Menu +

JIH - TRE 2:1 - Horácká Slavia prohrála v Jihlavě o jednu branku

Reportáže
T ř e b í č - V dalším přípravném střetnutí zavítala Horácká Slavia na led regionálního rivala do Jihlavy. Ta se ujala dvoubrankového vedení, přičemž u obou branek asistoval Ladislav Rytnauer, jenž by měl patřit k oporám hokejistů z krajského města. Svým výkonem tak navázal na minulý zápas, ve kterém se blýskl brankou a třemi asistencemi. Ačkoli hosté byli hlavně ve třetí třetině jasně lepším mužstvem, dokázali už jen snížit zásluhou Jakuba Matušíka, asistenci si připsal Michal Oliverius. Nutno říci, že utkání se hrálo na velmi nekvalitním ledě, který místy připomínal spíše kaši. Oplatit porážku budou moci hráči Horácké Slavie Jihlavě už příští čtvrtek 16. srpna, kdy ji přivítají na svém ledě. Fotografie z utkání najdete TADY
Sdílejte článek
 
přát., úterý 7.8.2007
JIH JIH
2:10:0, 2:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 23. M. Krupka (Rytnauer, Štrach), 27. Lojek (Rytnauer, Duben) - 37. Matušík (Oliverius).Vyloučení: 7:5, navíc Roháčik (TRE) 5 minut + trest do konce utkání. Střely: 32:45. Diváci: 400. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Zgraggen - Balčík, Plch, Kuchyňa, Klíma, Duben, Štrach, Míka, Kanov - Krupka L., Bakus, Kapička, Hrbatý, Říha, Nekvasil, Krupka M., Rytnauer, Lojek, Ježek, Suk, Slavík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (od 31.minuty Míča) - Hrbáček, Kaláb, Sláma B., Sláma L., Roháčik, Pálka, Bulička, Dvořák - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Matušík, Oliverius, Kukla - Burian V., Zahradník, Kubica - Kundela, Bula, Burian J.

Komentář k zápasu

Jako první si slovo vzali třebíčští hokejisté. Ve 2.minutě nerušeně projel mezi jihlavskými obránci zkušený útočník Oliverius, ale Zgraggenův beton byl na správném místě. O chvíli později si velký tlak vytvořila Bakusova formace. Obrovský "zámek" však ukončil nepřesnou střelou Lukáš Krupka. O pěkný moment se postaral Oldřich Bakus, který "profrčel" celým kluzištěm a své sólo zakončil neúspěšnoou beckhendovou kličkou. V druhé polovině první části byla hra vyrovnaná a krom šance třebíčského Dolníčka se už nic zásadního nestalo.


Jakub Matušík ve 37 minutě snižuje na 2:1

Vývoj druhé dvacetiminutovky značně ovlivnil nesmyslným faulem Roháčik. Za faul kolenem na jihlavského Říhu dostal pětiminutový trest + trest do konce utkání. A protože půl minuty před ním byl vyloučen Kukla naskytla se Dukle možnost dlouhé přesilovky 5 na 3. Ve 23.minutě ji po pěkné kombinaci s Rytnauerem využil Martin Krupka - 1:0. Čtyři minuty nato našel nahravač Rytnauer u druhé tyče zcela volného Jana Lojku, pro kterého už nebyl problém zasunout puk do odkryté klece - 2:0. V 34.minutě Lukáš Krupka sice puk dopravil do branky, ale gól nemohl být uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Udeřilo na druhé straně. Oliverius udělal rozruch před Zgraggenem a dojíždějící Matušík snížil na 1:2.

Do poslední třetiny nastoupila uplně jiná Třebíč. Jihlavští hráči nevěděli, kde jim hlava stojí. Kaspar Zgraggen měl ale svůj den, a tak s přehledem vychytal vyložené šance Zahradníka, Matušíka či Oliveriuse. Jihlava se soustředila na bránění a spoléhala se na rychlé brejky. Jeden z nich mohl využít agilní Martin Krupka. Po lehkém přiťuknutí od Rytnauera nasměroval kotouč do ramene třebíčského brankáře. V úplném závěru se nešikovně srazil Karel Nekvasil s jedním hostujícím hráčem. Nepříjemná chvilka! Viditelně otřeseného Nekvasila museli ze hřiště odvézt jeho spoluhráči. Třebíč už si žádný závar před brankou vynikajícího Zgraggena nevypracovala, tudíž si z Jihlavy odvezla porážku 1:2.



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský - Třebíč: "Hokej jsme začali hrát až ve třetí třetině. První dvě třetiny neměly z naší strany žádný náboj. Bylo to, jako bychom jen potřebovali odehrát přípravné utkání a hra podle tohoto přístupu i vypadala. Teprve ve třetí třetině přišlo větší nasazení, hra se změnila, vytvořili jsme si tlak a s ním i šance. Do té doby však naše hra byla mizerná. Nemůžeme být tak často vylučovaní za takové fauly, jako dnes. To si sami jen přiděláváme starosti. Ale od toho jsou přípravná utkání, abychom si hráče otestovali."

Aleš Tomášek - Jihlava: "První třetinu jsme odehráli slušně. Ve druhé jsme se ale nechali zbytečně vylučovat a hráči, kteří nastupovali na oslabení, se zbytečně utavili. V poslední třetině Třebíč zvyšila aktivitu a začala napadat naši rozehrávku, což nám dělalo problémy. S výsledkem ale musím být spokojený."


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024