Menu +

TRE-CHO 5:1 První vítězství v nové sezóně

Reportáže
Zápas čtvrtého kola 1. ligy sehrála Horácká Slavia v domácí aréně a byl ze strany fanoušků očekáván s touhou vidět první vítězství Slavie v nové sezóně. Soupeřem byl kvalitní severočeský celek Chomutova. Oba celky v předchozích zápasech klopýtly, navíc Chomutov na vlastním ledě, a z toho vyplývala jeho značná nevýhoda a tudíž i nervozita. Všechna plus tak nakonec zužitkovali domácí hráči a diváky v Třebíči nezklamali.
Sdílejte článek
 
4.kolo, středa 25.9.2002
TRE TRE
5:13:1, 1:0, 1:0
CHM CHM
Statistiky
Branky: 5. Tokoš (Hrbáček, Sedláček), 14. Holý (Kaňka), 18. Žiška (Mocek), 37. Sedláček (Vítek, Hrbáček), 49. Žiška (Kaňka, Holý) - 16. Roubík (Jeslínek, Boušek). Diváků: 1700.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Mocek, Kříž, Fryauf, Polívka, Hrbáček, Sedláček, Dusík, Zapletal - Kaňka, Žiška, Holý - Beroun, Dolníček, Hrůza - Vítek, Oliva, Tokoš - Jašík, Caha, Žák.
Piráti Chomutov: Hronek - Rimmeš, Toms, Dráb, Pospíšil, Trefný, Szakal, Plaček, Filip - Jeslínek, Roubík, Boušek - Jor, Šíp, Jíra - Zika, Mikšovic, Charousek - Jelínek, Kožnar, Kreuzer.

Komentář k zápasu

Úvod první třetiny byl rozpačitý. Ve čtvrté minutě se hosté provinili proti pravidlům a na trestnou lavici putoval Dráb za hákování. Jeho vyloučení domácí využili po patnácti sekundách při prvním vážnějším ohrožení Hronkovy branky: po vhazování v útočném pásmu se ve skrumáži zmocnil puku Hrbáček, předal Tokošovi a ten bezpečně zakončil – 1:0. Chomutov se o minutu později snažil kontrovat protiakcí, kdy Jeslínek využil chybné rozehrávky, ale Neruda byl na místě. Střelec prvního gólu Tokoš byl při chuti a po rychlém samostatném průniku podél pravého mantinelu se snažil Hronka překvapit blafákem. Ten však jeho záměr vystihl a Tokoš jež bekhendem puk nedokázal usměrnit za Hronkova záda. V polovině třetiny již měli jasně navrch domácí, kdy poctivou obrannou prací ve středním pásmu prakticky nepustili Chomutovské k Nerudovi. Ojedinělá akce se podařila snad jen Šípovi, ale bez patřičného efektu. Ve čtrnácté minutě předvedli domácí učebnicovou kombinaci, kdy obrana rychlou přihrávkou našla ve středním pásmu Kaňku, ten bez zábran bleskurychle najel do útočného pásma a bezmocného a osamoceného Hronka překonal dojíždějící Holý do odkryté poloviny brány – 2:0. Poté však hosté poprvé a naposledy odpověděli: domácí obrana dost dobře nezvládla situaci před Nerudou, puku se zmocnil v rohu kluziště Jeslínek, lehkou přihrávkou překonal bránící hráče a u tyčky číhající Roubík nezaváhal – 2:1 v čase 15:46. Poslední zužitkovanou akci v této třetině předvedli domácí, kdy téměř zopakovali předchozí exhibici Kaňky a Holého. Mocek bez zábran projel do pásma a po ukázkové kombinaci zakončoval Žiška do zcela odkryté branky hostů – 3:1. Hronek byl tak díky zcela děravé obraně proti této akci bez šance. V poslední minutě byl vyloučen chomutovský Toms a domácí předvedli hezkou přesilovku, avšak bez zužitkování, i když se dvakrát na Hronka vytáhl obránce Kříž.

