Menu +

TRE - HBR 4:3: V prvním derby Vysočiny vydřela Třebíč výhru

Reportáže
T ř e b í č - K prvnímu derby na domácím ledě nastoupili hráči Horácké Slavie proti celku Rebel Havlíčkův Brod. Diváci mohli vidět vyrovnaný hokej, zejména v první třetině, ve které se však ani jednomu z týmů nepodařilo skórovat. Prvním střelcem utkání byl Ondřej Látal, který v pětadvacáté minutě překonal Nerudu. Odpověď hostů přišla za necelých pět minut, kdy srovnal Kukla. Rebelové si připravili pro domácí další překvapení hned za dvě minuty, kdy vedení na stranu svého týmu obrátil Roháčik. Vyrovnání se domácí dočkali až v pětačtyřicáté minutě, když se trefil Dolníček. O osm minut později vrátil domácí do vedení Handlovský. Za necelou minutu se ale Rebelům podařilo opět vyrovnat. Gól, který rozhodl o výhře domácích vstřelil v 56. minutě Tomáš Mertl. Ani napínavá přesilovka 6 na 4, v závěru utkání, nepomohla Havlíčkovu Brodu zvrátit vítězství domácích.V článku najdete audiozáznam tiskové konference.Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
11.kolo, středa 11.10.2006
TRE TRE
4:30:0, 1:2, 3:1
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 25. Zahradník (Látal, Čech), 45. Dolníček (Mertl), 53. Handlovský (Oliva, Pšurný), 56. Mertl (Dolníček) - 29. Kukla (Roháčik), 30. Roháčik (Kukla), 54. Kubeš (Žák). Rozhodčí: Smeták - Pala, Jureček. Diváci: 650. Vyloučení: 12:11, navíc Luňák, Vomela (oba TRE), Endál (HBR) všichni 10 min. OT, Látal (TRE) do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 29:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Ščerban, Rehák, Hrbáček, Vomela, Dvořák, Šefčík - Laš, Dolníček, Mertl, Handlovský, Oliva, Pšurný, Čech, Zahradník, Látal, Nahodil, Korotvička.
BK Havlíčkův Brod: Neruda - Kolář, Roháčik, Charousek, Vašíček, Procházka, Šulc, Jelínek A., Kubeš, Žák, Čermák, Fábry, Varga, Endál, Kukla, Jelínek P., Kreuzer, Polák, Hadrava, Kubát.

Komentář k zápasu

Kdo přišel ve středečním podvečeru zhlédnout utkání domácí Horácké Slavie Třebíč s hostujícími Rebely z Havlíčkova Brodu, ten jistě nelitoval. Před večerním reprezentačním fotbálkem si diváci užili dramatického hokeje plného zvratů, vyloučení, jiskření na ledě i v ochozech. Svůj podíl na vývoji utkání měl i hlavní sudí, jehož píšťalka se nad zákroky hráčů rozezvučela celkem třiadvacetkrát a za celé utkání rozdal 93 trestných minut. Na některými jeho výroky kroutily hlavami obě poloviny střídaček.

Do první výraznější šance zápasu se při vlastním oslabení dostal v sedmé minutě domácí Handlovský, Neruda však jeho brejk zlikvidoval. O minutu později čaroval v útočné třetině hostů Mertl, když si překrásně obhodil obránce, proklouzl za jejich záda, leč při zakončení mu v poslední chvíli puk sklouzl z hole. Záhy nato byl ve velké šanci Dolníček a hosté nebezpečnou situaci vyřešili jen za cenu posunutí vlastní brány, což bylo potrestáno vyloučením. Slavistům se tak nabídla přesilová hra v délce 30 vteřin, ale z tlaku nic nevytěžili. K ojedinělé akci Havlíčkobrodských se odhodlal v 11.minutě Žák, který střelou zleva vyzkoušel tvrdost Luňákových hrudních chráničů. V minutě patnácté však byli v šanci opět domácí. To Čech přihrával před bránu Zahradníkovi, ten jen těsně minul a o pár vteřin později byl v další brankové příležitosti oddělen od puku nedovoleně, což vedlo k další výhodě Třebíčských. Tu se pokoušel využít Handlovský, Neruda však strážil svoji klec spolehlivě. Na konci první části se do přečíslení dostal hostující Jelínek, ale také Luňák odcházel do šaten s čistým kontem. První třetina se hrála převážně pod taktovkou domácího celku, a to zejména zásluhou většího počtu přesilových her. Domácí si vytvořili několik gólových šancí, neproměnili však žádnou, a tak fanoušci obou týmů museli čekat na první úspěšný zásah do druhé třetiny.

