Menu +

Horácká Slavia a firma KHNP podepsaly smlouvu o partnerství, mění se i název stadionu

Aktuální zprávy
T ř e b í č - V úterý 18. září 2018 se na Zimním stadionu Města Třebíče – KHNP ARENĚ sešli představitelé města Třebíče – starosta Pavel Janata, Horácké Slavie – Karel Čapek, Martin Svoboda a Daniel Šlapák, Spolku Energetické Třebíčsko – Vítězslav Jonáš a firmy KHNP zastoupené v první řadě generálním ředitelem panem Jae-hoon Chung, která se v tento den zařadila mezi generální partnery Horácké Slavie. Slavnostnímu aktu podpisu smlouvy na hotelu Atom předcházela prohlídka zimního stadionu a odhalení jeho nového názvu, které provedl osobně generální ředitel jihokorejské KHNP Jae-hoon Chung. Poté se všichni přesunuli do hotelu Atom, kde byla po projevech jednotlivých zástupců výše zmíněných společností slavnostně podepsána smlouva. Celým aktem se jako červená nit nesla slova uznání korejské společnosti za rychlé, vstřícné a férové jednání, které vedlo k podpisu smlouvy v rekordně krátké době.
Sdílejte článek
 

Novým generálním partnerem hokejového klubu SK Horácká Slavia Trebíč je Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP)

Společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) a hokejový klub SK Horácká Slavia Třebíč oznámily dohodu o generálním partnerství

Smlouvu o spolupráci s klubem přijel podepsat osobně i generální ředitel korejské KHNP, Jae-hoon Chung

Třebíč – 18. září – Společnost Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP), uchazeč o dostavbu českých jaderných elektráren, se dnes stala generálním partnerem hokejového klubu SK Horácká Slavia Třebíč. A-tým klubu hraje v současnosti českou Chance ligu. Prezident a generální ředitel KHNP Jae-hoon Chung dnes podepsal dohodu o sponzoringu s generálním ředitelem Horácké Slavie Karlem Čapkem.

Slavnostního podpisu se zúčastnil také starosta Třebíče Pavel Janata, předseda Energetického Třebíčska Vítězslav Jonáš či předseda Okresní hospodářské komory Třebíč Richard Horký.

„Je pro nás čest spojit se s jedním z nejslavnějších a hlavně nejtradičnějších sportovních týmů v regionu. Věřím, že i naše podpora pomůže třebíčskému hokeji navázat na jeho 90letou historii a přispěje k mnoha sportovním úspěchům v této i nadcházejících sezonách,“ řekl prezident a generální ředitel KHNP, Jae-hoon Chung.

„Jsme potěšeni, že společnost Korea Hydro & Nuclear Power se stala významným partnerem našeho Sportovního klubu Horácká Slavia Třebíč a zimní stadion ponese název KHNP ARENA. Je to velký přínos pro rozvoj našeho hokeje po všech stránkách,” uvedl generální ředitel SK Horácká Slavia Třebíč, Karel Čapek.

Partnerství s klubem SK Horácká Slavia Třebíč je součástí soustavné podpory Třebíče a celého kraje společností KHNP. Ta se zapojila například do srpnového dobrovolnického programu. 24 korejských studentů a 10 zaměstnanců KHNP v rámci něj působilo v třebíčských neziskových organizacích, podílelo se na kulturním programu pro seniory či děti a pomáhalo s údržbou hokejového a fotbalového stadionu. Podobně pomáhala KHNP v kraji v loňském roce, kdy poskytla hmotnou pomoc i kapacitu 36 dobrovolníků z řad korejských univerzit a zástupců KHNP celkem 12 zařízením a neziskovým organizacím.

„Máme radost, že se můžeme podílet na takto smysluplných projektech a jsem přesvědčený, že v budoucnosti nalezneme další příležitosti, jak může KHNP přispět k rozvoji Třebíče i celého regionu,“ řekl Chung.

O dlouhodobém partnerství mezi Koreou a Českem vypovídají i další dvě sportovní události, které se odehrály během loňských Olympijských her v Pyeongchangu. Jednou z nich bylo setkání českých a korejských fanoušků při promítání vzájemného hokejového zápasu s účastí korejského velvyslance. Krátce poté pak podpořilo bezmála 200 korejských fanoušků český tým přímo na stadionu Gangneung při zápase se Švýcary. Skupina bezmála 200 z nich se vydala podpořit český tým v zápase proti Švýcarsku. Skoro všichni fanoušci mávali během hry českými vlajkami a někteří na sobě měli dokonce dresy našeho kapitána Martina Erata či legendy Jaromíra Jágra.


