Menu +

MBL - TRE 1:2 - Družina Krále Richarda dostala na frak

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia přiváží z horké mladoboleslavské půdy tři body za vítězství 2:1. Utkání otevřel Ondřej Látal, když tečoval Vomelovu střelu. Domácí sice vyrovnali zásluhou Petra Lipiny, k zisku bodů jim to však nepomohlo. V čase 31:54 rozhodl o vítězství červenobílých Jiří Oliva, když bekhendovou střelou rozesmutnil ochozy místního stadionu. Filip Šindelář v brance domácích v tu chvíli netušil, že tato branka rozhodne o osudu utkání. Mladoboleslavští tak nenaplnili svá očekávání a po vysokém vítězství nad Sarezou Ostrava zklamali před vlastním publikem, Horácká Slavia si odváží plný bodový zisk a vzdaluje se svým pronásledovatelům už na osm bodů.
Sdílejte článek
 
36.kolo, pondělí 22.1.2007
MBL MBL
1:20:1, 1:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 23. Lipina (Majeský) – 17. Látal (Vomela), 32. Oliva (Handlovský, Vomela). Rozhodčí: Fraňo - Žídek, Podrazil. Vyloučení: 10:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1450. Střely na branku: 46:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Šindelář - Ťupa, Bauer, Výborný, Kolda, Jindra, Majeský, Drábek - Kadlec, Král, Piecha - Eiselt, Sýkora, Paroulek - Rozsíval, Lipina, Sedlák - Gombár, Zdráhal, Nouza.
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička - Ščerban, Rehák, Vomela, Bulička, Hrbáček, Sláma, Dvořák, Šefčík - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Handlovský, Oliva, Kubica - Čech, Zahradník, Látal - Burián, Dostál, Buček.

Komentář k zápasu

Hosté, vedení koučem Josefem Horešovským, vydolovali nečekaně v dohrávce 36. kola I. ligy tři body v mladoboleslavské Zlatopramen Aréně. Domácím nebylo nic platné, že po většinu zápasu odehráli v útočném pásmu a soupeře přestříleli 45:21. Recept na překonání spolehlivě chytajícího juniora Martina Růžičku totiž našli pouze jednou. Když už se pak boleslavskému týmu konečně podařilo vyrovnat, o devět minut později Slavia trestala v přesilové hře a díky úporné obraně už vítězství nepustila.

Domácí se znovu do soupeře pustili zhurta a junior Růžička v brance Slavie se musel v úvodu utkání ve Zlatopramen Aréně ohánět, aby udržel čisté konto po střele Sýkory a bombě Rozsívala. Byť v prvním případě mu pomohla skutečnost, že boleslavský útočník pálil nad. V doslova drtivém tlaku pak neuspěli ani Gombár se Zdráhalem, případně od modré pálící Výborný a Kolda. Tleskalo se také průniku kapitána Krále. Jenže kýžený gól v hostující síti nepřicházel. Naopak při vyloučení Paroulka a Krále hráli hosté 26 sekund dvojnásobnou přesilovku. Jediný, kdo ovšem pozorného Šindeláře prověřil, byl od modré Bulička a po něm z prostoru mezi kruhy Látal. Ovšem ještě v oslabení zahrozil i průnikem po levé straně Zdráhal. Růžička si však prostor mezi tyčemi ohlídal. A tak platilo staré známé nedáš dostaneš. Na začátku 17. minuty střílel od modré Vomela a Látalova teč si našla cestu do boleslavské sítě. Domácí se pak znovu usadili v útočném pásmu a snažili se o rychlou odpověď. Jenže přesná muška chyběla.

