Menu +

TRE - HAV 6 : 2 - Pantheři škrábali jen druhou třetinu

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia se tentokrát na svém ledě utkala s celkem HC Havířov Panthers. Od začátku utkání byli domácí lepším týmem, což také potvrzovalo skóre utkání, které bylo po první třetině velice příznivě nakloněno třebíčskému týmu - 3:0. Druhou třetinu se podařilo domácím začít opět gólem. Pak se ale Pantheři probrali a dvěma góly dokázali snížit skóre na 4:2. Do poslední třetiny vstoupili domácí opět výborně. Na 5:2 upravoval svým druhým gólem v utkání Tomáš Mertl. Na konečných 6:2 pečetil střelou Dolníček. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
19.kolo, pondělí 6.11.2006
TRE TRE
6:23:0, 1:2, 2:0
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Mertl (Dolníček, Ščerban) 10. Sláma (Dvořák) 18. Handlovský (Pšurný, Oliva) 22. Pšurný (Hrbáček) 44. Mertl (Dolníček, Ščerban) 48. Dolníček (Mertl) - 24. Štach (Mikšan) 32. Sedlák (Mikšan). Diváci: 650. Rozhodčí:: Šír - Klein, Dřínovský. Střely: 37:26.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Valent (Luňák) - Ščerban, Rehák, Bulička, Hrbáček, Vomela, Šefčík, Dvořák, Sláma - Laš, Dolníček, Mertl, Handlovský, Oliva, Pšurný M., Čech, Zahradník, Látal O., Přibyl, Bula, Buček.
AZ RESIDOMO Havířov: Masný (18.Novotný) - Galvas, Balčík, Ovčačík, Klimeš, Peštuka, Vavruša, Štach, Zientek, Rozum, Fadrný, Fink, Mikšan, Lipina, Sedlák, Steber, Zdeněk, Heider, Lhotský, Sikora, Brynecký.

Komentář k zápasu

Už ve druhé minutě způsobil před hostujícím gólmanem Masným rozruch zvláštně odražený puk od mantinelu, ale ani Čech ani Zahradník šanci nezužitkovali. O dvě minuty později, po chybě domácí obrany, se dostali do přečíslení hosté, třebíčský Valent vytáhl puk svými betony mimo klec. První změna skóre přišla v čase 7:07, když domácí využili přesilovou hru a Tomáš Mertl nadvakrát překonal Masného - 1:0. Minutu na to se na Valenta řítili Sedlák s Lipinou, avšak třebíčský gólman čaroval a změnu stavu nepřipustil. Překvapivý gól přišel přesně na začátku desáté minuty, když domácí střídali a obránce Lukáš Sláma nemaje komu přihrát, prudce vystřelil na Masného klec a trefil přesně do horního růžků - 2:0. Ve 12.minutě vodil puk v obranném pásmu hostů Brynecký, jeho finální pokus však postrádal patřičnou účinnost. Velkou šanci na snížení měli hosté v minutě šestnácté. To se u levé Valentovy tyče objevil zcela nekrytý Fink a pokoušel se zakončit. I tentokrát zůstal domácí mág nepřekonán, neboť Fink nastřelil jen boční síť třebíčské svatyně. Třebíčská mašinka v tuto část zápasu šlapala lépe, ale šance Přibyla či Handlovského zůstaly nevyužity. Další nečekaný gól přišel právě z hole Lukáše Handlovského, který si párkrát přihrál o konstrukci branky a posléze zakončil - 3:0. To již bylo mnoho na psychiku brankáře Masného, a proto se nechal vystřídat Markem Novotným. V konci třetiny měl ještě solidní příležitost v brankovišti osamocený Mertl, ale puk měl na dlouhou hůl, a tak ani na několikátý pokus skóre domácích nenavýšil a mužstva odcházela do kabin za stavu 3:0.