Podpis smlouvy s firmou KHNP pro nás znamená stabilitu, zní z Horácké Slavie

K podpisu smlouvy se vyjádřil obchodní manažer třebíčského hokejového klubu Daniel Šlapák, který za klub vedl jednání s novým generálním partnerem firmou KHNP (Korea Hydro & Nuclear Power), která je jedním ze zájemců o dostavbu elektrárny Dukovany.

„Podpis smlouvy s novým generálním partnerem znamená pro náš klub jedním slovem stabilitu. Pořád nesmíme zapomenout, že ekonomická situace klubu není jednoduchá, tak jako téměř ve všech klubech v republice se rozpočet skládá každý rok velmi těžko. Proto jsme velice rádi, že se nám podařilo toto partnerství uzavřít, a doufáme, že bude úspěšné pro obě strany a že obě strany z toho budou profitovat,“ přeje si obchodní manažer Horácké Slavie Daniel Šlapák.

„Smlouva je podepsaná na jeden rok s opcí s tím, že je zde perspektiva i do dalších let. Obě strany si přislíbily, že spolupráce může být i víceletá, nicméně jsou zde vlivy, které ani náš klub ani náš nový partner neovlivní. Tím je samozřejmě výběr dodavatele pro dostavbu jaderných elektráren ze strany vlády České republiky,“ doplnil Daniel Šlapák.

Firma KHNP se stala generálním partnerem, což znamená, že do rozpočtu Horácké Slavie přispěje významnou částkou, a zařadila se tak mezi největší partnery Horácké Slavie vůbec. Není to ale tak, že by byla jediným generálním partnerem. Tím i nadále zůstává Skupina ČEZ i město Třebíč.

„Za dlouhodobou spolupráci se Skupinou ČEZ jsme samozřejmě moc rádi. Jednáme o ní každý rok, hledáme nové formy spolupráce, obsah smlouvy a případné navýšení částky pro Horáckou Slavii. Za otevřenost těmto jednáním ze strany lidí z Jaderné elektrárny Dukovany jsme velice rádi. Trošku jiná je situace u firmy MANN+HUMMEL, která už nebude generálním partnerem, nicméně jsme se dohodli na pokračování další spolupráce v jiném rozsahu,“ vysvětluje Daniel Šlapák, že generálním partnerem klubu zůstává nejen město Třebíč, ale i Skupina ČEZ.

V podobném duchu hovořil i generální ředitel Horácké Slavie Karel Čapek.

„Dnešní den je pro nás významný a já věřím, že je to začátek spolupráce, která nám dovolí posunout se v hokeji trošku výše, a to jak v zabezpečení mládeže, tak dospělých. Věřím, že najdeme společná témata, jak rozvíjet náš klub ve spolupráci s firmou KHNP. Doufáme, že dnešní podpis smlouvy je prvním krokem v delší spolupráci. Firma KHNP bude po městu Třebíč jedním z největších partnerů našeho klubu, což je jistě významné postavení. Věřím, že našemu partnerovi zabezpečíme patřičnou propagaci, což by se mělo promítnout i do zabezpečení našeho klubu. Dobře víte, že chceme náš stadion celý rekonstruovat, což jsme i našemu novému partnerovi nastínili. Třeba i to bude předmětem naší další, věřím, že oboustranně prospěšné spolupráce,“ přeje si první muž Horácké Slavie Třebíč, generální ředitel Karel Čapek.


O společnosti KHNP

KHNP je státem vlastněná společnost s více než 40letou tradicí ve výstavbě a provozování jaderných a vodních elektráren. Jako jeden z lídrů jaderného energetického průmyslu ve světě spolupracuje na projektech a je spolehlivým dodavatelem jaderných reaktorů. Firma v současnosti provozuje 24 jaderných elektráren a dalších 9 buduje ve Spojených arabských emirátech a Koreji. Moderní reaktory generace III+ EU-APR a APR1000 nabízejí nejmodernější prvky pasivní bezpečnosti, ochranu v případě havárie velkého letadla a kybernetické bezpečnosti.

Statistiky

Statistiky

Statistiky

Statistiky

Statistiky

Statistiky

Podobné články

Aktuální zprávy

Další dvě jména na soupisce: Pokračují Matyáš Svoboda a David Michalčuk

před 3 dny
Aktuální zprávy

Fanoušci děkujeme! HST si převzala výhru v projektu Puky pomáhají

11.04.2024
Aktuální zprávy

HST hlásí nové trenéry, oba jsou úspěšní odchovanci klubu

11.04.2024