Menu +

HAV-TRE 0:1: V kombinované sestavě vydřela Třebíč tři body v Havířově

Reportáže
T ř e b í č - Poslední utkání roku 2006 odehráli Třebíčští na ledě havířovských Panthers. Díky chřipce, zranění a faktu, že Zlín i České Budějovice si stáhly své hráče, odjížděla Horácká Slavia do Havířova ve značně okleštěné a kombinované sestavě s pouze šestnácti hráči do pole. Jak už to ale v podobných případech bývá, hráči se semkli, podali kolektivní, bojovný výkon a doslova vydřeli všechny tři body za výhru 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil ve 44. minutě ranou od modré čáry Denis Rehák, svojí už čtvrtou brankou v sezóně, po Davidem Dolníčkem vyhraném buly.
Sdílejte článek
 
32.kolo, středa 20.12.2006
HAV HAV
0:10:0, 0:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 34. Rehák (Dolníček). Rozhodčí: Smeták - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 887. Střely na branku: 27:23. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Novotný (Šafránek) - Dresler, Galvas, Klimeš, Krisl, Peštuka, Vavruša, Lašek, Balčík - Fadrný, Holuša, Brynecký, Mikšan, Seman, Sedlák, Rozum, Žák, Zdeněk, Sikora, SZtefek, Heider.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (Valent) - Vomela, Bulička, Hrbáček, Sláma, Rehák, Pálka, Kubica - Buček, Dolníček, Kovář, Handlovský, Oliva, Přibyl, Čech, Zahradník, Látal.

Komentář k zápasu

Domácí Panteři vtrhli na led zhurta a hned po deseti vteřinách postrašil Luňáka z dálky Krisl. Ani druhý útok se nenechal zahanbit a Brynecký držel kotouč v útočném pásmu tak dlouho, až mu najel Sikora a vystřelil, leč nepříliš prudce. Ve 3. minutě jsme byli svědky prvního vyloučení na straně Třebíče, ale jedinou, zato však pořádnou šanci spálil Mikšan, který po perfektní přihrávce zpoza branky nedokázal zvednout kotouč nad Luňákův beton. Šestnáct vteřin před koncem přesilovky šel pykat znovu hostující hráč, ale tuto velmi krátkou dvojnásobnou přesilovku domácí nevyužili. V následující převaze mohl otevřít skóre znovu Mikšan, ale jeho pokus tentokrát jen olíznul levou tyč. V 9. minutě sekl protihráče Brynecký a i hosté si zahráli svou první přesilovku, ovšem se stejným výsledkem jako domácí. Taky si vypracovali jednu velkou šanci, ale Oliva nedokázal zblízka přehodit ležícího Novotného. Těsně po přesilovce opět zahrozili domácí. Střelu Galvase Luňák vůbec neviděl, ale kotouč jej naštěstí pro hosty trefil. Rozumova dorážka do branky rovněž nemířila. Ve 14. minutě nabídla hostující obrana svou chybou šanci Zdeňkovi, ale ten situaci vyřešil zbrkle a přestřelil. Po této šanci tempo hry upadlo a až minutu před koncem se diváci dočkali vzruchu, když dostal Zdeněk krásnou přihrávku mezi kruhy, ale jeho rána letěla těsně nad.

První hezkou akci ve druhé třetině předvedl Sedlák, pro kterého to byl dnes poslední zápas v dresu Havířova. Kličkou se zbavil dvou protihráčů, ale ten třetí už mu kotouč v útočném pásmu sebral. Ve 27. minutě střílel v přesilovce od modré Zahradník, domácí brankář byl pozorný. O minutu později spálil domácí Mikšan obrovskou šanci. Podařilo se mu ujet v oslabení, položil si Luňáka, ale trefil pouze jeho masku. V polovině utkání zaujala nenápadná teč Přikryla, která překvapila všechny na ledové ploše. Novotný se za ní jen ohlídl, naštěstí pro něj však mezi tři tyče nemířila. Za další minutu hořelo v brankovišti Třebíče, kde zůstal kotouč ležet před brankovou čarou, ale při pokusu o dorážku byl domácí útočník faulován a z této šance tak byla jen přesilovka, která však zůstala nevyužita. Ve 33. minutě předložil Sedlák nádherně kotouč Krislovi, ten se však do puku k údivu všech netrefil. V další přesilovce ve 36. minutě si Klimeš pěkně narazil s Fadrným, ale tvrdou ranou přestřelil hostující klec. O tři minuty později měl dobrou pozici na druhé straně Kubica, jeho tvrdou střelu vykopl Novotný betonem. Další faul hostů nabídl domácím výhodu v samém závěru třetiny. Tu mohli využít čtyři vteřiny před koncem Vavruška s Rozumem, ale ani střela prvně jmenovaného, ani dorážka druhého jmenovaného za brankovou čarou neskončily.

Úvod třetí třetiny vyšel lépe hostům. Hned po pár vteřinách se dostali do nájezdu dva útočníci na jediného domácího obránce. Hrbáček však vyprášil jen Novotného beton. Úspěšnější byl však jeho kolega z obrany Denis Rehák, který po vyhraném vhazování prostřelil vše co měl před sebou – 0:1. Na tuto ránu neměl Novotný nárok. Hned vzápětí mohli domácí vyrovnat v přesilovce, ale ani Rozum, ani Brynecký třebíčského kouzelníka v brance nepřekonal. V polovině třetiny domácí dlouho drželi kotouč v útočném pásmu, ale nedokázali vymyslet žádnou kloudnou akci. V 55. minutě pálil Rozum zdálky, Luňák sice kotouč neviděl, ale dokázal mu i tak zabránit v cestě za svá záda. Nejlepší šanci na vyrovnání dal domácím sudí Smeták, který v čase 55:00 vyloučil druhého třebíčského hráče za sebou a havířovští měli více než minutu výhodu dvou mužů v poli. Dvakrát Mikšan, Klimeš i Galvas sice po tuhém sevření ostřelovali branku Třebíče ze všech sil i ze všech stran, ale k úspěchu to nevedlo. Závěr si hosté pohlídali a domácí se nedostali ani k power-play. Ohlasy trenérů:



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský - Třebíč: Utkání pro nás mělo očekávaný průběh. Jeli jsme sem jen se třemi pětkami a jedním hráčem, navíc bez posil. Přečkali jsme úvodní nápor soupeře a až na nějaké menší chybičky nám zafungovala obrana. Hráči se semkli, bojovali a podali kolektivní výkon. K tomu velmi dobře zachytal brankář Filip Luňák, což je vždycky základ úspěchu. Když byl dlouho bezgólový stav, začali být domácí nervóznější. Pak se nám povedlo jít do vedení střelou Denise Reháka po Dolníčkově vyhraném buly. V závěru jsme ještě museli přečkat tlak od rozhodčího, který nás tlačil dolů, ale zvládli jsme to. Všem hráčům patří pochvala za dobrou práci.

Tomáš Potěšil (asistent trenéra Havířova): „My jsme čekali, že Třebíč bude hrát takového zaňdoura a na rychlé brejky. Dostávají málo branek, ale ani nás nenapadlo, že by to mělo dopadnout tak, jak to dopadlo. Ale měli jsme spoustu šancí, kdybychom ten gól dali my, tak to asi vypadá jinak. Jsme z toho všichni hodně zklamaní, protože jsme se mohli dotáhnout na osmičku, a teď jsme tam, kde jsme byli. Chtěli bychom aspoň poděkovat našim fanouškům za dnešní atmosféru a rozloučení.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024