Menu +

TRE - MLB 3 : 1 : O vítězství domácích rozhodla až poslední minuta zápasu

Reportáže
T ř e b í č - Ve třiadvacátém kole první ligy ledního hokeje přivítali třebíčští hráči na svém ledě souseda z tabulky - klub BK Mladá Boleslav. Od začátku utkání předváděla obě mužstva vyrovnané výkony, ani jedno z nich ale nenašlo štěstí v koncovce. Změna skóre přišla až na začátku druhé třetiny, kdy se prosadili hosté. Domácí ale dokázali za necelou minutu vyrovnat. I nadále hrály obě mužstva vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách. O výsledku rozhodla až poslední minuta zápasu, kdy vítězství na stranu Třebíče přiblížil Denis Rehák a gólem do prázdné brány pak ještě stejný hráč zpečetil tříbodovou výhru domácích, kteří se svému soupeři v tabulce dotáhli už na pět bodů. Ve strhujícím závěru si tak Horácká Slavia vybojovala výhru v poměru 3:1. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
23.kolo, sobota 18.11.2006
TRE TRE
3:10:0, 1:1, 2:0
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 23. Laš (Mertl, Ščerban), 60. Rehák ( Ščerban, Mertl), 60. Rehák (Ščerban, Dolníček) - 22. Piecha (Krupka). Rozhodčí: Pešina - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 4:7, navíc Kadlec a Rozsíval 10 minut nesp. chování, Paroulek 5 + do konce utkání - naražení, (všichni MBL). Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 29:33. Diváci: 1520. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Valent (Míča) - Ščerban, Rehák, Hrbáček, Sláma, Vomela, Šefčík, Bulička, Dvořák, Laš, Dolníček, Mertl, Kundela, Oliva, Pšurný M., Čech, Zahradník, Látal, Přibyl, Bula, Buček.
BK Mladá Boleslav: Altrichter (Mařík) - Bauer, Kolda, Ťupa, Jindra, Sláma, Majeský, Výborný, Štrach, Gombár, Zdráhal, Nouza, Kadlec, Koláček, Paroulek, Rozsíval, Piecha, Krupka M., Krupka L., Sýkora, Eiselt.

Komentář k zápasu

Už ve 3. minutě tvrdě vypálil na Michala Valenta Výborný, Valent si s jeho střelou poradil bez problému. V úvodních minutách se hokej odehrával ve středním pásmu. Mužstva si předávala kotouč.V 7. minutě si Horácká Slavia zahrála první přesilovou hru. Na trestnou lavici odešel Mladoboleslavský Jindra. Horácké Slavii se ale přesilovka nepodařila. Největší šanci měl Sláma, který se dravě prodíral obranou hostů. K zakončení se nakonec nedostal. Poté byl na domácí straně vyloučen Marcel Hrbáček. I domácí bránili dobře obranné pásmo a vyhazovali kotouče. V nebezpečné pozici se ocitl hostující Paroulek. Nedokázal ale ideálně zkrotit přihrávku, a tak si s jeho pokusem Valent poradil. Série vyloučených pokračovala i nadále. Tentokrát odešel pykat na dvě minuty hostující hráč. Horácká Slavia se ale v přesilovce trápila. Nedokázala se usadit v útočném pásmu a Mladá Boleslav se i druhé přesilovce soupeře ubránila. V poslední minutě první třetiny zkoušel dorazit kotouč do domácí klece Jindra, ale proti němu stál Valent, který kotouč přikryl svými betony. První třetina tak skončila bez branek.

