Menu +

TRE - KOM 1:0 - Vyhasnutí Komety zařídil junior Marek Kundela, zazářila hvězda Michala Valenta

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia přivítala v sobotním podvečeru ambiciózní Kometu Brno. Ta byla také, zejména v druhé polovině zápasu, hokejovější a vytvořila si chvílemi až drtivý tlak, ale Třebíčské držel svým výkonem famózní Michal Valent. Jediný gól zápasu, a vůbec svůj první prvoligový gól mezi muži, vstřelil ve druhé třetině junior Marek Kundela. A jelikož se Kometa ani ve třetí třetině neprosadila, vyhrála Třebíč nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Pod komentářem najdete fotografie z utkání.
Sdílejte článek
 
21.kolo, sobota 11.11.2006
TRE TRE
1:00:0,1:0,0:0
KOM KOM
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Kundela (Dolníček, Ščerban). Rozhodčí: Kubeš - Tomáš Prchal,Radim Prchal. Vyloučení: 5:4, navíc Černý (KOM) 10 min. + do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3275. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 1:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Valent - Ščerban, Rehák, Bulička, Sláma, Vomela, Šefčík, Dvořák, Hrbáček - Kundela, Dolníček, Mertl, Oliva, Květoň, Gulaš, Čech, Zahradník, Látal, Přibyl, Bula, Buček.
HC Kometa Brno: Maláč - Malena, Lhotský, David, Špelda, Vyhlídal, Martínek, Moskal, Brančík, Černý, Barus, Hruška, Obdržálek, Sojčík, Hruška, Appel, Staněk, Šúrek, Hodek.

Komentář k zápasu

Hostuící Kometa zahrozila již ve 12. vteřině zápasu. Moskal najížděl sám na brankáře Valenta, který Moskalovi vypíchnul kotouč a šance byla zlikvidována. Z následného protiútoku vypálil na Maláče Lukáš Květoň. Střela byla však z ostrého úhlu a brněnský brankář střelu chytil. Ve 4. minutě zkusil domácího Valenta od modré čáry Rostislav Malena, ale Valent opět ve střehu. V 7. minutě byl po faulu na domácího Davida Dolníčka vyloučen hostující David. Kometa domácí Horáckou Slavii téměř k ničemu nepustila a ubránila se prvnímu oslabení. Atraktivní hokej plný šancí pokračoval i nadále. Tentokrát se dostal k tvrdé střele po kličkování domácího Mertla kapitán Horácké Slavie Bedřich Ščerban. Ale i s jeho dobrou střelou si Maláč poradil. V 15. minutě dostali možnost přesilové hry také hosté z Brna. Kometa nebezpečně obléhala branku Valenta. Přesto největší šanci měli domácí. Třebíčský Gulaš najížděl osamocený na Maláče. Jeho nepovedenou kličku do bekhendu hostující brankář vyškrábl betonem. V 19. minutě vypálil od modré Jiří Oliva, ale Maláč byl i tentokrát úspěšný. Po napínavé a na šance bohaté první třetině přišel jak pro hráče, tak pro fanoušky oddech v podobě přestávky.

Jediná branka zápasu se zrodila v čase 20:46. David Dolníček zavezl kotouč do útočného pásma, přihrál Ščerbanovi, ten tvrdě vypálil. Jeho pokus však ještě Maláč vykryl, ale u pravé tyče brněnské branky stál volný Marek Kundela, který nezaváhal a rozjásla tak většinu velmi slušně zaplněného zimního stadionu. Ve 25. minutě vypálil nebezpečně Bulička, jeho střela těsně minula hostující klec. Ve 27. minutě se ocitl volný před Valentem hostující Hruška, Valent vytáhl proti jeho kličce parádní zákrok, díky kterému Třebíč stále vedla. Ve 28. minutě byl za napadení potrestán menším trestem domácí Buček. Kometa tak měla další hru v početní převaze. O minutu později se Horácká Slavia ocitla pod velkým tlakem soupeře. Nikomu z domácích se nepodařilo vyhodit kotouč pryč z obranného pásma. Ani hostující Brančík s Černým nedokázali překonat výborně chytajícího Valenta. Stále při oslabení Horácké Slavie zahrozil střelou přes obránce Lukáš Květoň, Pavel Maláč pohotově srazil betony a kotouč ukryl. Ve 36. minutě třebíčský Gulaš prostřelil brněnského Maláče, který dokázal kotouč ve vzduch zázračně chytit do své lapačky. V poslední minutě druhé části se hostující Kometa snažila zamknout domácí do jejich obranného pásma, Třebíč se ale ubránila. Po druhé siréně se do šaten odcházelo stále za stavu 1:0 pro Horáckou Slavii Třebíč.

