Menu +

TRE - HBR 3:4 - Třebíč opět ztroskotala na neproměňování šancí

Reportáže
T ř e b í č - Do zápasu s Havlíčkovým Brodem nastupovali domácí hokejisté motivováni hned dvojnásob. Kromě toho, že Třebíčští měli Rebelům co oplácet z minulého zápasu, tu byl ještě fakt, že Horácká Slavia dosud nedokázala v žádném přátelském utkání zvítězit. Toto utkání mělo doposud neúspěšné počínání Třebíče napravit a zpočátku to tak opravdu vypadalo. První dvě třetiny existoval na ledě prakticky jediný tým. Hosté se jen bránili a faulovali. Hráči Horácké Slavie se nakonec dostali do dvoubrankového vedení, které jim ale hosté ukradli během pouhých tří minut v závěrečné třetině. Za domácí střílel Ščerban, Handlovský a Sobotka. Fotografie z utkání najdete ZDE.
Sdílejte článek
 
přát., pátek 1.9.2006
TRE TRE
3:40:0, 2:0, 1:4
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 27. Ščerban, 34. Handlovský, 57. Sobotka - 41. Roháčik, 42. Endál, 44. Roháčik, 57. Fábry. Rozhodčí: Doležálek - Pelikán, Matějka. Diváci: 350. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Ščerban, Šefčík, Sláma, Rehák, Hrbáček, Bulička, Pálka, Pelán, Sobotka, Přibyl, Látal, Dolníček, Korotvička, Čech, Oliva, Handlovský, Burián, Oberreiter, Nahodil.
BK Havlíčkův Brod: Hronek - Roháčik, Procházka, Vašíček, Charousek, Šulc, Drgoň, Bradáč, Pavlík, Čermák, Žák, Kubeš, Endál, Hadrava, Fábry, Kubát, Varga, Jelínek, Nermuť, Kukla, Kraučuk.

Komentář k zápasu

Zápas začal ve svižném tempu, domácí hokejisté měli ihned v úvodu utkání možnost přesilové hry, tu ale stejně jako řadu dalších nevyužili. V 6. minutě sehrávali třebíčští hráči další přesilovku, která byla o minutu později umocněna ještě jedním vyloučením, a tak se domácím naskytla, i když jen na 10 vteřin, příležitost v podobě početní výhody pěti hráčů v poli proti třem. Přes velký tlak však žádná branka nepadla. Brzy poté si mohli vyzkoušet hru v početní výhodě i hosté, ti ale nedokázali ve svém útočném pásmu nic vymyslet, a tak se pokračovalo za bezbrankového stavu. Do konce třetiny hrála Horácká Slavia ještě další čtyři přesilovky, v nichž si vytvořila mnoho šancí, stejně jako v předchozích zápasech ale vyšla střelecky naprázdno. Po gólu volala zejména velká šance Denise Reháka, který ji ale trestuhodně zahodil.

Druhá třetina přinesla ze strany domácích hokejistů ještě zajímavější a pro diváky atraktivnější podívanou. Na samotném začátku se v šanci octnul opět Rehák, ani v tomto případě však nebyl úspěšný. Naopak chvíli poté odešel pykat na trestnou lavici. V přesilovce byli hosté velice nebezpeční, branku ale vstřelit nedokázali. Podobným způsobem si počínali i hráči Horácké Slavie, kteří pálili jednu šanci za druhou. Ve 24. minutě Sobotka nevyužil velké příležitosti, o minutu později ho napodobil Látal. Třebíč si vypracovávala postupem času stále větší tlak, díky kterému se začal navyšovat logicky počet vyloučených na druhé straně. Poprvé se Třebíč dočkala ve 27. minutě, kdy Bedřich Ščerban přesnou přízemní střelou k tyči nedal Hronkovi sebemenší šanci. Obrovská převaha Třebíče pokračovala i nadále, ale domácí ztroskotávali na vynikajícím Hronkovi, který pochytával všechny šance. Další branka na sebe ale nenechala dlouho čekat. Ve 34. minutě vstřelil premiérovou branku v dresu Horácké Slavie Lukáš Handlovský a podle průběhu utkání se zdálo být jasno. Ve 37. minutě uháněl Sobotka zcela sám na Hronka, dokázal ale nastřelit jen tyčku. Další šance byla zahozena Rehákem a později to byl znovu Sobotka, kdo nepotrestal chyby v hostující obraně. Vteřinu před koncem druhé třetiny se po samostatném úniku dostal do velké šance Handlovský, Hronek vyšel ze souboje muže proti muži jako vítěz. Po dvou třetinách tak bylo skóre vzhledem k nevyužitým šancím "jen" 2:0 pro Třebíč.

V poslední části hry se trestuhodně provinil Marcel Hrbáček, který otálel s příchodem na led, a dostal tak dvě minuty za zdržování hry. Jak se později ukázalo, chyba ale byla na straně časoměřiče, který vynuloval časomíru celých 50 vteřin před koncem přestávky. V té době se tak hostům naskytla možnost sehrát početní výhodu 5 na 3. Vzápetí přišla na řadu lekce z produktivity, kdy hráči Rebelu bez menších problému snížili stav z jejich pohledu na 1:2. Branku si na své konto připsal Roháčik. Ve 42. minutě šli domácí opět do třech a i v tomto případě ukázali hosté třebíčským hráčům, jak se má správně zacházet s touto početní výhodou. Endál se nemýlil a pohotově vyrovnal. Za stavu 2:2 začali na ledě dominovat hráči Rebelu, kteří posléze přidali i třetí branku, jejímž autorem byl opět Roháčik. V 57. minutě vyrovnal Sobotka a začalo to pro domácí vypadat alespoň trochu nadějně. Veškeré vášně v publiku však uhasil o půl minuty později Branislav Fábry. Ten dostal hosty znovu do vedení, které si již havlíčkobrodští nenechali sebrat. V klidu tak můžeme konstatovat, že domácí si svůj zápas prohráli sami. Mohou za to zejména neproměněné šance, kterých bylo opravdu hodně. Za to je třeba pochválit hostující mužstvo, které dalo Třebíči opravdovou lekci z produktivity.



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský - Třebíč: Dneska jsme nevyhráli vlastní hloupostí. První třetina byla nemastná, neslaná, od druhé se pak náš výkon zvednul. Dostaneme se konečně do vedení a pak vlastní nekázní a hloupými chybami soupeři umožníme vyrovnat a nakonec to utkání i vyhrát. To jsou věci, které se nám opakují velice často a pokud se herní kázeň nezlepší, tak budeme mít problémy i v soutěžních zápasech. Příprava je sice příprava, ale nemůžeme čekat, že se začátkem soutěže se přepne nějaký knoflík a najednou to půjde. Hráči si zřejmě ještě stále neuvědomují, že s takovou náladou a sebevědomím, které si vybudujeme půjdeme do soutěže. Sice přišla technická chyba na začátku třetí třetiny, ale ten zápas tím ještě nebyl prohraný. Znovu se nám pak stalo to co se nám stávalo i v minulé sezóně. Jakmile dal soupeř gól, byli jsme jak polití ledovou vodou. Najednou jsme soupeři dávali příliš mnoho času a prostoru.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024