Do druhé části vstoupili lépe Třebíčští, neboť už v čase 21:21 tečoval Hrbáčkovo nahození za záda Novotného Michal Pšurný - 4:0. Hosté však nesložili zbraně a od tohoto okamžiku byli až do konce druhé třetiny lepším týmem. Svou převahu přetavili v gól už ve dvacáté čtvrté minutě, když domácí potrestali ve vlastním oslabení. Panteři se dostali do přečíslení a puk vystřelený Mikšanem vyrazil Valent jen na čepel Lubomíra Štacha, který nezaváhal a snížil na 4:1. Od tohoto okamžiku byla Třebíč pod permanentním tlakem. Několikrát se musel činit Valent, ať už tváří v tvář Štachovi či dělovce Gavlase. V 31.minutě se třebíčskou obranou proháněl Fadrný a na jeho střelu vytáhl třebíčský muž v masce ukázkový semafor. Náporu však Slavisté neodolali dlouho, a když na časomíře svítil čas 11:31, byl stav 4:2. Před třebíčskou klecí se prosadil důrazný Přemysl Sedlák, který na několikrát zužitkoval přihrávku Mikšana. Ihned poté si Třebíčští vyžádali oddechový čas. Jednu z mála šancí domácích zastavila havířovská obrana, to když se Pšurný šikovně prosmýkl kolem obránce, ale jednou rukou zakončit nedokázal. V 39.minutě šli domácí do tří a minuta a půl v dvojnásobném oslabení byl prubířský kámen jejich obrany. Ačkoliv byli Slavisté dlouhou dobu pod výrazným tlakem, žádná střela za záda pozorného Valenta nepronikla. Nad některými zákroky kroutili hlavou například Klimeš či Ovčačík. Do konce druhé třetiny už se skóre neměnilo a domácí odcházeli do šaten s dvougólovým náskokem.

Panteři nastupovali ještě do třetího dějství s třicetisekundovou možností dvojnásobné přesily, leč ani tentokrát úspěšní nebyli. V 44.minutě dostal ideální přihrávku do brejku Tomáš Mertl, unikl obraně, chladnokrevně si položil brankáře a zkušeně zasunul - 5:2. Asistenci si připsali Dolníček se Ščerbanem. Mertl si svůj druhý gól náležitě užíval. I na další změně skóre se v podílel agilní třebíčský forvard Mertl. Nejdříve zavezl puk do třetiny, ale při pokusu o kličku o něj přišel - zmocnil se ho však David Dolníček a puk trefil do sítě dezorientovaného Novotného - 6:2. Domácí i nadále pokračovali v nátlakové hře a Pantery do ničeho nepouštěli. Šanci na zvýšení výsledku dostali Slavisté ještě ve 52. minutě, když hráli s výhodou dvou mužů v poli. Tentokrát musel předvést své umění havířovský gólman, když zasahoval proti dobývání Čecha a měl i trochu štěstí, ve chvíli kdy ležel bezmocný na ledě a Rehák přestřelil odkrytou klec. Třebíč měla v závěru ještě několik šancí, ale jako poslední si na puk sáhl Michal Valent a zlikvidoval gólovku Fadrného.



Ohlasy trenérů

Pavel Folta – Havířov: Domácí měli od začátku zápasu převahu. My jsme s nimi nestíhali bruslit hlavně v obranném pásmu. Celé mužstvo Třebíče je fyzicky velice zdatné a my jsme se nesrovnali s jeho důrazem před bránou. Z toho pak pramenily fauly a domácí ty přesilovky svým důrazem před bránou dokázali využít. Ve druhé třetině jsme se dostali do hry a snížili jsme ze stavu 4:0 na 4:2. Zlomem bylo, že jsme nevyužili přesilovku pět na tři. Tam kdybychom dali gól, tak se s utkáním dalo ještě něco dělat. Pátý gól naše mužstvo definitivně zlomil. V přesilovce jsme hráče nabádali k tomu aby beci stříleli a útočníci aby hráli stejným způsobem jako domácí, tedy důrazně před bránou, ale my na to buď nemáme hráče, nebo to nechtějí plnit. Důraz před bránou nám prostě chybí.

Jiří Otoupalík – Třebíč: Vedení 3:0 po první tetině pro nás bylo příjemné, i když ten výsledek se nerodil zas tak lehce. Na začátku třetí třetiny jsme dali čtvrtý gól a asi v hlavách hráčů byl ten zápas už rozhodnutý. Následující vývoj tomu i odpovídal. Zase jsme ve vlastní přesilovce dostali gól, hodně jsme vypadli ze hry, dostali jsme druhou branku a o utkání jsme se museli bát. Zlomovým okamžikem bylo to, že jsme bez obdržené branky uhráli oslabení tří proti pěti. Pak se nám podařilo dát další góly a utkání jsme dotáhli do vítězného konce. V oddechovém čase po druhé obdržené brance jsme hráčům zdůrazňovali, že utkání končí až po šedesáté minutě, a že se musíme stále soustředit na sto procent. Připomínali jsme, že soupeř se do nás musí nutit a my můžeme čekat na jejich chyby.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024