Menu +

HBR-TRE 6:3: Třebíč sice třikrát vedla, nakonec odjíždí z Havlíčkova Brodu bez bodu

Reportáže
T ř e b í č - Ve 24.kole zajížděla Horácká Slavia potvrdit svou dobrou formu v derby duelu do nedalekého Havlíčkova Brodu. Hosté se sice třikrát dostali do vedení a zejména po druhém gólu Davida Dolníčka v úvodu třetí třetiny měli našplánuto k dalšímu úspěchu. Rebelům se však poté podařilo strhnout vedení na svou stranu a v samotném závěru odolali tlaku Třebíče a naopak potvrdili své vítězství dalšími dvěma góly do Valentovy sítě.
Sdílejte článek
 
24.kolo, středa 22.11.2006
HBR HBR
6:32:2, 0:0, 4:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Havel (Jelínek P., Kreuzer), 19. Kreuzer (Vašíček), 43. Žák (Kubeš, Kolář), 46. Havel (P.Jelínek), 57. Vašíček, 59. Němec - 1. Dolníček, 14. Mertl, 41. Dolníček (Laš). Vyloučení: 9:8. Využití: 5:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 35:31. Diváků: 2100. Rozhodčí: Froněk - Hauser, Bertlík. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 6:3.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Neruda - Kolář, Drtina, Šulc, Vašíček, A.Jelínek, Procházka, Pavlík, Charousek - Kubeš, Žák, Čermák - Fábry, Varga, Endál - Havel, P.Jelínek, Kreuzer - Němec, Ondráček, Matušík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Valent - Ščerban, Rehák, Bulička, Hrbáček, Vomela, Šefčík, Sláma, Dvořák - Laš, Dolníček, Mertl - Látal, Oliva, Gulaš - Čech, Zahradník, Pšurný M. - Přibyl, Bula, Buček.

Komentář k zápasu

V zápase proti Horácké Slavii Třebíč se v roli hlavního trenéra domácích Rebelů poprvé představil bývalý trenér slávistické mládeže Petr Novotný. Změna na trenérském postu byla na ledě znát. Hráči se chtěli předvést v tom nejlepším světle a to se jim také podařilo. Po vlažném začátku svého soupeře přehráli a dotáhli derby Vysočiny do vítězného konce.

Úvod střetnutí vyšel lépe hostům z Třebíče. Již v 16 vteřině se před Nerudu proháčkoval Dolníček a otevřel skóre zápasu - 0:1. Rebelové dokázali rychle odpovědět. Po vyloučení Laše z 5. minuty využil přesilovou hru dorážkou Jelínkovy střely Havel - 1:1. Po vyrovnání opět převzali iniciativu hosté a Neruda se měl ve své brance co ohánět. V 9. minutě se předvedl skvělým zákrokem proti Zahradníkově střele z blízka a o 2 minuty lapil Gulašovu jedovatou ránu. 12. minuta přinesla závar před hostujícím brankářem Valentem, ale branky se domácí nedočkali, ba právě naopak. Kotouč se dostal ke zcela volnému Mertlovi a ten po samostatném úniku v souboji s Nerudou se štěstím uspěl a v čase 13:50 strhl vedení na stranu hostů - 1:2. Další gól mohla Třebíč přidat v následné přesilové hře při vyloučení Endála, ale domácí se s vypětím všech sil ubránili. Po náporu hostů se ke slovu dostali i Rebelové. Dalším vyloučeným byl v 19 minutě Hubáček a následná početní výhoda domácích přinesla vyrovnání. Vašíček vystřelil od modré na hostujícího brankáře, ten puk neudržel a Kreuzer pohodlně doklepl do prázdné klece - 2:2. Několik vteřin před sirénou se ještě do samostatného úniku dostal Kubeš, ale tváří v tvář Valentovi neuspěl.