Také prostřední dvacetiminutovku začali boleslavští hokejisté náporem. Svou šanci ale nejprve promarnil Piecha a vzápětí nemířil do černého ani Kadlec. To na druhé straně zahrozil střelou zpoza bránícího hráče Handlovský. Branku však netrefil. To boleslavský Lipina už ve 23. minutě ano. Počíhal si na modré, kam mu přihrávku adresoval Majeský, zavezl kotouč do útočného pásma a poprvé střelou po ledě rozsvítil červené světlo za třebíčskou brankou – 1:1. Místo obratu však pro domácí přišel další šok. Ve 32. minutě, to když hosté hráli přesilovku, stačila ještě boleslavská obrana zblokovat střelu Handlovského, jenže k odraženému puku se nejrychleji dostal Oliva a vrátil vedení na stranu Slavie – 1:2. A to z pohledu domácích mohlo být ještě hůře. Naštěstí pro ně Šindelář zlikvidoval příležitost osamoceného Čecha. Na druhé straně Sedlák v přesilovce po ledě těsně minul.

Na začátku třetí části se o pozdvižení postaral domácí útočník Zdráhal, který sám skončil v síti. Tu protrhl a tak přišla nucená pauza k její opravě. Hned po ní střílel nebezpečně třebíčský Přibyl a vzápětí také Oliva. Šindelář jejich pokusům ale úspěšně čelil. Ani Růžička se ovšem nenudil. Nevyzráli na něj postupně zblízka Sedlák, poté od modré nebezpečně pálící Kolda a ani z prostoru mezi kruhy Zdráhal. Na domácí hole se tak stále více vkrádala nervozita, která se podepisovala i na nepřesných přihrávkách. A také na klidu v koncovce, který boleslavským hokejistům chyběl. Vždyť Gombár nedokázal trefit ani prázdnou branku. Když se k tomu navíc přidaly postupně vyloučení Piechy a Lipiny, moc času domácím alespoň na vyrovnání nezbývalo. Až v čase 56:15 domácím nahrálo vyloučení hostujícího Šefčíka, který hrál bez přilby. Svěřencům Jiřího Režnara naskytla možnost hrát 5 na 3, a to 34 vteřin. Jenže Zdráhal trefil pouze gólmana Růžičku a z dvojnásobné převahy nic nebylo. Už proti čtyřem se pak tečovanou střelou neprosadil Kolda a červené světlo nerozsvítil ani Lipina. V čase 58:32 sáhli domácí k power play. Gólový efekt však chyběl a tak se po závěrečné siréně radovali z vítězství hosté.



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský - Třebíč: „Samozřejmě jsme nejeli do Mladé Boleslavi s tím, abychom si nechali nasypat pytel gólů. Přáli jsme si proto bojovat o dobrý výsledek. Poslední zápas s Jihlavou byl pro nás dobrý a to sebevědomí našich hráčů pochopitelně podpořilo. Naše taktika ve Zlatopramen Aréně byla jasná. To znamená pozorně bránit a chodit do rychlého protiútoku. Hlavní důraz byl ale kladen na obranu. Vždyť domácí mužstvo má svou útočnou sílu. K tomu je třeba perfektní výkon brankáře. A Martin Růžička podal skvělý výkon. Navíc je třeba pochválit kompletně celé mužstvo, že pracovalo dobře v obraně. Samozřejmě, stanou se chyby a je to někdy horší, jindy lepší. Ovšem je s podivem, že si s naší obranou domácí mužstvo neporadilo.“

Jiří Režnar - Mladá Boleslav: „Do utkání jsme vstoupili dobře a první třetina z naší strany byla kvalitní. Byla v pohybu, hráli jsme jednoduše a vytvořili si tlak před brankou soupeře. Bohužel jsme nedokázali vstřelit góly. Ve druhé části jsme začali hrát doslova holomajznu a ve třetí části to bylo ještě horší. Někteří hráči, když prohráváme 0:1, dostanou strach. Vždyť ve druhé a třetí třetině například nešla jedna pořádná přihrávka od beků na útočníky. To je špatné. Soupeř hrál velice dobře takticky. Pohlídal si střední pásmo. A my nebyli schopní se jednoduše do pásma dostat. A když už jsme puk nastřelili, soupeř se ho zmocnil a vyhodil ho ven. Chodili jsme nahoru a dolů a nebyl z toho žádný užitek.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024