I když ve druhé třetině Chomutovští předvedli náznak o zlepšení obrany, brzy opět propadli do letargie. Ovšem i přesto poněkud vyvedli domácí z tempa a několikrát úspěšně zhatili zakládání jejich útočných akcí ve středním pásmu podobně, jako to domácí předváděli v první třetině. Ani tuto jiskřičku naděje nedokázali Severočeši využít ve svůj prospěch a vyslali na Nerudu jen několik střel z uctivé vzdálenosti. Na druhé straně se pěkně zbavil dvou chomutovských obránců Tokoš, zpoza brány předal Sedláčkovi, ale ten Hronka pouze prověřil. Na druhé straně se pokoušel o úspěch Jíra s Plačkem a Neruda raději uklidnil situaci. V osmé minutě se krosčekem provinil Toms a domácí tak dostali další výhodu početní převahy. Té se však vzápětí zřekli, neboť byl vyloučen Žiška. Polovina zápasu tak byla značně kouskována, neboť záhy po navrácení provinilců šli hosté opět do oslabení. Tento způsob hry tak ubral zápasu na tempu a navíc hosté využili chybné rozehrávky Třebíčských a Boušek s Jeslínkem podnikli proti Nerudovi rychlý nájezd. Ten však jejich akci zlikvidoval. Sotva se hrálo v plném počtu, následovala další vyloučení na obou stranách. Gólově však početní převahu dokázali zužitkovat pouze domácí, kdy potrestali nešetrný faul Mikšovice kolenem na Hrůzu: těsně po vhazování v útočném pásmu opět rozhodili chomutovskou obranu Vítek s Hrbáčkem tak, že pro Sedláčka číhajícího u tyčky již nebyl problém puk lehce doklepnout za Hronka – 4:1. Druhá třetina tak byla díky častým vylučováním poměrně nepohledná a rozkouskovaná.

Do třetí třetiny již vstupovali domácí ve značné pohodě, zatímco Severočeši se snahou zaznamenat alespoň snížení stavu. Tato situace jim ovšem svazovala nohy tak, že v obraně „předváděli“ fatální nedostatky. Naproti tomu domácí pečlivě bránili již ve středním pásmu a podnikali pohledné nájezdy na snažícího se Hronka, který jediný zachraňoval čest severočeského týmu. Ojedinělý střelecký pokus Rimmela, umocněný navíc zakrytým výhledem, ovšem Neruda zlikvidoval. V deváté minutě třetí třetiny předvedli další pěknou akci Holý s Kaňkou, kteří připravili akci pro Žišku, proti jehož doklepnutí byl opět osamocený Hronek bezmocný – 5:1. Vzápětí však Holý poměrně zbytečně sekl Tomse, ale v početní převaze chomutovských pouze zazvonila tyč domácí branky po Rimmelově střele od modré. Poslední minuty zápasu dohrávali Třebíčští v naprosté pohodě a lehce pronikali zcela rezignovanou obranou hostí. Gólově se však již neprosadili a stav proto zůstal nezměněn. Až na nemastnou-neslanou druhou třetinu tak mohlo být domácí publikum spokojeno s výkonem hráčů Horácké Slavie, zatímco hosté budou jistě zpytovat svědomí za odevzdaný zápas.



Ohlasy trenérů

Zdeněk Vojta (trenér KLH Chomutov): „Domácí zaslouženě vyhráli. My předvádíme v současné době, respektive v posledních dvou zápasech, úplně žalostný hokej, nechodíme do těla a hrajeme jakoby bez zájmu. Z těch pěti branek, které jsme obdrželi byly prakticky čtyři do prázdné brány, což je podle mého názoru pro naše hráče neomluvitelné. Jak se naše obrana zachovala v posledních dvou zápasech vůči brankáři Hronkovi je prostě trestuhodné. Vždy zakončoval hráč do prázdné brány, který měl být teoreticky obsazený – takové situace už nastaly v našem předešlém zápase s Pískem. Toto se dobrému mužstvu stávat nesmí! Myslím, že někteří naši hráči usnuli na vavřínech, kdy jsme odehráli kvalitní utkání proti silným týmům. Naopak Hronkovi nemůžu vůbec nic vyčíst.“

Roman Mejzlík (asistent trenéra SK HS Třebíč): „My jsme rádi, že naše někdejší pseudoobrana přerostla do úplně něčeho jiného, a právě dnes jsme z dobré obrany vycházeli a dali jsme navíc parádní góly. Hlavně se nám dnes dařilo, což je důležité. Všichni již věříme tomu, že nás čeká cesta tabulkou nahoru. Výkon je lepší a lepší.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024