Druhá dvacetiminutovka přinesla oboustranně opatrný hokej s minimem vyložených šancí. Hosté měli dobrou možnost strhnout vedení na svou stranu ve 23. minutě při početní výhodě dvou mužů v poli, ale sami se o ní připravili, když Vomela po zmatku na modré čáre nedovoleně zastavil unikajícího Žáka. Ve 25. minutě se do přečíslení dva na jednoho dostala hostující dvojice Čech - Ščerban. Druhý jmenovaný řešil tuto akci tvrdou avšak nepřesnou střelou nad Nerudovu branku. Na druhé straně o několik okamžiků později zneškodnil reflexivním zákrokem Valent nebezpečnou Žákovu střelu. Změnu skóre nepřinesla ani slibně vypadající přesilová hra Rebelů z poloviny utkání. Následovala pasáž, ve které toho moc k vidění nebylo. Hra se odehrávala především ve středním pásmu a ani jednomu ze soupeřů se nedařilo usadit na delší dobu před soupeřovou brankou. Vzrušení na ledě i v hledišti přinesla až 38. minuta, to se do největší šance druhé třetiny dostal havlíčkobrodský Vojtěch Němec, ale tísněn hostující obranou nedokázal přehodit beton ležícího Valenta. I do druhé přestávky zůstal stav nerozhodný.

Do závěrečné části vkročili o poznání lépe hosté. Ve 41. minutě se puku ujal Dolníček, objel domácí branku a nikým neatakován poslal střelou po ledě hosty do vedení - 2:3. Rebelové však velmi brzy přispěchali s odpovědí. V přesilové hře po zmatku před Valentem vyrovnal v čase 42:49 střelou pod víko domácí kapitán Žák - 3:3. Po vyrovnání byl opět vyloučen hráč hostí a Rebelům se opět podařilo početní výhodu přetavit v gólovou radost. Havel si najel na přesnou Jelínkovu nahrávku a střelou do horní části branky nedal Valentovi nejmenší šanci - 4:3. Rebelové se tak poprvé v zápase ujali vedení, ale po několika minutách o něj mohli ještě snadno přijít. Při vyloučení Čermáka z 55. minuty vrhli hosté všechny síly do útoku a Neruda musel prokazovat své kvality proti tutovkám Gulaše a Zahradníka. V těchto chvílích to byl právě domácí brankář, kdo byl nejvýraznější postavou na ledě a zaslouženě si mohl vyslechnout skandování svého jména od slušně zaplněných ochozů brodské Kotliny. V závěru se dal čekat drtivý nápor Třebíče, ale hosté se o něj připravili V 57. minutě chybou v obraně, když se na modré čáře zmocnil puku Vašíček popojel blíže hostující brance a nechytatelnou dělovkou poslal Rebely do dvoubrankového vedení - 5:3. Otřesení hosté se již na zvrat nezmohli, navíc v předposlední minutě po další obranné chybě definitivně pečetil vítězství Rebelů svým premiérovým gólem Vojtěch Němec - 6:3. Po výborném výkonu především z třetí části tak domácí zaslouženě dokráčeli k vítězství.



Ohlasy trenérů

Jiří Otoupalík (asistent trenéra Třebíče): Nezbývá mi než soupeři pogratulovat. Po celé utkání měli domácí větší vůli po vítězství a o naší hře se toto bohužel říci nedá. Během utkání jsme se dostali třikrát do vedení a pokaždé jsme si mysleli že máme vyhráno. Jenže nedůraznou hrou především obránců jsme se o vítězství připravili. Po takto nedůrazném výkonu nemohlo utkání dopadnout jinak.

Petr Novák (trenér Havlíčkova Brodu): Náš tým se v tabulce nachází na spodních příčkách a my jsme dnes potřebovali a chtěli vyhrát. Chtěl bych touto cestou všem hráčům za předvedený výkon poděkovat. Rozhodujícím faktorem ve dnešním zápase bylo proměňování přesilových her. My jsme jich hodně ubránili a také hodně proměnili a to rozhodlo.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024