Menu +

PRO - TRE 5:3 - Třebíč třikrát vedla, nakonec v jestřábím hnízdě neulovila jediný bod

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie zajížděli na led Prostějova, kde chtěli bodovat, aby se vzdálili svým pronásledovatelům - Jihlavě a Ostravě. V průběhu zápasu to s hostujícím týmem vypadalo dobře. Třebíč si až do třetí třetiny držela stále jednobrankové vedení. Poté, co domácí vyrovnali na 2:2, dokázal vzápětí třetím gólem odpovědět Petr Zahradník a zdálo se, že body Horácké Slavii neutečou. Opak byl však pravdou. Domácí dokázali ještě v téže minutě vyrovnat na 3:3 a pak vstřelit další dvě branky, jež rozhodly o jejich konečném vítězství 5:3. Dukla Jihlava a Sareza dokázaly ve 46. kole vyhrát, a tak hodně o budoucím postavení těchto tří mužstev v tabulce napoví už sobotní kolo, kdy Horácká Slavia přivítá na svém ledě Kometu Brno.
Sdílejte článek
 
46.kolo, středa 21.2.2007
PRO PRO
5:31:1, 0:1, 4:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Dibelka (Dolníček, Rehák), 33. Dolníček (Pšurný, Laš), 51. Zahradník (Čech) - 16. Čech (Doseděl, Kukla), 49. Vymazal (Gengel), 51. Gengel (Vymazal), 58. Nakládal (Gengel, Vymazal), 59. Kukla (Duba). Rozhodčí: Hodek - Bryška, J.Novák. Vyloučení: 9:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 752. Střely na branku: 32:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Jágr - Procházka, Doseděl, Poživil, Všetečka, Podešva, Suchý, Sláma - Kukla, Čech F., Korčák, Duba, Piluša, Minařík, Nakládal, Gengel, Vymazal.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Ščerban, Rehák, Vomela, Šefčík, Hrbáček, Sláma, Dvořák, Bulička - Laš, Dolníček, Dibelka - Oliva, Kubica, Pšurný M. - Čech M., Zahradník, Látal - Burián, Nahodil, Kundela.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupily oba celky svižně, avšak útoky byly bezzubé. První vetší šance si až v 5. minutě připsali nejprve Všetečka, který branku přestřelil, a na druhé straně Oliva, jemuž vracející se Všetečka střelu z mezikruží znemožnil. Poté měla více ze hry Třebíč, ale překonat domácí obranu a brankáře se jí povedlo až v 9. minutě ve dvojnásobné přesilovce, kdy na trestné seděl Poživil s Dosedělem. Horáci sehráli nádhernou přesilovkovou kombinaci, kdy se puk dostal přes Reháka a Dolníčka až k Luboru Dibelkovi a ten si nadvakrát z blízka s Jágrem v brance domácích poradil - 0:1. Dále se pak hrál docela nepohledný hokej s minimem šancí na obou stranách. Výjimkou byla šance Marka Laše, který ale sám před Jágrem tak dlouho váhal se střelou, až se mu do ní stihl položit Suchý. Poprvé se mohli domácí zaradovat přesně v 15. minutě, to se mezi kruhy do přihrávky Doseděla opřel Filip Čech a prostřelil mezi betony zatím bezchybného Luňáka – 1:1 . První třetina pak pokračovala v tempu nastoleném před vyrovnávající brankou a do jejího konce se už nic vážného nestalo.

Druhá třetina začínala dohrávanou přesilovkou hostů, ti si však nevytvořili až na střelu Laše z kruhu vetší tlak. Gól na hokejce měl ve 22. minutě Podešva, ten se doslova položil do střely z kruhů, ale puk netrefil správně. Dále se pokračovalo v nepříliš pohledné hře plné nepřesností. Až ve 33. minutě se po odpykání dvouminutového trestu do rychlého protiútoku zapojil Pšurný a jeho přesnou přihrávku doklepával za Jágrova záda David Dolníček a poslal tak Horáckou Slavii znovu do vedení – 1:2. Na rozdíl dvou branek mohl zanedlouho zvýšit Šefčík, ale jeho tvrdá rána od modré minula Jágrovu branku. V 37. minutě si pro odražený puk sjel Podešva a proti jeho pokusu se musel Luňák vyznamenat parádním semaforem. Ke konci třetiny byl ještě vyloučen Kukla, ale hosté spokojeni s jednobrankovým vedením se už do útoku příliš neměli.

Ve třetí třetině se ospalí diváci konečně dočkali hokeje. Jestřábi do ní vlétli s cílem otočit vývoj utkání a aktivní hrou se jim ve 49. minutě podařilo srovnat na 2:2. Nahozený puk od modré Luňák jen vyrazil před sebe do skrumáže hráčů, ve které se nejlépe zorientoval Gengel s Michalem Vymazalem, a ten nepřehlednou situaci zakončil za záda třebíčského brankáře. Jestřábům ale radost na tváři dlouho nevydržela, za dvě minuty na to totiž Petr Zahradník využil špatného střídání domácí obrany a sám proti Jágrovi blafákem uspěl – 2:3. Hokejisté Třebíče se však ani nestihli radostně poplácat na střídačce a už bylo srovnáno. Za 6. sekund totiž na 3:3 upravil po Vymazalově přihrávce tvrdou ranou přesně do horního levého růžku branky Ladislav Gengel. Vstřelená branka vlila prostějovským hráčům novou krev do žil. Ti v následující přesilové hře uzamkli Třebíč v jejich obranném pásmu a Luňáka obstřelovali z každé pozice. Hostující trenér si pro uklidnění musel vyžádat oddechový čas. Ten ale hostům příliš nepomohl, protože za záchrannou brzdu v podobě faulu musel zatáhnout i Marek Laš a v této přesilovce prostějovský tlak doslova gradoval, leč zůstala nevyužita. V 58. minutě se ale domácí fanoušci dočkali, na nečekané nahození Gengela ještě Luňák stihl zareagovat, ale na dorážku Ondřeje Nakládala už ne – 4:3. Za necelou minutu vyrobili hosté fatální hrubku při rozehrávce, puk jim vypíchl Duba, vypálil a jeho střelu Luňák znovu jen vyrazil před sebe, kde stál připravený Petr Kukla a ten blafákem zasunul za Luňákova záda a udal tak konečnou podobu výsledku - 5:3.



Ohlasy trenérů

Aleš Flašar (Prostějov): "Z dnešního vítězství mám radost. Bylo vidět, že kluci mají do hokeje chuť a chtějí hrát hokej, který se divákům líbí. Bojují, přestože již vědí, že účast v play - off se pohybuje někde v oblasti bláznivé teorie. Chtějí prostě hrát hokej pro diváky a bavit se ním. Dnes se jim obojí dokonale podařilo."

Jiří Otoupalík (Třebíče): "Celý zápas jsme neodehráli vůbec špatně a několikrát v utkání vedli. Body jsme si nechali sebrat až v samém závěru zápasu. Jsem velmi nespokojen s výkonem brankáře, který v rozhodujících momentech utkání v podstatě nic nechytil. To by se gólmanovi jeho kvalit nemělo stávat. Proto jsme dnes prohráli".


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024