Menu +

TRE - KOM 3:1 - Horácká Slavia sfoukla rozžhavenou Kometu

Reportáže
T ř e b í č - Papírového favorita z Brna přivítala v sobotním podvečeru na svém ledě Horácká Slavia Třebíč. Přes mírně hokejovější dojem prohrávala Kometa po první třetině 2:0, a když domácí ubránili dvouminutovou přesilovku 5:3 a dokonce zvýšili na 3:0, zdálo se být vše rozhodnuto. Kometa ale ještě zápas zdramatizovala poté, co v 52. minutě snížila na 3:1. To však bylo z její strany vše a třebíčský tým se tak, v čele s brankářem Martinem Růžičkou, mohl po zásluze radovat z vítězství. Součástí článku je i zvukový záznam tiskové konference. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
47.kolo, sobota 24.2.2007
TRE TRE
3:12:0, 1:0, 0:1
KOM KOM
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Přibyl (Hrbáček, Pšurný M.), 15. Rehák (Ščerban, Laš), 31. Dolníček (Ščerban, Šefčík) - 53. Hruška R. (Černý, Kucharczyk). Rozhodčí: Froněk - Bertlík, Hauser. Vyloučení: 10:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3600. Střely na branku: 27:37. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Růžička - Ščerban, Rehák, Vomela, Macháček, Hrbáček, Sláma, Šefčík, Bulička - Laš, Dolníček, Dibelka - Čech, Zahradník, Pšurný M. - Přibyl, Oliva, Látal - Kundela, Nahodil, Kubica.
HC Kometa Brno: Maláč - Mikel, Lhotský, David, Šmach, Vyhlídal, Staňek P. - Sojčík, Hruška R., Černý - Staněk A., Kucharczyk, Appel - Mikšan, Moskal, Näätänen - Barták, Hruška J., Hodek.

Komentář k zápasu

Do první třetiny vstoupili lépe domácí, Přibyl však mířil vedle a Hrbáček přestřelil. Branku netrefil ani Lhotský na straně druhé. V páté minutě rozjásal přítomné fanoušky Milan Přibyl. Najel si z kruhu na střed a bekhendovou střelou nahoru k tyči poslal Horáckou Slavii do vedení – 1:0. Při hře 4 na 4 mohl zvýšit střelou od mantinelu Kubica, Maláč však puk podržel. Růžička musel zasahovat po Moskalově akci. Od té chvíle se na ledě bojovalo o každý metr ledu. Ve dvanácté minutě byl vyloučen domácí Macháček a Růžička v brance červenobílých se pořádně zapotil. Moskalova rána se otřela o obě tyče, Šmach i Černý přestřelili, David branku netrefil a Mikšanovu střelu po křižné přihrávce zneškodnil Růžička. Po návratu domácího obránce na led se do brejkové situace dostali Látal s Olivou, který po hákování nedokázal zakončit přesně. Následná přesilová hra červenobílých přinesla další branku utkání. Po osmi sekundách doklepl Denis Rehák puk za záda Maláče po střele Ščerbana a zvýšil na 2:0 pro domácí. Při brejku hostů dva na jednoho volil Appel střelu, tu Růžička vyrazil. Zneškodnil i pokusy Kucharczyka a Černého, střelu Aleše Staňka zastavila jeho maska. Když pak netrefil branku Hodek, odcházelo se do kabin za stavu 2:0 pro domácí.

Na začátku druhé třetiny byli vyloučeni dva třebíčští hráči, nabídnutou přesilovou hru však hosté nevyužili. Lhotský branku netrefil, Appel nedokázal zpracovat těžkou přihrávku před odkrytou brankou a opět Lhotského pokus Růžička vyrazil. Efektivně do lapačky zneškodnil poté i střelu Aleše Staňka z úhlu. V sedmé minutě vyslal Pšurný Martina Čecha, ten mířil mezi nohy, Maláč však podržel. Vyrazil s notnou dávkou štěstí i střelu po buly. A ani Hrbáčkova rána změnu skóre nepřinesla. Poté dostal ideální přihrávku před branku Moskal, ale stoprocentní brankovou příležitost nevyužil. Jeho střelu z první totiž Růžička kryl. Po vyloučení hráčů na obou stranách a vyloučení Jana Hrušky se naskytla červenobílým možnost přesilové hry 4 na 3. Po 17. sekundách už to bylo o tři branky. Ščerban vystřelil, Maláč puk opět neudržel a David Dolníček dorazil – 3:0. Při obdobné přesilové hře hostů (4 na 3) vyrazil Růžička ramenem střelu Černého. Poté už prostřední dějství příliš hokejové krásy nepřineslo. Po dvou třetinách tak vedla Horácká Slavia o tři branky.

V úvodu třetí třetiny zlikvidoval Růžička tři střely Mikšana. Na druhé straně si Maláč poradil s Milanem Přibylem. V šesté minutě minul branku Černý, ani Sojčík recept na Martina Růžičku nenašel. Maláč poté kryl střelu Dolníčka. Ten o pár chvil později elegantně přihrál Lašovi před branku, puk z jeho hole však hostující svatyni minul. Růžička byl i nadále bezchybný a přiváděl brněnské hráče k zoufalství. Na druhé straně nadělali problémy hostující obraně Hrbáček s Látalem. Prvně jmenovaný objel branku a Maláč měl co dělat, aby si poradil s Látalem. Brněnský brankář vyrazil i střelu Přibyla. Ani Rehákova tečovaná střela nepřinesla změnu skóre. Na druhé straně čaroval Růžička i v oslabení, když zneškodnil tutovku Sojčíka. Po vyloučení domácích však hosté vykřesali naději. Nahození Černého od mantinelu trefil Radim Hruška z voleje přímo mezi Růžičkovy betony a snížil tak na 3:1. Pět minut před koncem nenašel úspěšný střelec před brankou Mikšana. V sedmnácté minutě zatrnulo domácím fanouškům, když se puk ocitl za stojícím Růžičkou. Obránce červenobílých ho však odpálil do bezpečí. Utkání dohrávala Horácka Slavia ve čtyřech, Růžička však už změnu skóre nepřipustil. Tři body tak zůstaly v Třebíči.

Tisková konference



Ohlasy trenérů

Rostislav Čada - trenér Komety: „Nám se určitě nepodařil nástup do utkání. V prvních deseti minutách jsme díky menší agresivitě inkasovali dva góly. I když se nám později podařilo hru vyrovnat, měli jsme hodně příležitostí, tak opět nedůsledností a neagresivitou a slabým zakončením se nám nepodařilo to utkání otočit nebo ten výsledek výrazně změnit. Dostali jsme dva góly v oslabení, je to slabší článek naší hry, a to rozhodlo o tom, že jsme tady prohráli.“

Jiří Otoupalík - trenér Třebíče: „V první řadě musím hráčům poděkovat za velice dobrý výkon. Velice dobře jsme bruslili, byli jsme dost agresivní, osobní souboje jsme dohrávali, a z toho pramenilo, že jsme vlastně Kometu v první třetině přehráli a k ničemu nebezpečnému jsme je nepustili. Dostali jsme se dva nula do vedení, když nám vyšly přesilovky. Velice důležitý moment utkání byla druhá třetina. Neustále jsme byli v oslabení, hráli jsme skoro dvě minuty ve třech, a to jsme ubránili. To bylo hodně důležité a pak jsme vzápětí dali gól na tři nula a to byl takový zlom utkání.“


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024