Ve 44. minutě byl s kotoučem za domácí klecí hostující Hruška. Zkusil Valenta překvapit a zasunout kotouč k levé tyči. Valent byl však pozorný a prostor u levé tyče si pohlídal betonem. Ve 45. minutě odchází jeden z domácích opět na trestnou lavici a Kometa se chystá k velkému náporu. Serii střel na domácí branku chytá Valent a Horácká Slavia se dokázala osvobodit. Následné zakládání útoku hostů zastavilo postavení mimo hru. Ve 49. minutě se třebíčskou obranou prodral Brněnský Barus. Jeho tvrdé zakončení končí v náručí Michala Valenta. V 51. minutě pálí v útočném pásmu na Valenta Černý, i přes rozhozenou obranu Valent opět ukryl kotouč ve své výstroji. Po velkém tlaku Brna si v 52. minutě vyžádala domácí lavička oddechový čas. Na Valenta opět nebezpečně pálí Brněnský Hodek. Michal Valent tentokrát vytáhl parádní semafor svoji lapačkou. V 57. minutě zkoušel prověřit hostujícího Maláče Mertl, jeho střela míří vysoko do ochranné sítě. V 59. minutě si pro změnu oddechový čas vyžádali hosté, aby se nadechli k závěrečnému náporu. Kometa to zkoušela bez brankáře. Největší šanci měl Černý, to už hostující fanoušci zvedali ruce nad hlavu, ale Valent měl kotouč ukrytý pod svým tělem. Horácká Slavia se ubránila náporu Brna a mohla slavit vítězství hlavně díky výborně chytajícímu Michalu Valentovi a bezchybně hající obraně.



Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo – Kometa: Soupeř nám přerušil jedenáctizápasovou sérii, v níž jsme pokaždé bodovali. Samozřejmě jsme věděli co nás tady čeká, Třebíč teď hraje velice dobře a navíc dnes byla posílená. První třetinu byla Třebíč lepší, ale myslím si, že ve druhé a obzvláště ve třetí jsme domácí zamkli. Třebíčští sice měli pár brejků, ale otřepaná fráze říká, že když nedáte gól, nemůžete vyhrát a nám se dnes vstřelit branku nepodařilo.

Jiří Otoupalík – Třebíč: My jsme si naopak sérii prodloužili. Máme teď pět zápasů po sobě, ve kterých jsme dokázali bodovat, což je pro nás velice dobré. Myslím, že utkání to bylo velice dobré, před perfektní diváckou kulisou. Z naší strany bylo vítězství podloženo vynikajícím výkonem brankáře Valenta a velkou vůlí, bojovností a touhou našich hráčů to utkání vyhrát. Jsme rádi, že se nám to povedlo. Od půlky druhé třetiny, kdy jsme měli několik zbytečných vyloučení se Kometa dostala nahoru a její tlak pokračoval i ve třetí třetině. V některých momentech jsme se navíc zbytečně pouštěli do útoku a snažili jsme se to utkání rozhodnout, což bylo naprosto zbytečné. Proto jsme si vzali oddechový čas aby si hráči odpočinuli a abychom to utkání dotáhli do vítězného konce.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024