Menu +

TRE - CHM 1:0 - O vítězství Třebíče rozhodl jediný gól

Reportáže
T ř e b í č - V dalším utkání se domácí Horácká Slavia postavila celku KLH Chomutov. Od začátku utkání předváděla obě mužstva velmi pěkný hokej. Přesto první třetina skončila bezgólovou remízou. Branku dokázal vstřelit až ve třicáté minutě Martin Čech, čímž dostal domácí do vedení 1:0. Hosté se velmi snažili o změnu skóre, kterou jim ale domácí obrana nepovolila. Ke vstřelení gólu nepomohla Chomutovu ani závěrečná powerplay, takže domácí zvítězili těsně 1:0. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
35.kolo, středa 10.1.2007
TRE TRE
1:0(0:0, 1:0, 0:0)
CHM CHM
Statistiky
Branky a nahrávky: 30. Čech (Hrbáček, Sláma). Rozhodčí: Skoupý - Dřínovský, Klein. Vyloučení: 8:9, navíc Vomela (TRE) a Bombic (CHOM) 5 + OT do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 1054. Střely na branku: 33:36.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (Růžička) - Ščerban, Rehák, Vomela, Macháček, Hrbáček, Sláma, Dvořák - Handlovský, Dolníček, Oliva, Pšurný R., Balán, Pšurný M., Čech, Zahradník, Látal, Přibyl, Kubica, Buček.
Piráti Chomutov: Horčička (Podolka) - Bombic, Vaněček, Řezníček, Trefný, Nosek, Černý, Šulc, Malinský, Boušek, Šíp, Polodna, Jíra, Kostourek, Stehlík, Hašek, Charousek, Jeslínek, Tauš.

Komentář k zápasu

Utkání mezi domácí Horáckou Slavii a hostujícím Chomutovem byl od úvodních minut bohaté na šance a diváci se po celých šedesát minut dívali na velmi vyrovnanou hru. První šanci v zápase si po chybě domácího obránce vytvořili hosté, ale střelu Charouska pokryl domácí brankář, jak je u něj typické, ve výskoku svoji maskou.První vážnější akci si Třebíč vytvořila v 5. minutě, kdy zamkla soupeře v obranné třetině. Nakonec z toho ohrožení branky nic nebylo, protože střelu Třebíčského Vomely zablokoval hostující obránce. V 6. minutě si Třebíčští po vyloučení Noska zahráli první přesilovou hru zápasu. Nejblíže ke vstřelení branky v početní převaze měl po Ščerbanově nahození na branku David Dolníček, který tečoval střelu a následně se pokoušel i dorážet kotouč do branky. Horčička byl vždy na svém místě a skóre zůstalo nezměněné. V 7. minutě odešel pykat na trestnou lavici domácí Balán a i hosté se dočkali přesilové hry. Chomutovští si v přesilové hře vytvořili dvě vážnější akce. Nejprve Kostourek po zákroku Luňáka netrefil kotouč podle svých představ a jeho střela místo do branky mířila pouze po brankové čáře a poté se pokusil domácího brankáře překvapit nahozením kotouče před branku za klecí hrající Nosek. Ale i tentokrát hosté neumístili kotouč za záda Filipa Luňáka. V 11. minutě vyslal David Dolníček do útoku Jiřího Olivu, který ovšem nedokázal dobře přihrávku zpracovat. O chvíli později čekal před Horáckou Slavii Třebíč velmi těžký úkol a to, když na trestnou lavici odjel na dvě plus dvě minuty Roman Pšurný. Třebíč však oslabení sehrála na výbornou a tentokrát Chomutov nepustila k blízkosti brankáře Luňáka. Ještě pět vteřin před koncem první třetiny se do útočného pásma dobře probíjel Roman Pšurný a za svoji akci připravil pro domácí Třebíč další přesilovou hru.


