodil, Jánský, Pálka, Fiala, Ondrůj, Kejda, Kaláb, Mauritz, Krčál, Kurial
HC Dukla Jihlava: Svoboda - Plch, Dvořák, Novák, Suk, Vlk, Kružík, Cína, Hrbatý F., Dušátko, Cakl, Hrbatý J., Podhorský, Krča, Pekárek T., Man, Pekárek V., Rezek, Dzůrik, Dolana, Blanár

Komentář k zápasu

Utkání začalo v rychlém tempu. Už v čase 1:01 Jihlava po akci dvou na jednoho skórovala. Do třebíčské branky se trefil Hrbatý. Utkání bylo od prvních minut velice tvrdé. V 5. minutě si třebíčští hokejisté vytvořili velkou šanci, ale jihlavský Svoboda kotouč za svá záda nepustil. V 10. minutě zamířil na trestnou lavici jihlavský Pekárek a třebíčským hokejstům se naskytla šance na vyrovnání. Hosté se ale ubránili. Ve 13. minutě jihlavský Kružík opět zamířil na trestnou lavici. Jihlava se však bránila úspěšně a v první minutě přesilové hry nepustila Třebíč vůbec k ničemu. V čase 14:23 se k dorážce dostal Blanár a Míča podruhé inkasoval. V 16. minutě si přesilovku zahrála Dukla, ale počet hráčů na ledě se po první minutě přesilovky vyrovnal. Dvě minuty dostal jihlabvský Pech. V oslabení se před Míču dostal po nahrávce Suka Vlk a zvýšil užv na hrozivých 3:0 pro Jihlavu. O tři minuty později moc nechybělo a Dukla mohla vstřelit čtvrtý gól, ale Míčovi tentokrát pomohla tyč. Třebíč už v první třetině nesnížila a tak Jihlava vedla 3:0.


Po první třetině vedli hosté tři nula. Tenhle puk ale v síti neskončil

Ve druhé třetině pokračovalo třebíčské trápení a chyby v obraně. Ve 26. minutě se třebíčští útočníci dostali do přečíslení, ale brankář Jihlavy Svoboda puk za svá záda nepustil. Slávisté byli pod tlakem a nedokázali si vytvořit gólovou šanci. Ve 30. minutě dostal krásnou nahrávku Sobotka od Nahodila a nádhernou střelou snížil na 1:3. Na ledě se znovu začalo přiostřovat. Jihlavští začali napodobovat své starší kolegy nečistou hrou, na to doplatil vyloučením Blanár. Domácí však přesilovou hru nevyužili.


Od druhé třetiny bylo utkání velmi vyrovnané a domácí sahali i po remíze. Tenhle plachtící kotouč však do branky nezapadl.

V čase 41:45 vstřelil rychlou branku domácích obránce Raus, akci mu připravil Sobotka. Jihlavští jakoby byli rychlým snížením zaskočeni. Třebíčští se snažili vyrovnat, ale z mnoha šancí neskončila brankou žádná. V závěru utkání si domácí vytvořili tlak, z něhož se jim však vyrovnat nepodařilo. Ani krátká power-play ke gólu v jihlavské síti nevedla a Dukla si tak odváží z Třebíče cenné vítězství.

Přínášíme Vám dvě videosekvence z utkání juniorů SK HS Třebíč – HC Dukla Jihlava:

Videosekvence č.1 (7 sec – 13,2 MB)

Videosekvence č.2 (10 sec – 19,4 MB)

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024