Ve 22. minutě jsme mohli na zimním stadionu vidět první branku. Bohužel pro domácí fanoušky ji vstřelil Martin Piecha, který zakončil krásnou kombinaci dva na jednoho. Ve 23. minutě odešel na trestnou lavici hostující Krupka. Horácká Slavia Třebíč zlomila prokletí a dokázala vyrovnat v přesilové hře. Nahození Tomáše Mertla efektivně tečoval do brány dobře postavený Marek Laš. O tři minuty později byl vyloučen mladoboleslavský hráč a Třebíč měla další početní výhodu, která se o necelou minutu zdvojnásobila. Pětiminutový trest za hrubý zákrok obdržel Paroulek. Horáckou Slavii čekala minutová přesilovka pět na tři. Ve 28. minutě vystřelil na hostujícího Altrichtera David Dolníček. Jeho střela se svezla po brankové čáře ven z branky. Když ani dslouhou dvojnásobnou přesilovku domácí nevyužili, tak přišlo další vyloučení na straně domácích. na trestnou lavici odešel Buček. Mladá Boleslav se snažila probýt se do útočného pásma. Domácí obrana ale pracovala spolehlivě a k žádné větší šanci hosty nepustila. Krátce před přestávkou zkusil Valenta od modré čáry Zdráhal. Valent stál opět na svém místě. Po druhé třetině, která přinesla dvě branky a šance na obou stranách se do šaten odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Překvapit hostujícího Altrichtera se pokusil Mertl. Altrichter měl se střelou mírné problémy, ale dokázal ji bezpečně ukrýt do své lapačky. O chvíli poději už mířil do brejku domácí Mertl, jenže si špatně zpracoval přihrávku a díky hostující obraně okamžitě přišel o puk. Domácí byli ve svém oslabení aktivnější. Vytvořili si několik slibných šancí, žádná ale neskončila za zády hostujícího brankáře. V 50. minutě vypálil z bezprostřední blízkosti na Valenta Kadlec. Jeho střela mířila těsně nad domácí svatyni. Další příležitost si vytvořil Eiselt, který prokličkoval mezi domácí obranou. Michal Valent vytáhl další ze svých výborných zákroků a šanci zlikvidoval. V 54. minutě byla Mladá Boleslav v oslabení. Na trestnou lavico usedl Rozsíval. Velkou šanci měl Mertl, který se ocit v těsné blízkosti před bránkářem. Byl tísněn obránci a zkusil vystřelit na branku bekhendem. Jeho střelu polapil Altrichter do lapačky. O pár sekund později vypálil od modré čáry Denis Rehák. Střela se otřela o tyčku branky. Třebíč dostala svého soupeře pod tlak. Hostující brankář se chystal vyhodit kotouč a vysvobodit tak svůj tým. Přihrávku zachytili domácí hráči na modré čáře. Ani tato šance ale v brance neskončila. Důsledkem drtivého tlaku domácích bylo vyloučení hostujícího Ťupy. Třebíč vycítila, že právě nyní je nevětší šance na to rozhodnout zápas. V čase 59:09 tečoval Rehákovu střelu jeden z obránců hostí a puk prošel až mezi betony hostujícího brankáře a Třebíč slavila branku. Mladá Boleslav se ovšem nehodlala vzdát. Vzala si oddechový čas, aby se pokusila ještě zápas vyrovnat. Již na vhazování ve středním kruhu nastupovalo šest hostujících hráču. Mladá Boleslav hrála bez brankáře. Hosté se usadili v obranném pásmu Třebíče. Třebíčská obrana v čele s Valentem odolala a dvě vteřiny před koncem zápasu korunoval výhru Horácké Slavie Třebíč střelou do prázdné branky střelec veřera Denis Rehák.



Ohlasy trenérů

Petr Haken – Mladá Boleslav: Především musím pogratulovat Třebíči., protože hrála velice dobře a my jsme s tím měli od začátku problémy. Už první třetina ukázala, že to bude vyrovnané utkání, v němž moc branek nepadne. Domácí dobře hrají střední pásmo a dobře zahušťují prostor kolem brány. Rozhodlo to, že jsme v první, nebo druhé třetině neproměnili vypracované gólové příležitosti a neodskočili jsme domácím o víc než jeden gól. Největší naší chybou bylo, že když jsme se dostali do vedení, dostali jsme rychlou vyrovnávací branku na 1:1. V závěru to vypadalo, že buď dáme branku my, nebo to skončí remízou, nakonec ale byla Třebíč šťastnější. Myslím, že rozhodčí Pešina rychlejší a tvrdší zápasy nestíhá. Neříkám, že nás poškodil, ale chyb tam od něj bylo hodně na obě strany. Zbytečně rozkouskoval zejména druhou třetinu.

Jiří Otoupalík – Třebíč: My si těchto tří bodů velmi vážíme, protože z naší strany vázla kombinace a někteří naši hráči nehráli v takové pohodě, jako v minulých zápasech. O to víc se všichni snažili a bojovali. Velmi důležitým momentem bylo, že jsme už za minutu dokázali odpovědět na vedení Boleslavi. Velice dobře opět zachytal Michal Valent. V závěru třetí třetiny jsme si vytvořili tlak a měli jsme i štěstí, že jsme ten druhý gól dali, ale podle mého názoru jsme si to zasloužili. Do Havlíčkova Brodu pojedeme s tím, že chceme vyhrát, ale víme, že to bude derby, ketré vždy bývá vypjaté, takže to rozhodně nebude nic lehkého.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024