Menu +

TRE - MLB 1:4 - Domácí odsoudilo k prohře neproměňování gólových šancí

Reportáže
T ř e b í č - Na třebíčský led tentokrát zavítal celek BK Mladá Boleslav. V první třetině dokázala Horácká Slavia se soupeřem sehrát vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách hřiště. Skóre se ale otevřelo až na začátku druhé třetiny, kdy se prosadil hostující Nouza. Za šest minut přidala Mladá Boleslav zásluhou Sedláka druhou branku. Za domácí snižoval tři minuty po začátku třetí třetiny Milan Přibyl. Dvoubrankový náskok ale hostům navrátil hned za dvě minuty svým druhým gólem Nouza. Domácí se snažili skóre utkání otočit, ale doplatili na neproměňování gólových šancí. Definitivní podobu udělil výsledku hostující Sedlák, který si také připsal druhou branku v zápase. Mladá Boleslav tak vyhrála v poměru 4:1.
Sdílejte článek
 
25.kolo, středa 28.11.2007
TRE TRE
1:40:0, 0:2, 1:2
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 43. Přibyl (Dolníček, Bulička) - 23. Nouza (Bauer), 29. Sedlák (Kuchejda), 45. Nouza (Mikulík, Eiselt), 60. Sedlák (Gombár, Jindra). Rozhodčí: Fraňo - Bejček, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1220. Střely na branku: 25:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Nedvídek - Hrbáček, Sláma L. - Sláma B., Bulička - Kolafa, Kaláb - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Šurek, Zahradník, Nahodil - Matušík, Oliverius, Obdržálek - Kubica, Krätzer, Látal.
BK Mladá Boleslav: Šindelář - Bauer, Jindra, Lukáč, Macháček, Mazanec, Mocek, Tondr - Jaroměřský, Rumpel, Král, Gombár, Nouza, Mikulík, Eiselt, Gajovský, Rod, Handlovský, Sedlák, Kopecký, Kuchejda.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupila Horácká Slavia bojovným stylem. Dobře napadala soupeře a komplikovala mu tak jeho rozehrávku. Přesto si první gólovou šanci vytvořili hosté, když Eiselt našel před bránou volného Sedláka. Michal Nedvídek se stihl přesunout a akci zneškodnit. V 6. minutě si odjel na trestnou lavici odpykat trest domácí Bořek Sláma. Třebíč se připravovala na první větší nápor Mladé Boleslavi. Třebíčský brankář se měl co ohánět. Nejprve se musel vypořádat s tečovaným kotoučem od Královy brusle a poté musel čelit střele Rumpela od modré čáry. Mladá Boleslav si v početní převaze vytvořila několik šancí, přesto i po vypršení trestu skóre zůstalo nerozhodné. V 11. minutě se do přečíslení dostali domácí Oliverius a Matušík. Druhý jmenovaný však pouze trefil brankáře Šindeláře. Po úvodních dvaceti minutách se v Třebíči hrálo bez branek.

V první části jsme branku neviděli, zato v té druhé hned v úvodních minutách. Bohužel pro domácí do jejich sítě. Ve 23. minutě Bauer přihrával a Tomáš Nouza uklidil kotouč do odkryté klece. Horácká Slavia nechtěla zůstat pozadu a okamžitě se vrhla do útočného pásma. Velkou příležitost na vyrovnání spálil Bořek Sláma, jenž stál u okryté klece, ale nedokázal zpracovat přihrávku od Dibelky. Poté domácí podruhé úspěšně ubránili přesilovou hru Boleslavi. Ta si neúspěch v početní výhodě dokázala vynahradit. Ve 29. minutě se kotouče chopil Přemysl Sedlák, který objel domácí klec a našel skulinu mezi tyčí a betony Nedvídka. O totéž se z následného útoku pokusil novic v domácím dresu Obdržálek, leč neúspěšně. Následně promáchl před odkrytou bránou třebíčský Šurek. Hosté se tak po druhé části mohli radovat z dvoubrankového vedení.

Ve 43. minutě promrzlí diváci na třebíčském zimním stadionu pookřáli. Kontaktní branku Třebíče vstřelil Milan Přibyl. Teč z jeho hole prošla přes chumel hráčů od modré čáry až do sítě. Ve 45. minutě se k puku opět dostal Matušík. Tváří v tvář ujížděl na Šindeláře. Ten si k nelibosti domácích připsal další úspěšný zákrok. "Nedáš dostaneš" - za 27 vteřin po Matušíkově tutovce nechala domácí obrana trestuhodně dorazit kotouč do odkryté branky Tomáše Nouzu. Po této brance začali hrát hosté dobře takticky. Bránili střední pásmo, tudíž se do něj domácí probojovávali jen s velkými obtížemi. Bylo jasné že dnes to bude opět bez bodu a to už po čtvrté v řadě a navíc za poslední čtyři zápasy Třebíč vstřelila pouhopouhé dvě branky a to už stojí za zamyšlení. Horáckou Slavii dorazil v poslední minutě utkání brankou na 1:4 Přemysl Sedlák, který tečoval střelu mezi betony brankáře Nedvídka.

Michal Šurek po zápase Třebíč-Mladá Boelslav 1:4

Tisková konference po utkání Třebíč-Mlaá Boleslav



Ohlasy trenérů

Jan Votruba – Mladá Boleslav: "První třetina byla vyrovnaná, ale ve druhé třetině, i když jsme ji vyhráli 2:0, tak si myslím, že jsme udělali několik chyb, které bohudík soupeř nedovedl využít. Ve třetí třetině, i když jsme inkasovali, zlepšili jsme hru v obraně. Věděli jsme, že soupeř nás bude forčekovat a myslím si, že to jsme dobře zvládli. Ze dvou protiútoků jsme dali gól. Třebíč hrála dobře, je to hodně bruslivé mužstvo, ale dnes se jí nedařilo v koncovce."


Josef Horešovský

Josef Horešovský

Josef Horešovský – Třebíč: "Nám se v koncovce nedaří už delší dobu, protože jsme po mnoha minutách dnes dali gól, bohužel jenom jeden. Myslím, že to utkání z naší strany nebylo špatné. Víme, že když přijede mužstvo, které nechce jen bránit, čekat jen na chybu, ale hraje hokej, tak proti němu vždy hrajeme lépe. To utkání by určitě vypadalo jinak, kdybychom proměnili vypracované šance a kdybychom vyrovnali na 2:2. Zápas by určitě dostal daleko větší spád. Tím, že nejsme schopni vrátit se k jednoduché hře a časté střelbě na bránu a vymýšlíme střely snad až z brankoviště, tak tím se v tom ještě více patláme. Až hráči tohle pochopí, že je potřeba se vrátit k těm základním a nejjednodušším prvkům, jednoduché založení akce, jednoduchý přechod středního pásma a velmi jednoduché zakončení, tak se hra srovná a vrátí se do podoby úspěšné. Teď se hráči snaží něco vymýšlet a přidávat do hry stále něco navíc, jakousi přidanou hodnotu.
Obdržálek i Šúrek jsou dobří bruslaři, s mužstvem se teprve seznamují, takže na jejich hodnocení je brzy, počkáme s ním několik zápasů. Myslím však, že do mužstva zapadli dobře.
Hráče k jednoduchosti nabádáme stále, někdy se to podaří, někdy jsou možnosti, jak hráče přinutit, a někdy jsou i hráči takoví, že to rádi pochopí a vyjdou vstříc. Je na nás trenérech, abychom se s tím potýkali."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024