BITKA VE DRUHÉ TŘETINĚ, PO NÍŽ MUSELI DO SPRCH VOMELA A BOMBIC

Na začátku prostřední třetiny pokračovala přesilová hra Třebíče. Velkou šanci si v početní výhodě vytvořil Lukáš Handlovský, který využil okolo sebe volného prostoru a nadvakrát se snažil překonat hostujícího Horčičku. Nejprve ho však hostující brankář vychytal a napodruhé mu pomohlo štěstí, protože kotouč projížděl po brankové čáře. Ve druhé třetině hrál Chomutov nedisciplinovaně a byl několikrát zbytečně vyloučen, což nabízelo domácím přesilové hry. Další faul, za který odešli hosté na trestnou lavici byl ve 25. minutě. Hostující obranou se bojovně prokousával Balán, skulinku mezi Horčičkovými betony však nenašel. Ve 26. minutě střílel od modré v třebíčských barvách hrající Macháček. Jeho střelu zkusil tečovat Ondřej Látal, tečovaná střela ale minula branku. Ve 28. minutě si Horácká Slavia v útočném pásmu vytvořila tři dobré šance, Horčička byl pokaždé připraven. Ve 30. minutě hráli domácí přesilovou hru, která jak se ukázalo byla rozhodující v celém zápase. V čase 29:21 tečoval střelu Marcela Hrbáčka těsně k levé tyči domácí Martin Čech- 1:0. Hosté se snažili rychle odpovědět, ale střelu hostujícího Charouska Filip Luňák bezpečně ukryl do své výstroje. Další, co bylo zřejmě pro diváky atraktivní byla 34. minuta a závar před domácí branku, který pokračoval mezi hráči i po hvizdu rozhodčích. Na ledě se strhla bitka mezi několika domácími a hostujícími hráči. Rozhodčí měli co dělat, aby od sebe hráče obou týmů dokázali odtrhnout a když se jim to konečně podařilo, proběhlo další zdržení a to při sepisování trestů. Nakonec vše dopadlo lépe pro Chomutov, který dostal výhodu přesilové hry. Na konci 34. minuty se na osamělého Horčičku řítil Michal Pšurný, který na pozorného brankáře Severočechů svoji kličkou nevyzrál a skóre se tak neměnilo. Ve 35. minutě se po Látalově střele odráží kotouč zřejmě od vnitřní zadní tyčky hostující klece, brankový rozhodčí branku nesignalizoval, takže i přes hlasitou nelibost domácích fanoušků bylo skóre stále 1:0.

Ve 42. minutě najížděl na brankáře opět Michal Pšurný, tentokrát Horčička první pokus vyrazil a na druhý pokus se Pšurnému nepodařilo přehodit kotouč přes Horčičkův beton. Ve 45. minutě se opět po střele Charouska vytáhl svým zákrokem výborně chytající Filip Luňák. A i další střelu na Třebíčského Luňáka vyslal hostující Charousek. Jedovatou střelu vyrazil domácí strážce branky ramenem. Ve 47. minutě se odehrál v domácím obranném pásmu další z nebezpečných závarů. Třebíčští hráči ale dokázali kotouč svými těly zablokovat a následně vyhodit pryč do středního pásma. V 52. minutě se Třebíč musela bránit, na trestnou lavici si šel odpočinout Denis Rehák. Ovšem Chomutov přesilovku opět nevyužil a navíc v její polovině byl vyloučen Chomutovský hráč a my jsme sledovali hru ve čtyřech na obou stranách. Do konce třetí třetiny zbývala asi jedna a půl minuty a hostující zariskovali hrou bez brankáře. Ochozy zimního stadionu povzbuzovaly domácí hráče, ale před Třebíčí ještě čekal úkol ubránit se závěrečnému tlaku Chomutova. Horácké Slavii se to podařilo a po bojovném výkonu získala na domácím ledě všechny tři body a oplatila hostům jednogólovou porážku z posledního vzájemného zápasu na chomutovském ledě.



Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka – Chomutov: "Prohrát 1:0 je pro nás velmi nešťastné. Myslím, že hlavně v závěrečné třetině jsme si vytvořili dostatečný počet příležitostí na to, abychom výsledek otočili. Bohužel nás dnes zradily přesilové hry. Ani v nich jsme se nedokázali prosadit. To nakonec rozhodlo, protože domácí jednu proměnili a vyhráli."

Josef Horešovský – Třebíč: "My víme, že v utkáních se soupeři z horní poloviny, kteří už mají od zbytku tabulky velký odskok, můžeme sehrát dobrý zápas za předpokladu, že nám zachytá vynikajícím způsobem brankář, celé mužstvo půjde na hranici svých možností co se týče nasazení a hokejového umění a že budeme mít i štěstí. Všechny tři tyto atributy jsme dnes měli a je z toho vítězství, i když jen o jedinou branku. Naši hráči zas nejsou tak křehcí, aby se sesypali po jedné porážce, takže jsme se z porážky v Brně oklepali hodně rychle."


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024