Prvním gólmanem, který kapituloval byl v čase 24:53 zkušený Neruda. První střelu vyslanou Zahradníkem ještě stačil vytlačit, ale na jeho dorážku už nedosáhl. Asistenci si připsal Látal s Olivou. Pak se do série tutovek dostali Brodští, ale ani Čermákovi ani žádnému z jeho spoluhráčů se puk do poloprázdné brány zasunout nepodařilo. Z dalšího protiútoku propadl domácí bek, ovšem na druhé straně se z přečíslení neprosadil Jelínek. Ve 28.minutě dostali hosté příležitost 39 vteřin hry 5:3. Trvalo jen 14 vteřin a svoji šanci využili. Pětice Rebelů dokonale rozložila prořídlé třebíčské obrané řady a Kukla sám propálil zblízka Luňákovy betony - 1:1. Další nedisciplinovanosti se dopustili Třebíčští o dvě minuty později, to když byl Látal vyloučen na 5 min. za kopnutí do soupeře. Slavisté opět museli do tří a třičtvrtě minuty se měli bránit přesile dvou mužů v poli. Ta však netrvala dlouho, protože Brodští nabídnutou výhodu záhy proměnili a ujali se vedení 1:2. Exekutorem druhé branky byl obránce Roháčik, jehož nechytatelná střela od modré prošla houští těl a zastavila se až v Luňákově síti. Jelikož však pětiminutová přesilovka měla pokračovat ještě dále, vyžádal si trenér Horácké Slavie pro své svěřence oddechový čas a během třiceti vteřin se jim snažil naordinovat recept, jak ve zbytku oslabení hrát. Hosté byli i nadále v přesile, ale výhodu se jim přetavit v další gól již nepovedlo. Ve 38. minutě se výhoda dvou hráčů v poli naskytla také domácím, ale ti během třiceti vteřin vyslali na Nerudu jen dvě tvrdé Ševčíkovy střely od modré. Ještě těsně před druhou sirénou nadělala Luňákovi hodně starostí teč Žáka. Druhá část byla, k radostí zhruba třicítky přítomných havlíčkobrodských fandů, v režii hostujícího celku a ti odcházeli do kabin s jednou brankou navrch.

Třetí dějství mělo rozhodnout dramatický duel. Ve 44.minutě dostali domácí šanci vyrovnat při další početní výhodě 5:3. Před Nerudou rozpoutali hotové peklo, kdy nejdříve neuspěl Dolníček, poté Laš hledal před bránou lépe postaveného Mertla a brankou skončila až Mertlova střílená přihrávka, kterou za záda bezmocného Nerudy tečoval Dolníček - 2:2. Třebíč se znovu dostala do zápasu a měla herní převahu. V polovině třetí části si Zahradník šikovně obhodil beka, ale brodský gólman držel remízový stav. Ten však netrval dlouho a v čase 52:47 překonal Nerudu efektní střelou Handlovský. Domácí publikum ožilo a oslavovalo obrat výsledku, zatímco hostující fandové lkali nad ztraceným vedením. Stav 3:2 však netrval dlouho a po půlminutě vylétli nad hlavu ruce příznivců Havlíčkova Brodu. Ti opěvovali Kubeše, který se nikým neatakován vydal na pouť po modré čáře a ve správný čas vystřelil a puk prošel vším, včetně Luňáka. Atmosféra na stadionu opět zhoustla. Ani toto „patové“ skóre na ukazateli nesvítilo dlouhou dobu. V čase 55:49 se po chybující rozehrávce hostů chopil kotouče v útočném pásmu Mertl, najel si až k Nerudovi a brilantně provedenou střelou pod víko nedal dlouholetému třebíčskému gólmanovi šanci - 4:3. Poslední příležitostí Rebelů k vyrovnání byla další přesilová hra 5:3, trvající 13 vteřin v poslední minutě zápasu. Tu poté ještě prodloužili v power-play 6:4, ale ani jejich velký závěrečný nápor ke vstřelení branky nevedl, a tak všechny tři body pro tentokrát zůstaly na třebíčském ledě.

Tisková Konference



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – Havlíčkův Brod: Do zápasu jsme vstoupili špatně. Skóre 0:0 po první třetině byla Nerudova zásluha. Domácí šli do tlaku, měli tam přesilovky díky našemu špatnému bruslení, ale ve druhé třetině byli domácí nedisciplinovaní a my jsme zápas dokázali otočit. Pokyn mezi druhou a třetí třetinou byl jasný, bude to o disciplině, nesmíme faulovat, hrát co nejvíc pět na pět a být trpěliví. Bohužel se tak nestalo. Ve třetí třetině jsme byli málo disciplinovaní, soupeř z přesilovky srovnal a desítka Endála nám rozhodila sestavu. Takhle se to nemůže hrát, protože domácí pak ten zápas otočili a My už jsme pak neměli čas něco s tím udělat, i když v závěru ještě šance byla, ale to vyjde jenom někdy. Nám to vyšlo minule doma s Hradcem, dneska už ne.

Jiří Otoupalík – Třebíč: Musím zopakovat kolegova slova. První třetinu jsme měli tlak, hráli jsme dobře a měli jsme spoustu šancí. Skvěle tam chytal brankař Neruda. Když jsme dali gól a měli jsme několik dalších šancí, tak jsme neskutečnou nedisciplinovaností úplně vypadli ze hry. Soupeř toho okamžitě využil, šel do vedení a utkání v ten moment bylo na vážkách. Na hráče jsme apelovali aby začali hrát disciplinovaně a vůlí a morálkou se nám povedlo utkání zvrátit, přestože jsme šli do vedení ale Havlíčkobrodští ještě vyrovnali na 3:3. Ještě jsem dali vítězný gól a za tu poslední třetinu musím mužstvu poděkovat. Je možné, že někteří hráči byli přemotivovaní a proto se dopustili takových zkratů.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024