Menu +

PIS-TRE 2:3: První vítězství venku!

Reportáže
Horácká Slavia Třebíč poprvé v letošní sezóně bodovala venku. Po velké bitvě dokázala zvítězit na píseckém ledě 3:2. Pro IHC Písek to bylo první letošní utkání na domácím ledě. Svých prvních šest zápasů odehráli Jihočeši venku, neboť jejich zimní stadion byl velmi poničen srpnovými záplavami.
Sdílejte článek
 
7.kolo, sobota 5.10.2002
PIS PIS
2:31:1, 0:2, 1:0
TRE TRE
Statistiky
7:08 Vokatý (Bouz), 45. Vasilev - 6:26 Holý (Hrbáček), 22. Tokoš (Holý, Altrichter), 36. Oliva (Altrichter, Tokoš). Rozhodčí: Ondřej - Havlín, Kureš. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 1050.
Sestavy
IHC Písek: Špiler - Všetečka, Neckář, Vokatý, Němeček, Jareš, Chotěborský - Vasilev, Filipi, Míka - Květoň, Bouz, Jelen - Šimek, Nouza, Kubeš - Kořánek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Mocek, Kříž, Fryauf, Polívka, Hrbáček, Sedláček, Pecka - Kaňka, Žiška, Holý - Beroun, Žák, Vítek - Altrichter, Oliva, Tokoš - Caha, Jašík, Zahradník.

Komentář k zápasu

Třebíč nastoupila do utkání s jasným cílem - připsat si první vítězství na ledě soupeře v letošní sezóně. Písek se však poprvé letos představil na domácím stadiónu, domácí tým mohutně povzbuzovalo 850 diváků. Horácká Slavia však působila bojovnějším dojmem a větší vůle po vítězství nakonec Třebíči přinesla tři body. V 7. minutě přihrál od vlastní modré Hrbáček Robertu Holému a ten ranou pod pravé víko otevřel skóre. Třebíč však vedoucí gól trochu uspokojil a již za 30 vteřin bylo vyrovnáno, když se trefil Vokatý.

Hned v úvodu druhé části dostali Třebíčští výhodu přesilové hry a krásnou souhru na jeden dotek tria Altrichter - Holý - Tokoš okořenil posledně jmenovaný vedoucí brankou. Další hezkou branku, tentokrát při plném počtu na ledě vstřelil Jiří Oliva, rovněž po akci na jeden dotek. Gólman domácích neměl nárok.

Do třetí třetiny vstoupila Třebíč s dvougólovým náskokem, bohužel jim však dlouho nevydržel. Ve 45. minutě udělali hosté chybu v rozehrávce, puku se zmocnil Jan Vasilev a překonal Stanislava Nerudu. Písek bojoval o vyrovnání, dvakrát dostal výhodu početní převahy. Neuspěl však ani při power-play, kdy hrál v šesti proti čtyřem. Bojovalo se až do samotného konce. V závěru trenér Chalupa dokázal hráče ukáznit a ti působili velmi disciplinovaným dojmem. V útočném pásmu hostů se vhazovalo šest vteřin před koncem a pak ještě znovu o další tři sekundy později. K vyrovnání však už snaha Písku nevedla.



Ohlasy trenérů


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024