Menu +

Kamil Pokorný: Podepisujeme další hráče, kostru týmu chceme udržet

Aktuální zprávy
T ř e b í č - Pomalu, ale nezadržitelně se blíží nejen vrchol sezóny, kterým je pro každého hráče i fanouška play off, ale také konec přestupního termínu. Vedení Horácké Slavie nespí a už s předstihem podepisuje hráče i na další ligový ročník. Povídání o situaci na přestupním trhu a hodnocení prvních tří čtvrtin soutěže přineseme v rozhovoru s trenérem Kamilem Pokorným ve čtvrtek po utkání s Prostějovem, které právě třetí čtvrtinu Chance ligy uzavře.
Sdílejte článek
 

Ale nyní už rychle k aktuálním novinkám z kádru Horácké Slavie, které nám sdělil právě Kamil Pokorný, do jehož gesce, společně s předsedou klubu Martinem Svobodou jednání s hráči spadají.

“Jako každou sezónu, i letos nespíme a vedeme jednání s hráči. Kostru týmu chceme zachovat i pro další sezóny a proto už nyní podepisujeme smlouvy nebo uplatňujeme opce. Nejnověji jsme podepsali dvouletý kontrakt s kapitánem Ladislavem Bittnerem, který letos znovu potvrzuje vynikající formu i střelecký instinkt. Podpisem této smlouvy jsme si de fakto pojistili celý první útok, protože Matěj Psota i Martin Dočekal už u nás mají dlouhodobější smlouvy,“ vysvětluje třebíčský lodivod.

Ladislav Bittner

Ladislav Bittner je nejen kapitánem týmu, ale hlavně jeho velkým tahounem. Po příchodu z Benátek nad Jizerou v sezóně 2019 -20 se okamžitě zařadil k základním kamenům třebíčské ofenzivy. Jen pouhý pohled do statistik říká mnohé. V první sezóně, tedy 2019 – 20 nasbíral v základní části v padesáti zápasech 46 bodů /21G/25A) a další dva přidal v play – off. O sezónu později 2020 – 21 odehrál třicet čtyři zápasy základní části se ziskem skvělých čtyřiceti bodů (25G/15A). V tomto ročníku mu jeho 25 gólů v základní části vyneslo i titul nejlepšího střelce celé soutěže. Dalších pět bodů připsal třebíčský kapitán v play – off a to v pěti zápasech. Sezóna 21 – 22 znamenala zisk třiceti bodů (17G/13A) v šestačtyřiceti utkáních a další bod ze čtyř zápasů play – off. Střeleckou fazónu potvrzuje Ladislav také v právě probíhající sezóně. Odehraných 38 zápasů a 29 bodů za sedmnáct gólů a dvanáct přihrávek je velice solidní základ k další úspěšné sezóně. Aktuálně je Bittner na čtvrtém místě v celkovém hodnocení produktivity všech hráčů celé Chance ligy.

Ale to není vše, smlouvy podepsali nebo byly uplatněny opce u dalších stěžejních hráčů. “Jedná se o Radima Ferdu, Davida Michálka a Michala Vodného. I s nimi počítáme pro další sezónu a uplatnili jsme u nich opce nebo podepsali novou smlouvu,“ přidává pro fanoušky jistě pozitivní zprávu sportovní manažer a hlavní trenér týmu mužů.

Radim Ferda

Radim Ferda a David Michálek, to už jsou nerozluční parťáci. Jejich hra je založená především na nezdolné bojovnosti a obětavosti. Pro soupeře jsou velmi nepříjemní a svou aktivní hrou vybojují mnoho přesilovek. Oba ale také umí dát gól a pro tým jsou velkými oporami. Hrát bez nich oslabení, to už si snad ani diváci, ani trenéři nedokáží představit. Zatím co Radim Ferda je naším odchovancem a v Třebíči je doma, David Michálek je odchovancem Havlíčkova Brodu, tedy hráčem z regionu a v Třebíči se už parádně zabydlel. Stejně, jako výše zmíněný Ladislav Bittner u nás v Horácké Slavii kroutí už čtvrtou sezónu. Oba budou třebíčský dres oblékat minimálně i v té další, tedy 2023 - 24.

David Michálek

A posledním podepsaným jménem je Michal Vodný. V Třebíči se poprvé objevil už v sezóně 2014 – 15 v šestnácti zápasech základní části a devíti duelech play -off. Pak si na dva ročníky odskočil do Olomouce, respektive Znojma. Od svého návratu v sezóně 2017 – 18 už je ale stálým členem týmu a postupně se vypracoval na skvělého hráče, nahrávače a hlavu přesilových her. Z bodového hlediska se Michalovi nejlépe povedl ročník 2019 – 20, když v jedenapadesáti zápasech základní části nasbíral skvělých 34 bodů za šestnáct branek a osmnáct asistencí. Velice zajímavá je jeho letošní statistika. 36 zápasů, tři branky a parádních 24 asistencí jen potvrzují, že jde o velmi inteligentního hráče, který ví, kdy a kam poslat puk.

Michal Vodný

Všem zmíněným hráčům přejeme v následujících zápasech a sezónách v třebíčském dresu jen to nejlepší a pevné zdraví.

Podobné články

Aktuální zprávy

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

včera
Aktuální zprávy

Neopakovatelná nabídka, měj doma kousek stadionu i ty

včera
Aktuální zprávy

Jak postupuje rekonstrukce? Připravujeme prodej upomínkových předmětů s částí hrací plochy i stadionu

před 3 dny