Menu +

TRE-DUN 7:0: Maďarský celek na Třebíč nestačil, nakonec odjel se sedmičkou

Reportáže
T ř e b í č - V třetím přípravném zápase na domácím ledě přivítala Horácká Slavia maďarský celek Dunaújváros AC. Do začátku utkání vstoupily oba celky opatrně. Skóre otevřel až ve čtrnácté minutě Petr Zahradník. Hned o dvě minuty později přidal další branku Petr Kukla. Skóre se opět měnilo až v devětadvacáté minutě, kdy se domácí prosadili hned dvakrát. V šestatřicáté minutě vstřelil pátý gól domácích Kubica. Další dva góly se domácím podařilo přidat v průběhu třetí třetiny. V jednapadesáté minutě přerušil utkání náhlý výpadek elektrického proudu. Ve vynucené přestávce mohli diváci za nouzového osvětlení zhlédnout sérii samostatných nájezdů. Po opětovném zahájení hry se již žádný z hráčů nedokázal prosadit a Třebíč tak vyhrála v poměru 7:0. Doplněny fotografie, najdete je TADY
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 9.8.2007
TRE TRE
7:02:0, 3:0, 2:0
DUN DUN
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Zahradník (Kubica), 16. Kukla (Sláma L., Sláma B.), 29. Burian J. (Bula), 29. Dolníček (Kaláb), 36. Kubica, 44. Burian J., 52. Kukla. Diváci: 300.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (Míča) - Hrbáček (C), Kaláb - Sláma Bořek, Sláma Lukáš - Roháčik, Pálka - Bulička Dvořák - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Burian Vilém, Oliverius, Kukla - Matušík, Zahradník, Kubica - Kundela, Bula, Burian Jiří.
Dunaújváros AC (Maďarsko): Ferjo (Kiss) - Vargyas (C), Hegyi, Erdélyi, Pozsgai, Jobb, Hüfner, Lencsés, Holló, Borsos, Mekler, Mestyán, Kiss, Galanisz, Azari, Hušer, Fillo, Korčok, Magosi, Erdösi, Orsó, Horváth.

Komentář k zápasu

První pohledné akce se dočkali diváci až v páté minutě, Michal Oliverius však nenašel Vildu Buriana před brankovištěm. Otevřít brankový účet tak mohli hosté, kterým se naskytla možnost přesilové hry 5 na 3. Těžkou střelu Vargyase však Luňák vyrazil. Nepřekvapil ho ani Hušer. Na druhé straně nevyzrál na brankáře hostí Bořek Sláma. Ve dvanácté minutě motala čtvrtá formace červenobílých ve složení Kundela – Bula – Jiří Burian hostující celek v obranném pásmu, žádnou vážnější brankovou příležitost si však nevypracovala. O chvíli později pálil Dolníček z první, brankář hostí však jeho ránu kryl. V čase 13:40 padla první branka utkání. Zdeněk Kubica elegantně objel hostujícího obránce, naservíroval puk před branku Zahradníkovi a ten bekhendem prostřelil brankáře hostí – 1:0. Zvýšit náskok domácích mohl Přibyl po nezištné přihrávce Dibelky, nevyzrál však na brankáře hostí, stejně jako Dolníček z mezikruží. Milan Přibyl se opět ocitl sám mezi kruhy po přihrávce Dibelky zadovkou, branku však netrefil. Na 2:0 pro domácí zvýšil při přesilové hře Petr Kukla, který po kombinaci na jeden dotek po ose Bořek Sláma – Lukáš Sláma mířil přesně. Ještě před přestávkou mohl zvýšit Přibyl, jeho střelu z voleje však brankář hostí zneškodnil. Oliverius pak těsně před sirénou zblízka minul.

Prvních několik minut druhé třetiny měli puk na hokejkách především domácí hokejisté, žádnou vážnější brankovou příležitost si však nevytvořili. Devátá minuta pak přinesla větší rozruch, to Jiří Burian sice zblízka neprostřelil brankáře hostů a z dorážky pak minul branku, napotřetí mu to však už vyšlo – 3:0. Hned po čtrnácti vteřinách přidal čtvrtou branku domácích David Dolníček, když položil hokejku do střely Kalába od modré – 4:0. V rozmezí čtrnácti sekund tak zvýšili hráči Horácké Slavie skóre o dvě branky. Přesně v polovině utkání se již tradičně vystřídali brankáři červenobílých, Luňáka vystřídal Pavel Míča. Pohlednou akci na jeden dotek po ose Dolníček – Dibelka – Přibyl posledně jmenovaný zakončil jen do náruče hostujícího brankáře. Při oslabení domácích mohla zvýšit dvojice Matušík – Zahradník, která jela na jednoho obránce hostí, Zahradník však zakončil svůj blafák vedle. Z protiútoku mohl snížit z brejku Galanisz, branku však netrefil. Na druhé straně nevyzráli na brankáře hostí Kukla ani Vilda Burian. V 16. minutě naopak propasíroval puk za záda Ferja nadvakrát Zdeněk Kubica – 5:0. Míča si pak poradil s pokusy Hušera i Galanisze, po dvou třetinách se tak hosté ani jednou neradovali ze vstřelené branky.

Do třetí třetiny vstoupili hosté s druhým brankářem. Toho přivítali Zahradník i Kubica, ani jeden ho však neprostřelil. Co se nepovedlo jim, povedlo se Jiřímu Burianovi, který svou druhou brankou v utkání zvýšil v leže na 6:0. V 15. minutě mohli domácí navýšit skóre při přesilové hře 5 na 3, Kukla však mířil nad, Bulička tečoval vedle. Další přesilovou hru však u červenobílí využili, Petr Kukla mířil z mezikruží přesně pod břevno – 7:0.

O chvíli později se zimní stadion zahalil na několik minut do tmy. Tuto nucenou pauzu využili hráči k samostatným nájezdům, při kterých ukazovali především domácí své kvality. Petr Zahradník zavěsil elegantně ala Forsberg, Kukla se pak trefil z otočky před brankářem zadovkou, Oliverius trefil břevno, Dolníček se pak trefil s přehledem pod lapačku Kisse. Pavel Míča si s většinou samostatných nájezdů maďarských hokejistů poradil.

Po několika minutách se utkání dohrávalo, branku však už netrefili Přibyl, Lukáš Sláma ani agilní Galanisz na straně druhé. Horácká Slavia tak nedovolila svému soupeři ani jednou skórovat a zvítězila jasně 7:0.



Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík - Třebíč: "Zápas byl dobrým zpestřením přípravného období. Soupeř pro nás byl zcela neznámý, nevěděli jsme jaký hokej od něj můžeme čekat. Začátek byl i díky našemu snad už tadičnímu dvojitému vyloučení docela zajímavý. Pak se ale naše převaha ukázala. Na soupeři však musíme ocenit, že ani za stavu 4:0, nebo 5:0 zápas nevypustil a bojoval až do konce. Chtěli jsme zápas odehrát zodpovědně i za rozhodnutého stavu, protože každý zápas je lepší než trénink. Hráče jsme nabádali, aby stále hráli hru, kterou od nich očekáváme."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024